Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Αγαπημένες σειρές 2011

                    
10. Dexter


Το τηλεοπτικό 2011 δεν ήταν ιδιαίτερα καλό κι έτσι κατάφερε αυτή η σαιζόν του Ντέξτερ να τρυπώσει στο τοπ 10 μου. Συγκριτικά με τα δείγματα τις σειράς ήταν απαράδεκτη αλλά όπως και να το κάνουμε ο Ντέξτερ είναι μεγάλη μου αγάπη και θα ένιωθα άσχημα αν έλειπε.


9. Psych


Αν η σαιζόν είχε τελειώσει νιώθω πως θα ήταν και ψηλότερα. Έχοντας δει όμως μόνο εννιά επεισόδια δεν μπορώ να κρίνω ολοκληρωμένα. Ωστόσο σε αυτά τα εννιά έχουμε δει τον Shawn να σώζει τον Darth Vader, επεισόδιο με βρικόλακες με έναν Gus να κλέβει την παράσταση, ο Shawn κλεισμένος σε ψυχιατρείο, guest από Malcolm McDowell και William Shatner... Ε νομίζω είμαστε σε εξαιρετικό δρόμο.


8. The Chicago Code


Έζησε λίγο αλλά τα πήγε εξαιρετικά. Χαρακτήρες με πολλά επίπεδα, χτίζονται επεισόδιο με επεισόδιο. Καλογραμμένο σενάριο, σε κερδίζει σχεδόν αμέσως. Κρίμα πραγματικά που κόπηκε γιατί δεν έδωσε όλα όσα είχε να δώσει. Είναι από τις σειρές που αν έχουν χρόνο γίνονται αριστουργήματα όμως δυστυχώς δεν πρόλαβε.

7. Breaking Bad


Θα την είχα παραπάνω αλλά μέχρι περίπου τα μισά της σαιζόν ήμουν στο τσακ να την παρατήσω. Μετά βέβαια τα πήρε όλα κι έφυγε με ένα εκπληκτικό σερί γαμιστερών επεισοδίων και φινάλε τόσο μαύρο που πραγματικά δεν μπορώ να δω σωτηρία για τον Walter. Να σημειώσουμε εδώ την ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ εξέλιξη του ήρωα. Τόσο ολοκληρωμένη πορεία δεν έχουμε δει πολλές φορές.

6. Spartacus: Gods of the Arena


Καλογυμνασμένοι άντρες και αιθέριες γυναίκες που φοράνε τα απολύτως απαραίτητα. Μεγάλα σπαθιά, αποκεφαλισμοί, γαμιστερή μουσική. Σεξ και βία και άπειρο αίμα!!! Ναι, δεν έχεις δει κάτι διασκεδαστικότερο από αυτό. Στο Spartacus δεν υπάρχουν τηλεοπτικά ταμπού. Είναι μεγάλο επίτευγμα το ότι μετατρέπεται το σαλόνι σου σε εξέδρα αρένας και πιάνεις τον εαυτό σου να ουρλιάζει παθιασμένα προς την οθόνη!

(Copy paste από την περσινή μου λίστα. Το Spartacus είναι και θα είναι πάντα ακριβώς αυτό. Όσο δεν αλλάζει θα το λατρεύω!)

5. Game of Thrones


Κόλλησα, πωρώθηκα, ερωτεύτηκα τον Khal. Κάθε εβδομάδα περίμενα να έρθει η μέρα του GOT. Απόλυτο win και ίσως ο νικητής των νέων σειρών. Ενδιαφέρουσες εξελίξεις, ωραίοι χαρακτήρες. Θάνατος στους Lanisters(με εξαίρεση φυσικά τον υπερτέλειο Tyrion). Να μην τέλειωνε και κάθε επεισόδιο με cliffhanger και θα την εκτιμούσα λίγο παραπάνω τη σειρά! Και μην ξεχνάμε...Winter Is Coming!

4. Doctor Who


Το είδα όλο τον προηγούμενο μήνα και το αγάπησα. Δεν είναι σούπερ σειρά αλλά μιλάει στο παιδί μέσα μου και τη βρίσκω και πολύ συναισθηματική. Οι δύο τελευταίες σαιζόν έπαιξαν σε άλλη κατηγορία από τις προηγούμενες(που και αυτές μου άρεσαν ιδιαίτερα). Από τη φετινή λάτρεψα το ότι ήξερα τι να περιμένω στο φινάλε σε σημείο να μη θέλω να συνεχίσω μήπως και έτσι αποφευχθεί αυτό που ερχόταν. Α και περισσότερη River. Αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι!
 
3. Bored to Death

 
Κακά τα μαντάτα για τούτο εδώ το μικρό αριστούργημα καθώς δεν θα συνεχιστεί. Ένας λόγος παραπάνω για να το έχω ψηλά στη λίστα μου. Τιμητικά ρε παιδί μου(καλά μη λέω χαζά, πάλι εδώ θα ήταν σε οποιαδήποτε περίπτωση)! Έξυπνη σειρά, σε σημεία ξεκαρδιστική. Δεν προσπαθεί για τίποτα και όμως είναι γαμάτη. Σουρεαλιστικά σκηνικά, φεύγα χαρακτήρες, ΙΔΑΝΙΚΟ καστ. Δεν έχει κάτι που να μην αγαπάω, οπότε στο νούμερο τρία χαλαρά.

2. Community


Ακόμη και από αυτή τη σειρά δεν έχουμε δει πολλά όμως είχε κάποια εκπληκτικά επεισόδια. Την αγαπάω γιατί κινείται στο ίδιο επίπεδο πάντα και σε κάθε σαιζόν έχει επεισόδια που ανεβάζουν τον πήχη. Το Χριστουγεννιάτικο musical ήταν μικρό έπος. Είναι από τις εξυπνότερες σειρές αυτή τη στιγμή, δεν έχει χάσει στιγμή τη φρεσκάδα της και δεν την έχω βαρεθεί ούτε ένα δευτερόλεπτο. Πόσες σειρές το έχουν καταφέρει αυτό;

1. Sons of Anarchy

   
Πρώτα ας χαρίσω μια υπόκλιση στον τρελαμένο κύριο Sutter. Η καλύτερη τηλεόραση που είδα φέτος. Οι γιοι περνάνε τη σκοτεινότερη και δυσκολότερη φάση τους. Ο Jax και η Tara έφτασαν στο σημείο χωρίς γυρισμό και αναμενόμενα στην επόμενη σαιζόν θα τους πάρει όλους ο διάολος. Σεμινάριο δραματουργίας, ξύπνησε μνήμες Shield και πλέον παίζει στη μεγάλη κατηγορία. Ένα μεγάλο respect για τη συνέπεια των χαρακτήρων, ένα μπράβο για την εξέλιξη της Τάρα, και πολλά κιλά δάκρυα για τραγικότερο χαρακτήρα όλων, τον Opie. Σε μια χρονιά χωρίς σπουδαία πράγματα το SOA έκανε άνετα τη διαφορά.

ΥΓ: Έχω μείνει ιδιαίτερα πίσω στο Boardwalk Empire, οπότε θεώρησα σωστότερο να μη το βάλω. Το Homeland είναι επίσης εξαιρετική σειρά απλά καθόλου του γούστου μου. Σταμάτησα το Walking Dead που αποδείχτηκε τόσο τραγικό που δεν μπορούσα ούτε να γελάσω με τα χάλια του.

12 σχόλια:

  1. Εύχομαι τη νέα χρονιά να δεις λιγότερη τηλεόραση και να ζήσεις λίγο περισσότερο με πραγματικούς ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχαχαχαχα! Γελάω γιατί χθες έκανα και γω παρόμοια ανάρτηση (My Top 11 Favorite TV Series of 2011), αλλά σκέφτηκα να την δημοσιεύσω αρχές Ιανουαρίου... Έχουμε 4 κοινές σειρές, αλλά μόνο το GoT στην ίδια θέση! Επίσης δεν βλέπω τις μισές σειρές της λίστας σου, αλλά το Sons of Anarchy το έχω στα προσεχώς (αποκλείεται όμως να πλησιάζει το μεγαλείο του Breaking Bad)... Τέλος, το Doctor Who το ξεκίνησα από την 5η σεζόν και δεν το μετάνιωσα ούτε στιγμή (έχω δει 2-3 επεισόδια του Tennant και μου την έσπαγε η φάτσα του και οι γελοίες γκριμάτσες του).

    Υ.Γ. καλή πρωτοχρονιά και καλό 2012! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε καλή χρονιά και σε σένα :) Αν η επαφή που θα έχω με πραγματικούς ανθρώπους το 2012 φτάσει έστω το μισό από αυτή του 2011 θα είμαι υπερευτυχισμένη! It was a good year :)

    Jack για το SOA το μόνο που χρειάζεται να ξέρεις(και λογικά το ξέρεις) είναι πως ο Sutter ήταν στη συγγραφική ομάδα του Shield.

    Και της πρώτης σαιζόν ο Doctor ήταν καλός. Οι γκριμάτσες του Tennant είναι ενοχλητικές αλλά η εκκεντρική προσωπικότητα του Doctor δεν τις άφηναν να φαίνονται παράταιρες. Ο Smith είναι πιο συμπαθής και άπειρα πιο cool :)

    Καλή πρωτοχρονιά, καλά να μας μπει και τέτοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι... επίσης έπαιξε σε 2-3 επεισόδια... Δεν τον θυμάσαι;

    Εμφανισιακά πάντως δεν μου κάνει για Doctor αυτός της 1ης σεζόν (τον συγκεκριμένο ηθοποιό τον ξέρω απ΄τους Heroes - ήταν ο αόρατος άνθρωπος:p)... Τίποτα, ΜΟΝΟ Smith. ΤΕΛΟΣ. :)

    Ναι και τέτοια! xD :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραια λιστα..καποιες δεν τις βλεπω αλλα με εφαλτηριο αυτη τη δημοσιευση θα τις ξεκινησω... Ομως κατι λειπει...:P
    Sheldon is still here..:P

    Y.Γ Ελα,πες την αληθεια..ηξερες πως θα το πω αυτο :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελα δεν ήταν τόσο κακό το ντεξτερ. Εδώ θεωρείται καλή σειρά το το homeland.

    Φυσικά το νούμερο 1 έπαιζε χωρίς αντίπαλο.

    Ποιος βλέπει ακόμα tbbt?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Wannabe σιγά σιγά πήγαινε το αλλά ναι όλες προτείνονται.

    Aldo το Homeland ΕΙΝΑΙ καλή σειρά. Και πολύ καλή για την ακρίβεια. Προσωπικά δεν με αφορά το θέμα και δεν θα δω δεύτερη σαιζόν αλλά δραματουργικά είναι ευφυέστατη, οι ερμηνείες ξεσκίζουν και γενικά είναι ίσως η καλύτερη καινούρια(ή δεύτερη καλύτερη). Δεν ξέρω τι σε ενόχλησε.

    Για το SOA σκέφτηκα για μια στιγμη να βάλω μόνο πέντε σειρές στις θέσεις 10-6 και το SOA στο 1 για να φανεί η διαφορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Copy paste από το Blog του Jack!
    9)The Fades:Αρκετά καλή βρετανική σειρά τρόμου και είναι μόλις 6 επεισόδια.Αξίζει μια ματια.
    8)American Horror Story:Βελτιώθηκε πολύ από τότε που το άφησες αλλά δεν ήταν κάτι το τρομερό.Βλεπόταν ευχάριστα πάντως.
    7)Person Of Interest:Τα τελευταία επεισόδια είναι σαφώς καλύτερα από τα πρώτα και υπάρχουν δείγματα για πολύ δυνατή κεντρική πλοκή.Θα δούμε στη συνέχεια!
    6)Fringe : Δυστυχώς το δεύτερο μισό της τρίτης σεζόν δεν ήταν στα επίπεδα του πρώτου αλλά και πάλι ήταν πολύ καλό με ένα πολύ δυνατό,αν και λίγο αμφιλεγόμενο, φινάλε.Η τέταρτη έχει αρχίσει κάπως χλιαρά στο θέμα της μυθολογίας αλλά μέχρι τώρα μας έδωσε δύο καταπληκτικά standalone επεισόδια(2χ02 και 2χ06).
    5)True Blood:Πραγματικά την υπερευχαριστήθηκα την 4η σεζόν!Ότι έχω αγαπήσει στο true blood υπήρχε!
    4)Spartacus:Gods Of The Arena:ΓΑΜΑΤΟ prequel με τρομερή σασπένς και πολύ δράση!Πραγματικά ανυπομονώ για την δεύτερη σεζόν!RIP Andy Whitfield
    3)Sons Of Anarchy:Η καλύτερη σεζόν της σειράς!Χαμός έγινε αν και χάλασε κάπως το συμβατικό φινάλε.
    2)Game Of Thrones:Αυτή η σειρά έχει τρομερές δυνατότητες!Βρήκα όλα τα επεισόδια της πρώτης σεζόν εξαιρετικά και παρακαλούσα να μην τελειώσει!
    1)Breaking Bad:Δεν έχω λόγια.Η αγαπημένη μ σειρά πλέον.Απλώς θα αρκεστώ σε ένα ευχαριστώ στον κύριο Vince Gilligan αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους συντελεστές αυτής της τόσο σπουδαίας σειράς.

    ΥΓ:Τοπ 9 έκανα αν και είδα και άλλες σειρές, απλώς ή τις έκοψα(Homeland,The Killing) ή δε μ άρεσαν(Τerra Nova,Τhe Walking Dead(εκτός από τα τελευταία 10 λεπτά της σεζόν που ήταν καταπληκτικά))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όπως έχω ξαναπεί συμφωνώ για τη χάλια φετική χρονιά του Dexter(και ίσως στα blogemmys να τον βάλω κι εγώ σε λίστα οριακά λόγω λατρείας).

    Επίσης παρομοίως έκοψα Walking Dead (και bbt) και παραδόξως αν κατέτασα τις φετινές σειρές από αυτές που έχω δει τις λίστας σου, θα το έκανα με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή:
    Dexter
    Breaking Bad
    Game of thrones
    Doctor Who
    Community
    Sons of Anarchy

    Άντε καλή χρονιά να'χουμε. Εγώ προσωπικά αναπνέω για την 16η του Μαρτίου που θα κάνει είσοδο ξανά ο Don :DD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επίσης bauer24, το breaking bad και το sons είναι σειρές ίδιου επιπέδου. Είναι στις καλύτερες 10 που έχω δει ποτέ, όμως ακόμα δε μπορώ να αποφασίσω ποια θα έβαζα ένα σκαλί πιο πάνω. Το φινάλε θα δείξει..

    Τη ξεκινάς χθες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Aris το american horror story τελικά το σταμάτησα. Το είδα περισσότερο από άλλους όμως άρχισε να επαναλαμβάνεται. Και τελικά είναι genre που δεν μπορεί να λειτουργήσει σε serialized επίπεδο. Τα Masters of Horror ή το Nightmares and Dreamscapes λειτούργησαν χάρη στην αυτοτέλεια των επεισοδίων(και φυσικά κι αυτές οι σειρές είχαν τα προβλήματά τους).

    Για Fringe και True Blood το μόνο που έχω να πω είναι πως παρατράβηξαν πια. Το πρώτο πλέον είναι βαρετό ενώ το δεύτερο προσπαθεί πολύ για να κάνει ότι στις προηγούμενες σαιζόν έκανε αβίαστα.

    Νίκο χαίρομαι που συμφωνούμε. Τώρα για Breaking Bad και Sons of Anarchy θεωρώ πως οι τρεις πρώτες σαιζόν του SOA δεν πλησιάζουν καν το Breaking Bad. Η τέταρτη βέβαια είναι άλλη ιστορία. Προσωπικά προτιμώ το SOA λόγω θεματολογίας και ηρώων και μουσικής και με το Breaking Bad βαριέμαι πολλές φορές όμως αναγνωρίζω πως το SOA ήθελε τρεις σαιζόν για να κάνει αυτό που το BB κάνει από το πρώτο επεισόδιο. Όταν όμως το έκανε ήταν σαν ο Shutter να ξερίζωσε την καρδιά μου. Και θυμάμαι αυτό να το έχω νιώσει μόνο στο φινάλε της τέταρτης του Dex και της πέμπτης του Shield. Μεγάλο πράγμα λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Hmm it seemѕ like yοur blog ate my fiгst cоmment (it ωаs еxtremеlу long) so I guess I'll just sum it up what I had written and say, I'm thοroughly enjoying
    your blog. I as well аm an аspiring blog blοggеr but Ι'm still new to the whole thing. Do you have any points for newbie blog writers? I'ԁ gеnuinely aρpгeciate it.

    httр://upcoming.yаhoo.сom/еvеnt/10692939/IL/Chiсago/Wаtch-Perѕon-of-Interеst-Season-2-Ерiѕοde-11-online-2-Pi-R/Сhiсаgo-Theatre/

    Hеre is mу wеbρagе: watch person Of interest season 2 episode 11 online
    My webpage ... Person of Interest Season 2 Episode 11 2-Pi-R

    ΑπάντησηΔιαγραφή