Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Centurion...

                                                                         
Όταν μια Ρωμαϊκή στρατιά προχωρώντας επεκτατικά συναντάει κάτι σαν Γαλάτες στο πιο άγριο αυτό που γίνεται είναι το Centurion!!! Και αν νομίζεις ότι είναι όσο κλισέ περιμένεις έχει απόλυτο δίκιο. Απλά έχει κάποιες αξιοσημείωτες εκλάμψεις και υπέροχες μάχες. Μάχες είπα; Βρωμόξυλο εννοούσα με πολύ σπλατεριά για να ικανοποιείται και ο πιο απαιτητικός!


Σχεδόν δηλαδή ο πιο απαιτητικός γιατί είχε αρκετό ψηφιακό αιματάκι που με χαλάει όσο να΄ναι. Είμαι της παλιάς σχολής σε κάτι τέτοια. Πολλά κομμένα κεφάλια, μάτια βγαίνουνε, ευφάνταστοι σκοτωμοί και άλλοι που τους έχουμε ξαναδεί αλλά το είχε το gore του. Απόλαυση... Α και είναι η μόνη ταινία που τοποθετεί το κλασσικό "σου βουτάω το κεφάλι στη λεκάνη για να ομολογήσεις" σε τόσο παλιά εποχή. Όλου του κόσμου τα respect γι΄αυτή την έμπνευση!


Στα συν και ο Fassbender ο οποίος έχει υπερτέλεια φωνή και ακόμη πιο υπερτέλεια προφορά! Και μου αρέσει πάρα πολύ σαν ηθοποιός. Δυστυχώς μετά το Hunger παίζει σε λιγότερο απαιτητικούς ρόλους και δεν ξεχωρίζει. Επίσης είχε και κάτι ωραίες ψιλοανατροπούλες η ταινία που την έκαναν να ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.


Στα κακά της ταινίας οι τίτλοι αρχής! Τι ήταν αυτό; Πρέπει να τους έφτιαξαν μέσα σε μια ώρα δεν εξηγείται αλλιώς. Ότι πιο απαίσιο έχω δει! Α και η μουσική. Δεν είναι τόσο ότι είναι κακή αλλά το ότι κάπου την έχεις ξανακούσει. Θα μου πεις τι μουσικές επιλογές έχεις με αυτό το είδος; Μωρέ δίκιο έχεις κι εσύ.


Γενικά πέρασα ωραία ενώ δεν μου αρέσουν καθόλου αυτές οι ταινίες. Αν δεν είχε κι ένα βιαστικό ρομάντζο πεταμένο για απροσδιόριστο λόγο όλα θα ήταν καλύτερα! Επίσης σε μια φάση λέει ο τύπος ότι βρίσκονται στο "ass of earth"(or something) και πως το μετέφρασαν τα ξεφτέρια μας; "Πισινός της γης"!!! Ίσως η πιο γελοία έκφραση που άκουσα τις τελευταίες μέρες...

5 σχόλια:

  1. ο marshall είναι λατρεία και η συγκεκριμένη αποκλείεται να μην με αρέσει.
    παίζει και η θεα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι θα σου αρέσει πιστεύω εσένα :) Σας την έφεραν ή ακόμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Πισινός της γης";;;; Το "μπροστινό" της γης δλδ πώς ακριβώς θα το μεταφράζανε;! Έλεος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τί έχουν πάθει σήμερα τα σχόλια ρε γαμώτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή