Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Home

 
Boardwalk Empire: Season 1 Episode 7
 
 
Να ένα πολύ σημαντικό για τους χαρακτήρες επεισόδιο! Για την υπόθεση δεν θα πω τίποτα εξάλλου ελάχιστα προχώρησε. Απλά λίγα πράγματα για κάθε ένα πρόσωπο χωριστά.
 
Margaret-ψόφα βλαμμένη- Schroeder: Μόλις κατάφερε να τυλίξει τον Nucky έκρυψε ξανά το πονηρό θηλυκό κατεργάρα γυναίκα και ξαναέγινε το σιγανό ποταμάκι που γνωρίσαμε. Συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να τη συμπαθήσω με τίποτα. Όμως πρόκειται για εξαίσιο χαρακτήρα. Έζησε δύσκολα, ταπεινώθηκε, πόνεσε. Αυτά σε κάνουν σκληρό άνθρωπο. Όταν της δόθηκε η ευκαιρία την άρπαξε και πιστέψτε με δεν είναι όσο αφελής φαίνεται. Απολαμβάνει τη χλιδή, έστω και κουμπωμένα για αρχή(στην τελική δεν έχει επαφή με τις υπόλοιπες ερωμένες ισχυρών προσώπων) και θέλει να αφήσει πίσω το παρελθόν. Κοιτάει την πάρτη της αποκλειστικά και όταν ο Nucky πάει να ανοιχτεί λίγο, τον γειώνει με κάπως αλαζονικό υφάκι. Πρέπει να αλλάξει μυαλά πριν το φάει το κεφάλι της!
 
Jimmy Darmody: Αγαπάω τα μάτια του! Ο Τζίμι από την αρχή της σειράς πληρώνει τα λάθη του. Είναι φανερό σε κάθε κοντινό πως έχει οργή και πόνο μέσα του (βοηθάνε πολύ τα όχι όμορφα αλλά γεμάτα συναίσθημα μάτια του Pitt εδώ). Επίσης νιώθει τύψεις. Ψάχνει την εξιλέωση και ταυτόχρονα ζητάει και εκδίκηση. Και τα δυο θα τα βρει στο μασκοφόρο πρόσωπο του Richard Harrow. Θα τον βοηθήσει να ζήσει μερικές στιγμές που ως τώρα είχε στερηθεί κι εκείνος με τη σειρά του ψυχρά και αποτελεσματικά θα εκδικηθεί γι΄αυτόν. Α by the way τη γυναίκα του δεν τη λες και πολύ straight...
 
Nucky Thompson: Επιτέλους είδαμε ποιου δημιούργημα είναι αυτός ο σκληρός άντρας. Κουβαλάει κι αυτός τραύματα και η ψυχρότητα του έχει τελικά λόγο ύπαρξης. Όλες οι σκηνές στο σπίτι του πατέρα του ήταν εκπληκτικές. Το πως στεκόταν στο άδειο σπίτι, όταν προσπάθησε να διηγηθεί στην κακιά γυναίκα την ιστορία με τον πατέρα του. Σε τρεις σκηνές μέσα είδαμε ένα διαφορετικό πρόσωπο του Nucky. Εξαιρετική λεπτομέρεια όταν έβαλε προστατευτικά το χέρι του μπροστά απ΄τον μικρό της Margaret τη στιγμή που περνούσε δίπλα τους ο πατέρας του. Ο Nucky είναι ένας πολυδιάστατος χαρακτήρας και παρακάτω θα δούμε όμορφα πράγματα.  Ήδη έχουμε δει πολλές πλευρές του αλλά προσωπικά δεν με ενθουσιάζει όσο ο Τζίμι!
 
Α και πόσο όμορφες οι σκηνές που έντυσε το πολύ εύστοχο Phantom of The Opera. Εμ ο Allen Coulter είναι απίθανος σκηνοθέτης :)

4 σχόλια:

  1. πολυ ιδιαζουσα περιπτωση αυτος o "μασκοφορος"...που θα λεγε και ο Κακαλος

    επισης ο vanAlden ειναι μορφη! τα δυο προηγουμενα επεισοδια ηταν πολυ δυνατα..αυτο δεν ειχε δραση αλλα οπως λες κ συ ηταν αφιερωμενο στους χαρακτηρες

    παντως η σειρα βλεπεται με την ιδια ευχαριστηση που θα βλεπε κανεις ταινιες οπως το Once Upon a Time in America

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "παντως η σειρα βλεπεται με την ιδια ευχαριστηση που θα βλεπε κανεις ταινιες οπως το Once Upon a Time in America"

    Ιεροσυλία!!! Β) :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ουουου666ουου....

    ε,καλα δεν ειπαμε οτι υπαρχει στη σειρα ερμηνεια ΝτεΝιρο,ουτε σκηνοθεσια Λεονε κ μουσικη Ενιο.Μ.
    Ομως αναπαριστα θαυμασια την εποχη της ποτοαπαγορευσης, θηγει πολλα ζητηματα κοινωνικης και πολιτικης φυσεως και βαδιζει με σεβασμο στα χναρια που χαραξαν οι θεϊκες(που θα λεγες κ συ)μαφιοζικες ταινιες οπως το Once Upon a Time !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Horny sloth συμφωνώ απόλυτα. Ο μασκοφόρος μου άρεσε πολύ αλλά νομίζω ήταν προσθήκη ενός επεισοδίου δυστυχώς :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή