Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

I'm a guy who can't function well in life but can in art...

                                                                          
Για όσους αγαπάμε τον Woody το Deconstructing Harry είναι μία πολύ δυνατή πρόταση. Την αγαπάμε αυτή την ταινία γιατί είναι τόσο Γουντιαλλενική που θυμίζει όλες όσες έχει κάνει μέχρι τότε. Ο Χάρι του τίτλου είναι συγγραφέας σε κρίση. Αποτυχημένοι γάμοι, σχέσεις, υπαρξιακά μπερδέματα, διανύει ανέμπνευστη περίοδο και βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Στα βιβλία του χρησιμοποιεί ως βάση τις προσωπικές του εμπειρίες, με άμεση συνέπεια τις οργισμένες πρώην που δε θέλουν να τον δουν ούτε ζωγραφιστό!


Βλέπουμε τον Χάρι μέσα από τους πρωταγωνιστές των βιβλίων του. Εξάλλου και αυτοί πτυχές της προσωπικότητάς του αποτελούν. Και σιγά σιγά έρχεται και η αποδόμηση που αναφέρει ο τίτλος. Κάθε κομμάτι του Χάρι είναι προβληματικό. Σχεδόν τίποτα συμπαθητικό δεν κουβαλάει. Είναι εγωιστής, μίζερος, φλύαρος. Ο Χάρι είναι ο νευρικός εραστής. Αλλά πολύ πιο νευρικός και πολύ λιγότερο εραστής!!! Και πάλι όμως δεν καταλαβαίνω πως στο τέλος νιώθεις συμπόνοια. Μμμμ μάλλον όχι συμπόνοια, οίκτο!


Ίσως γι΄αυτό ποτέ δεν τρελάθηκα ποτέ γι' αυτή την ταινία. Γιατί δεν μου αρέσει να νιώθω οίκτο για τους χαρακτήρες. Πάντως είναι σίγουρα από τις καλύτερες του Allen κι ας μην τα βρήκαμε! Εξάλλου υπάρχουν δυο σκηνές που την καθιστούν μεγαλειώδη! Η πρώτη είναι όταν ο ήρωας θολώνει και το συμπέρασμα του ψυχολόγου ότι περιμένει από τους άλλους να προσαρμοστούν στη δική του παραμόρφωση. Ωραίο εύρημα που βγάζει και αρκετό γέλιο. Το αποκορύφωμα όμως της ταινίας είναι η κάθοδος στην κόλαση. Ξεκινάει με το επίπεδο των ΜΜΕ που είναι γεμάτο, συνεχίζει με τη συνάντηση με τον πατέρα του και τελειώνει με τη συνάντηση με τον αντίζηλό του στο ρόλο του σατανά και να συζητάνε για κοινές αρπαχτές! Ο Billy Crystal είναι πάντα τόσο χαρισματικός.



Άραγε έχει νόημα να ξαναπώ πόσο ταλαντούχος είναι ο Woody. Μπορεί να λατρεύω τον Scorsese, να είμαι τρελά ερωτευμένη με τον Quentin, να νιώθω τα πιο έντονα συναισθήματα με τις ταινίες του Πολάνσκι αλλά πραγματικά κανείς τους δεν είναι τόσο έξυπνος όσο ο Woody. Ίσως είναι ο άνθρωπος που ζηλεύω περισσότερο καθώς συνδυάζει τα δύο μεγαλύτερα κατά τη γνώμη μου προσόντα: εξυπνάδα και αφοπλιστικό χιούμορ!

86 σχόλια:

  1. η πλακα ειναι οτι ο ιδιος ο Woody εχει δηλωσει πως δεν ξερει τι θα πει συγγραφικο μπλοκαρισμα...και νευριαζει οταν του λενε πως οι ταινιες του εχουν αυτοβιογραφικο χαρακτηρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο απίστευτα γαμάτος είναι ο Allen και πόσο έξυπνες οι ταινίες του. Τη συγκεκριμένη την είχα δει πριν από χρόνια...Ίσως την ξαναδώ στο κοντινό μέλλον. Προς το παρόν ασχολούμαι με τη φιλμογραφία του Ρόμπερτ Ντάουνι...(Πρωτότυπο :D )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.imdb.com/title/tt0473488/

    with αν δεν το έχεις δει...τρέχεις αμέσως!
    ότι καλύτερο έχει κάνει μετά το zodiac.

    την συγκεκριμένη του allen δεν την έχω δει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ψάχνω ήδη aldo. Αύριο θα δω μια πιο παλιά του, το "1969". (Ε ρε κόλλημα...). Μα να μη μπορώ να βρω έναν Ρόμπερτ ρε γαμώτο... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "η πλακα ειναι οτι ο ιδιος ο Woody εχει δηλωσει πως δεν ξερει τι θα πει συγγραφικο μπλοκαρισμα"

    Το περίεργο θα ήταν να ήξερε... Είναι εξαιρετικά παραγωγικός! Ο Stephen King του κινηματογράφου χωρίς κακές στιγμές!

    With είναι σίγουρα ένας από τους εξυπνότερους ανθρώπους αυτή τη στιγμή. Και απορώ που δεν την έχεις ξαναδεί, οι ταινίες του προσφέρονται απόλυτα για επαναλήψεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. A Guide to Recognizing Your Saints.

    Aldo, έχεις τόσο δίκιο. Βασικά, ό,τι καλύτερο έχει κάνει, φουλ στοπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάνο κάνεις μεγάλο λάθος. Τα καλύτερα που έχει κάνει είναι τα: 1."Chaplin", 2."Iron Man", 3."Tropic Thunder", 4."Natural Born Killers", 5."In Dreams", 6."Kiss Kiss Bang Bang", 7."Sherlock Holmes", 8."The singing detective", 9."Restoration", 10."Shortcuts", 11."Air America", 12."Richard III", 13."Zodiac", 14."Only You", 15."A Scanner Darkly".
    Τώρα που θα δω και όλες τις παλιές του, θα γίνει τοπ 30... :D ;)
    Και να μην ακούσω άλλη κακή κουβέντα για τον Ρόμπερτ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κατέβηκε το "1969"... 95 λεπτά Ρόμπερτ <3 !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. “Ίσως είναι ο άνθρωπος που ζηλεύω περισσότερο καθώς συνδυάζει τα δύο μεγαλύτερα κατά τη γνώμη μου προσόντα: εξυπνάδα και αφοπλιστικό χιούμορ!”. Συμφωνώ μαζί σου όπου το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι είναι Γουνιαλενικοί δεν θα βαρεθούν ποτέ με τις ταινίες του γιατί είναι πάντα έξυπνες, ενδιαφέρουσες και με πολύ χιούμορ. Στην ταινία γίνεται χαμός στη ζωή του Χάρι όπου ο καημένος δεν έχει που να πάει και που να σταθεί έτσι όπως τα έχει κάνει. Μέχρι και στην κόλαση πάει για να αντιμετωπίσει τους προσωπικούς του δαίμονες, όπου αυτή η κάθοδός του προς την κόλαση ήταν μια κινηματογραφική απόλαυση και σεναριακής ευφυΐας από τον Άλεν.
    Όντως οι ταινίες του προσφέρονται για πολλές επαναλήψεις αλλά εγώ, είναι περιττό να σου πω ότι την έχω δει μόνο μια φορά, αλλά σίγουρα θα ήθελα να την ξαναδώ γιατί την είχα δει πριν από πολλά χρόνια και θέλω να την ξαναθυμηθώ όπου μπορεί κιόλας να μου αρέσει ακόμα περισσότερο.
    Προς lt.aldo
    Όντως καλή ταινία αυτή που λες, αλλά ρε συ έχω μια απορία: γιατί βάζεις την διαδρομή και δεν βάζεις τον τίτλο της ταινίας και μας παιδεύεις έτσι;
    Προς WITH
    Για μένα από όσες έχω δει από τις ταινίες που ανέφερες μόνο το Zodiac θεωρώ καλύτερο από το A Guide to Recognizing Your Saints.
    Τα Iron Man και Sherlock Holmes τα θεωρώ περίπου ισάξια με την παραπάνω ταινία.
    Τα Kiss Kiss Bang Bang, Restoration, Shortcuts, Air America, Richard III, Only You, A Scanner Darkly δεν τα έχω δει για να έχω άποψη.

    3,5: Καλή (+)

    0: Κακή / 1: Μετριότατη / 2: Απλώς ενδιαφέρον / 3: Καλή / 4: Πολύ καλή / 5: Αριστούργημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παιδια συμφωνω οτι ο Αλεν ειναι μεγαλος σκηνοθετης κ ευφυης ανθρωπος αλλα αν μου επιτρεπετε θα διαφωνησω λιγο με ολους αυτους τους διθυραμβους
    Δεν εχει ας πουμε την ευφυια η το ταλεντο ενος Κιουμπρικ,ενος Κοπολα
    Δεν εχει το καλλιτεχνικο οραμα ενος Ντεηβιντ Λυντς,ενος Ταρκοφσκυ
    Δεν εχει τη σπιρταδα ενος Αρονοφσκυ,ενος Φιντσερ

    Αλλα ακομα κ σαν σεναριογραφο/συγγραφεα να τον κρινεις,απεχει παρα πολυ απο τη διεισδυτικοτητα ενος Φιλιπ Ροθ,ενος Μισελ Ουελμπεκ,ενος Χενρυ Μιλερ,ολοι αυτοι πραγματικοι λογοτεχνες/ανατομοι της ανθρωπινης ψυχης

    Ο Αλεν ειναι σιγουρα αρκετα ευφυης ανθρωπος,καυστικος,οι διαλογοι του ειναι ευστοχοι με εναν σχετικα ομως απλοικο τροπο κ οι χαρακτηρες του σχηματικοι,απλουστευτικο πολυ το μαυρο χιουμορ του,βεβαια ο ανθρωπος σινεμα για τις μαζες κανει κ ειναι ισως περισσοτερο δυσκολο να απευθυνεσαι στις μαζες απο το να δημιουργησεις ενα "περικλειστο" εργο που απυθυνεται σε πολυ κλειστο κυκλο ανθρωπων
    [βλεπε Λυντς στο INLAND EMPIRE η τον Ντεηβιντ Κελυ που μετα την εργαρα DONNIE DARKO γυρισε το δυσνοητο κ δυσκολο,δε θυμαμαι τιτλο αν κ το χω δει,κατι σε ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ νομιζω]

    Δε τον αμφισβητω,δε μπορω να τον αμφισβητησω
    Αλλα ειμαι βεβαιος οτι ειναι υπερτιμημενος
    Κ το WHATEVER THAT WORKS?
    [SPOILER ALERT!]
    ελεος,η συντηρητικη μεσηλιξ που τη βλεπει love sex and unity?
    ο συντηρητικος μεσηλικας που ηταν κρυπτοομοφυλοφιλος?
    ανατροπες επιπεδου sitcom!
    Παντως το Deconstructing Harry ειναι μια πολυ καλη ταινια
    Κ εννοειται οτι ταινιες οπως ΝΕΥΡΙΚΟΣ ΕΡΑΣΤΗΣ Κ ΜΑΝΧΑΤΑΝ ειναι μνημειωδεις,ειναι πρωτοποριακες κ απεχουν παρασαγγας απο τις υπολοιπες ταινιες του ειδους τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. celin, πολύ ωραία αυτά που γράφεις, αλλά θα διαφωνήσω. Δε μπορείς να συγκρίνεις τον Allen με τους σκηνοθέτες που ανέφερες και γενικά δεν θεωρώ σωστό να συγκρίνει κάποιος σκηνοθέτες μεταξύ τους. Ο καθένας έχει το δικό του όραμα και το εξωτερικεύει όπως αυτός πιστεύει ότι του ταιριάζει. Ο κάθε σκηνοθέτης έχει το δικό του στυλ και κανείς δε μπορεί να πει αν αυτό είναι "καλό" ή "κακό", γιατί πολύ απλά στην τέχνη δεν υπάρχει όμορφο και άσχημο. Υπάρχει αυτό που σου αρέσει και αυτό που δεν σου αρέσει.
    Οι ταινίες του Allen δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση πως είναι για τις μάζες, οι παλιές του τουλάχιστον. Σφύζουν από φιλοσοφικές αναφορές σε μορφή "εγκεφαλικών" αστείων και είναι πολύ δύσκολο για τους περισσότερους θεατές να τα καταλάβουν.
    Και επίσης δε μπορείς να περιμένεις από ένα σενάριο κωμωδίας να έχει τόση "διεισδυτικότητα" όπως ένα θεατρικό του Μίλερ για παράδειγμα, γιατί δεν είναι αυτός ο σκοπός μιας καλής κωμωδίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Annie, αυτή η χαζομάρα μου "τρώει" τα σχόλια! :((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η χαζομάρα μου "τρώει" τα σχόλια!!! :(( Ρε Annie, βάλε το σύστημα του Jack, δεν πάει άλλο...Μου έσπασε τα νεύρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. κάτσε ρε πάνε. την ταινία όπως θα έχεις καταλάβει την λατρεύω...αλλα ρε συ το zodiac είναι πολύ πολύ μεγάλη ταινία!

    with ελπίζω αυτή οι σειρά να είναι τυχαία!
    γιατί αλλιώς αυτό το 13 μπροστά από το zodiac είναι έγκλημα.

    αργυρη αν δεν ξες την ταινία όμως? σας διευκολύνω. θα μπορούσα βεβαια να βάλω και link...αλλα είμαι λίγο χαζούλης και αυτά είναι κάτι πολύπλοκα κόλπα:)

    celin εντάξει από τον kubrick ίσως να μην είναι...αλλα από τον κόπολα σίγουρα είναι!

    ""Η πρώτη είναι όταν ο ήρωας θολώνει και το συμπέρασμα του ψυχολόγου ότι περιμένει από τους άλλους να προσαρμοστούν στη δική του παραμόρφωση""

    εμενα αυτό με κάνει να δω την ταινία πολύ πιο σύντομα από τι θα περίμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "ελπίζω αυτή οι σειρά να είναι τυχαία!
    γιατί αλλιώς αυτό το 13 μπροστά από το zodiac είναι έγκλημα."
    Μια χαρά είναι το 13...Τώρα μπορεί και να αλλάξει, δεν ξέρω. Θα δω.

    Υ.Γ.: Στο "1969" ήταν τόσο ΘΕΟΣ που το είδα δύο φορές!!!!!!!!!

    Υ.Γ.2: Μα γιατί να μη μπορώ να βρω έναν Ρόμπερτ;!;!;!;!;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Από ότι είδα με πρόλαβε η WITH με την οποία και συμφωνώ και πάνω κάτω λέμε τα ίδια. Να η δική μου γνώμη:
    Celin θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Εγώ πιστεύω ότι ο κάθε ένας διαπρέπει στο είδος του και στο συγκεκριμένο που υπηρετεί ο Άλεν είναι κορυφή. Εμ φυσικά δεν μπορεί να τα έχει όλα αυτά τα χαρίσματα που ανέφερες, και μάλιστα στο μάξιμουν, από τους συγκεκριμένους σκηνοθέτες. Άμα τα είχε όλα αυτά δεν θα ήταν άνθρωπος αλλά ο ίδιος ο Θεός. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν μπορείς να συγκρίνεις το σινεμά αυτών των σκηνοθετών με αυτό του Άλεν διότι είναι τελείως διαφορετικά. Για μένα αυτή η σύγκριση που έκανες ήταν άδικη. Κι εγώ θα μπορούσα άνετα να πω αυτά που είπες αλλά κατά τη γνώμη δεν θα ήταν εύστοχο.
    Επίσης τα σενάριά του και οι ταινίες ίσα ίσα που πιστεύω δεν είναι για το ευρύ κοινό αλλά απευθύνονται σε ένα πιο σινεφίλ κοινό. Όπως επίσης πιστεύω ότι οι χαρακτήρες στα σενάριά του είναι πολύ ψαγμένοι και όχι προσχηματικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κι εγώ με τα παιδιά! Ο Allen είναι ιδιοφυής και παίζει διαφορετικό άθλημα. Ναι δεν μπορεί να κάνει ταινιάρες σαν τον Νονό ή την Οδύσσεια αλλά και αυτοί που ανέφερες δεν θα μπορούσαν να γράψουν κάτι σπιρτόζικο, εγκεφαλικό και αστείο... Σαν σκηνοθέτης είναι αξιοπρεπέστατος και μερικές φορές πολύ πολύ καλός αλλά τα σενάριά του είναι κορυφαία. Αστεία, σαρκαστικά, κριτικά και ποτέ κακά...

    With το άλλο σύστημα δεν το βάζω γιατί δεν με βολεύει :( Πάντως δεν τα τρώει απλά αργούν(πολύ) να εμφανιστούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "αργούν(πολύ) να εμφανιστούν..."
    Το βλέπω. :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "το zodiac είναι πολύ πολύ μεγάλη ταινία!"
    Aldo έχεις απόλυτο δίκιο...157 λεπτά κρατάει. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. χαζομάρες:)
    αν εξαιρέσεις τους αγίους...όλες μαζί οι ταινίες που έχει κάνει η θα κάνει δεν φτάνουν την αξια του zodiac!

    ρε το avatar σου με θυμίζει κάποιον ποδοσφαιριστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το zodiac είναι σχεδόν αριστούργημα. Να σε κάτι που συμφωνούμε ρε lt.aldo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. "όλες μαζί οι ταινίες που έχει κάνει η θα κάνει δεν φτάνουν την αξια του zodiac!". Τί λε ρε...!!! :P
    "ρε το avatar σου με θυμίζει κάποιον ποδοσφαιριστή."
    Είναι ο Ρόμπερτ σε μια σκηνή από το "1969". :)) Μην τα πετάς έτσι απότομα... :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. "Το zodiac είναι σχεδόν αριστούργημα.".
    "Σχεδόν", ακριβώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. sorry ρε συ αλλα σαν βλάχος παρθένος έτοιμος να παίξει σε ταινία του γκουσγκούνη είναι:p
    και όντως με θυμίζει κάποιον ποδοσφαιριστή...αλλα δεν με έρχεται τώρα.

    έλα αργυρη συμφωνούμε και στα horrors:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. "sorry ρε συ αλλα σαν βλάχος παρθένος έτοιμος να παίξει σε ταινία του γκουσγκούνη είναι :p"
    Μην βρίζεις τον ΘΕΌ μου aldε, γιατί θα τα πάρω άσχημα. :@ :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Aldo, θυμίζει ελάχιστα τον Βούλη; Πωπω μου αρέσει άπειρα σαν άντρας ο Ρόμπερτ, πως γίνεται να μου θυμίζει ότι πιο άσχημο έχει πατήσει τον πλανήτη(μετά τον Ρούνει); Σε μισώ που με έκανες να σκεφτώ τέτοιο πράγμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Λετε να ημουν λιγο[η κ πολυ]υπερβολικος,ε?πολυ πιθανον,κ η ενσταση του Αργυρη "Εμ φυσικά δεν μπορεί να τα έχει όλα αυτά τα χαρίσματα που ανέφερες, και μάλιστα στο μάξιμουν, από τους συγκεκριμένους σκηνοθέτες. Άμα τα είχε όλα αυτά δεν θα ήταν άνθρωπος αλλά ο ίδιος ο Θεός"
    μου φαινεται αρκετα πειστικη

    αλλωστε οποιον σκηνοθετη κ να παρεις κ να συγκρινεις τα χαρακτηριστικα του με τα καλυτερα ολων των υπολοιπων,η συγκριση θα αποβει εις βαρος του,επομενως αυτο που διεπραξα περα απο αστοχο,ηταν κ λιγο σοφιστεια,λιγο υπουλο!

    Αλλα ολο αυτο το Deconstructing woody που επιχειρησα,οφειλεται στο οτι πραγματικα τον θεωρω υπερτιμημενο,ειλικρινα ουτε το παιζω εξυπνος ουτε ειμαι κ ιδιαιτερα εξυπνος,αλλα δε μου εχουν πει κατι καινουριο οι ταινιες του

    βλεπω Τριερ κ υποκλινομαι,Κιουμπρικ,Σκορτσεζε,Αρονοφσκυ,κ πολλοι αλλοι,που παρακολουθωντας τις ταινιες τους συγκλονιζεσαι,μαθαινεις πραγματα,μενεις με το στομα ανοιχτο

    Ενω ο Αλλεν,απλα παρουσιαζει τις νευρωσεις του,τους φοβους του,τον συγκεκαλυμμενο αν οχι μισανθρωπισμο αλλα σιγουρα φοβοανθρωπισμο του
    Κ ο Τριερ ειναι μισανθρωπος..αλλα αυτο που παρακολουθεις ενεχει συμβολισμους,δευτερες αναγνωσεις,φιλοσοφικη σκεψη,συναισθανεσαι την οδυνη του βλεποντας τις ταινιες του,συγκλονιζεσαι,η οδυνη του ειναι υπαρξιακη
    Ενω η αντιστοιχη οδυνη του Αλεν ειναι επιφανειακη,κατα κυριο λογο σεξουαλικη,η σκηνοθετικη ματια του ζηλευει τους ομορφους ανθρωπους,αν το εχετε προσεξει συνταυτιζει τελευταια την εξωτερικη ομορφια με τη χαζομαρα η τη ραδιουργια

    Με λιγα λογια,οσο γερναει,βγαζει ολο κ παραπανω μιζερια στις ταινιες του.Κ αυτο με απωθει

    Βεβαια,ισχυει κ αυτο που γραφει η hawkeye
    "Και επίσης δε μπορείς να περιμένεις από ένα σενάριο κωμωδίας να έχει τόση "διεισδυτικότητα" όπως ένα θεατρικό του Μίλερ για παράδειγμα, γιατί δεν είναι αυτός ο σκοπός μιας καλής κωμωδίας."

    Aλλα ο Αλεν δε θελει να γυριζει απλως κωμωδιες!
    Θελει να περναει κ μηνυματα στις ταινιες του
    εχει ενα διδακτικο κ κηρυγματικο στυλ,δε θα βγω ας πουμε να εκστομισω ενα αντιστοιχο ΚΑΤΗΓΟΡΩ στον ΗΜΙΘΕΟ ΓΟΥΙΛ ΦΕΡΕΛ!!
    ο φερελ ομως δε πουλαει ευφυια,πουλαει αυτσαρκασμο κ καμμενοσυνη
    Ο Αλεν ομως ερχεται με σκοπο-κανει κρα αυτο- να μας μαθει "κατι που εμεις δε ξερουμε"
    κ κατα τη ταπεινη μου αποψη,αποτυγχανει

    Ελπιζω να μη σας επρηξα,αλλα δε θα στοιχηματιζα κιολας για αυτο!

    [ΑΛΝΤΟ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΠΠΟΛΑ???εμενα μεχρι κ το youth without youth μου αρεσε!!]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Annie, ζηλεύει ο aldo, γι αυτό βρίζει τον Ρόμπερτ. :P :))

    "μου αρέσει άπειρα σαν άντρας ο Ρόμπερτ"
    ΔΕΣ ΤΟ "1969" ΟΠΩΣΔΉΠΟΤΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. with μη βάζεις παπάκια...εδώ δεν τα βγάζει:p

    annie ποιος είναι βουλης? με την μια που το είδα με θύμισε κάτι πολύ έντονα...αλλα έχω κολλήσει.

    ο ρούνεϊ είναι θεός ρε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. "ο Αλεν δε θελει να γυριζει απλως κωμωδιες! Θελει να περναει κ μηνυματα στις ταινιες του"
    Το κάνει, στις παλιές του κυρίως. (Love and Death, Sleeper)

    "Ο Αλεν ομως ερχεται με σκοπο-κανει κρα αυτο- να μας μαθει "κατι που εμεις δε ξερουμε"
    κ κατα τη ταπεινη μου αποψη,αποτυγχανει"
    Προσωπικά δεν πιστεύω πως αποτυγχάνει, το αντίθετο μάλιστα. Είναι καλό ένας ευφυής άνθρωπος να έχει υψηλή αυτοπεποίθηση και λίγο παραπάνω "ψώνιο" από τους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Aldo, θα βάλω κι άλλα αν συνεχίσεις. Άσε τον ΘΕΌ μου ήσυχο. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ο Άντζας ρε! Τι ποιος είναι ο Βούλης;

    celin νομίζω ότι δεν έχει καμία πρόθεση να μας πει κάτι που δεν ξέρουμε. Απλά να μας πει τι πιστεύει αυτός. Τις απόψεις του περνάει και το κάνει ξεροκέφαλα αν θες τη γνώμη μου αλλά γι΄αυτό τον αγαπάω. Μισάνθρωπος δεν είναι σε καμία περίπτωση απλά γουστάρει λίγους και δεν φοβάται να κράξει τους υπόλοιπους.

    Και ο Τρίερ τα ψυχολογικά του βγάζει με τις ταινίες του. Θεραπεία αποτελούν γι΄αυτόν και το κοινό το έχει γραμμένο. Ο Woody από την άλλη κουβαλάει χίλια δυο κόμπλεξ και σύνδρομα. Και αυτός δημιουργικά τα διοχετεύει αλλά έχει και στο νου του αυτόν που θα τον δει. Ξέρει καί σε ποιους απευθύνεται καί πως να το κάνει και αυτό είναι τεράστιο προσόν για έναν δημιουργό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. annie σου παραθετω ενα αποσπασμα απο κατι που ειχα γραψει υστερα απο τη θεαση του ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ του Τριερ

    ....Μια ταινια,που σκοπος της δεν ειναι να λειτουργησει ως εκτονωση,ως εξορκισμος των προσωπικων του δαιμονων
    Αλλα να μας κανει ολους να νιωσουμε τη θλιψη του,να μας τη μεταφερει
    Να εκδικηθει οσους τολμουν να αγνοουν την ανυπαρξια νοηματος αυτης της ζωης
    Να εκδικηθει οσους αγνοουν οτι το χαος βασιλευει[οπως λεει κ η αλεπου στην ταινια]...

    hawkeye συμφωνω στο οτι ¨"Είναι καλό ένας ευφυής άνθρωπος να έχει υψηλή αυτοπεποίθηση και λίγο παραπάνω "ψώνιο" από τους άλλους."
    Απλα πριν το "ευφυης" θα προσθεσω κ το "πολυ"
    Ενας "πολυ ευφυης"ανθρωπος σαφως κ δικαιουται να πουλαει οσο μουρη θελει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. "Ενας "πολυ ευφυης"ανθρωπος σαφως κ δικαιουται να πουλαει οσο μουρη θελει!".
    Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλοί τέτοιοι (εγώ και άλλοι 100 παγκοσμίως είμαστε ;) :) ). Συμφωνώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Πω πω διαφωνώ σε τόσα σημεία... Πραγματικά σαν δημιουργός μου αρέσει γενικά ο Τρίερ. Άλλες ταινίες πολύ, άλλες έτσι κι έτσι άλλες καθόλου αλλά καμία δεν είναι αδιάφορη. Το πιστεύω όμως πως κάνει τις ταινίες μόνο για την πάρτη του! Εκτονώνεται, μεταφέρει τα ψυχολογικά του στο θεατή και μετά σφυρίζει αδιάφορα...

    "Ενας "πολυ ευφυης"ανθρωπος σαφως κ δικαιουται να πουλαει οσο μουρη θελει!"

    Αυτό ακριβώς είναι ο Woody. Και πολύ εύστροφος :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ποιος τον θυμάται τον αντζα?:)
    πάντως όχι δεν με θυμίζει αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Aldo, κανόνισε την πορεία σου...Μόνο αυτό σου λέω. :)) ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. annie λες οτι "μεταφέρει τα ψυχολογικά του στο θεατη"
    κ εγω αυτο ειπα!
    ασε που προτιμω τις διαφωνιες γιατι εμπνεομαι κ αρχιζω τα κατεβατα!
    [αν κ τωρα που το σκεφτομαι,δε χρειαζεται να διαφωνησω για να αρχισω τα καταβατα,φλυαρια δευτερα φυσις!!

    hawkeye "εγώ και άλλοι 100 παγκοσμίως είμαστε"

    καλα τα λες!μη νομιζεις,κ εγω ναρκισσιστης ειμαι,απλα το κρυβω γιατι ως νεος εδω,ειμαι ψαρωμενος κ το παιζω σεμνος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. "ως νεος εδω,ειμαι ψαρωμενος κ το παιζω σεμνος!!!"
    Μην ψαρώνεις. ;) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Nαι sorry λάθος λέξη. Τα φορτώνει στο θεατή. Με την κακή έννοια. Όχι ότι θέλει να σε κάνει να δεις πράγματα απλά αυτός τα βγάζει από μέσα του και ηρεμεί αλλά δεν δίνει πολλά περιθώρια στον θεατή να ζυγίσει τα όσα νιώθει ή να καταλάβει γιατί τα νιώθει. Με τον Αντίχριστο ένιωθα άρρωστη. Κατάλαβα απόλυτα τους πρωταγωνιστές αλλά πόσο ανάγκη το είχα; Μου προσέφερε κάτι; Όχι. Γιατί να το περάσω αυτό λοιπόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Πάντως Celin σε παραδέχομαι. Είσαι έξοχος παρατηρητής των κειμένων που γράφουν οι άλλοι. Παρατήρησες βλέπω την μια μικρή ένταση που υπήρχε στο κείμενό μου. Απλά πίστευα ότι ήταν λίγο άδικη αυτή σύγκριση. Αλλά και πάλι όπως και να έχει πάντα θα σέβομαι την γνώμη του άλλου όπου κι εγώ άμα αισθανθώ ότι έχω κάνει λάθος ή είμαι άδικος σε κάτι θα το παραδεχτώ.
    Εγώ πάντως λατρεύω τον Άλεν, με τα καλά του και τα κακά του.
    Κάτω τα χέρια από τον lt.aldo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Μ΄αρέσει που τον Aldo τον έχουμε όλοι υπό την προστασία μας :) Τυχερούλη Aldo κανέναν δεν αφήνουμε να σε πειράξει :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. " Κάτω τα χέρια από τον lt.aldo."
    Αυτός ξεκίνησε, όταν απεκάλεσε τον ΘΕΌ μου "βλάχο παρθένο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. σαν το χαζό παιδάκι τις γειτονιάς είμαι λοιπόν:p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ρε με ολόκληρο Bauer μπορούμε να τα βάλουμε και παραπονιέσαι;

    With δεν έφταιγε ο Aldo, τι είναι αυτό που φοράει και ο Ρόμπερτ; Προκαλεί(και όχι με την σωστή έννοια)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. "σαν το χαζό παιδάκι τις γειτονιάς είμαι λοιπόν:p"
    Αυτογνωσία ή αυτοσαρκασμός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. "With δεν έφταιγε ο Aldo, τι είναι αυτό που φοράει και ο Ρόμπερτ; Προκαλεί(και όχι με την σωστή έννοια)!"
    Του '88 είναι η ταινία, ήταν οι ρίγες της μόδας τότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ""Ρε με ολόκληρο Bauer μπορούμε να τα βάλουμε και παραπονιέσαι;""

    έλα τώρα απλά ναζιαρίζομαι λίγο:p

    ήταν το 88 στη μόδα οι ρίγες??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ευτυχώς ήμουν 2 χρονών και δεν ξέρω. Αλλά τότε όλο βλακείες ήταν στη μόδα. Μακράν η χειρότερη εποχή στυλιστικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. "Αυτό δεν είναι δικαιολογία..."
    Τα ρούχα δεν έχουν σημασία, το εσωτερικό είναι που μετράει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Σε μένα το λες που ο άντρας της ζωής μου είναι ο Quentin(βέβαια δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τον λένε άσχημο αλλά το λένε πολλοί); Αλλά για την φωτογραφία μιλούσαμε τώρα :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. μα και το εσωτερικό δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο!
    στην συγκεκριμένη pic ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. "μα και το εσωτερικό δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο!
    στην συγκεκριμένη pic ε."

    Την τύχη μου σήμερα...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Φιλε Αργυρη ηταν οντως αδικη κ αστοχη η συγκριση που εκανα,ορθη η επισημανση,κ εγω οπως εσυ,οταν κανω λαθος,θελω να το παραδεχομαι
    Για αυτο κ μετα αλλαξα τροπαριο κ συνεχισα την αποδομηση του Γουντυ με αλλης φυσης επιχειρηματα[ασχετα αν απο οτι ειδα,δεν επεισα κανεναν!]

    annie,ετσι ειναι,η ταινια αυτη σε αρρωσταινει,σαφως κ δεν υπαρχει λογος για να περασουμε μια τετοια Τριερικη,σαδιστικη δοκιμασια
    Αλλα εχω δει τοσες χιλιαδες ταινιες που απεγνωσμενα ζητω την ευφυη προκληση,ακομα κ το σοκ,ενα σωρο πανομοιοτυπες ταινιες παρελαζουν καθημερινα απο το dvd-player μου,εχω βαρεθει-καθε φορα που βλεπω μια ταινια-να ξερω απο πριν τι θα δω,ειλικρινα αυτο συνηθως συμβαινει
    ακομα κ το shutter island,που ηταν μια χαρα ταινια,με το που ειδα ενα 40λεπτο,καταλαβα ολη τη συνεχεια,ελεος με τις προβλεψιμες ταινιες

    Θα μου πεις,δηλαδη τι ψαχνεις?απλα προκληση για τη προκληση,ακομα κ επιτηδευμενη?
    τι να πω,γουστα ειναι αυτα[στη περιπτωση μου κ λιγο αλλοκοτα!]
    κ να παραθεσω καποια παραδειγματα ταινιων που εγω θεωρησα ενδιαφερουσες για να γινω κατανοητος

    η δασκαλα του πιανο......Χανεκε
    ολες του Κιμ Κι Ντουκ κ του Παρκ Τσαν Γουκ
    λεμινγκς...μια γαλλικη με την Γκενσμπουργκ,δε θυμαμαι σκηνοθετη
    οικογενειακη γιορτη.....Βιντεμπεργκ
    το τελος της βιας...Κρονενμπεργκ

    αυτες ετσι προχειρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. celin σε καταλαβαίνω απόλυτα. Και για τον Αντίχριστο δεν έχω κατασταλάξει στο αν μ΄άρεσε ή όχι. Σίγουρα θετικό το ότι σε κάνει να νιώθεις κάτι αλλά δεν με έκανε καλύτερο άνθρωπο. Μπορεί για στιγμές χειρότερο!

    Για το Shutter Island τα έχω πει εδώ.

    Φαν κι εσύ του Χάνεκε ε; Τέλεια :) Όλες του Παρκ ε; Αχ αυτό το Cyborg με τίποτα δεν το χώνεψα... Για Κιμ Κι Ντουκ δεν μιλάω, μεγάλη λατρεία ο Κορεάτης και όπως βλέπεις με όλες σου τις επιλογές συμφωνώ! Δεν έχω δει Οικογενειακή Γιορτη και νομίζω το Λέμινγκς αν και μου θυμίζει κάτι τρομερά πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. annie σε ευχαριστω,πηγα κ τη διαβασα κ τη κριτικη κ τα σχολια που τη συνοδευαν,ευστοχη σε βρισκω,κ εγω δεν λεω οτι ηταν μετρια ταινια,αντιθετως,πως το ειπες?υπολογισμενη μεχρι το τελευταιο πλανο?
    ταινια ελβετικο ρολοι,ερμηνειες,φωτογραφια,ολα αψογα
    απλα κ εγω τη ψυλλιαστηκα τη δουλεια συντομα[spoiler alert],οτι ο ντι καπριο δηλαδη ηταν ο επιπλεον ασθενης κ ηταν ηδη στο νησι

    θυμασαι το Δανεζικο Δογμα 95[δεν ειμαι σιγουρος για τον αριθμο],ηταν κατι σα "κινημα"σκηνοθετων που θελησαν να απαλλαξουν το σινεμα απο τη συμβατικοτητα κ τη χολυγουντιανη ομοιομορφια,με νευρωδη σκηνοθεσια[καμερα στο χερι],ερμηνειες εντελως νατουραλιστικες κ παραγωγες ελαχιστων χρηματων?
    Σε αυτο το κινημα πρωταγωνιστουσε ο Τριερ κ μεταξυ αλλων ο Τομας Βιντεμπεργκ
    Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ειναι χαρακτηριστικο δειγμα του Δογματος
    [τα υπολοιπα για τους τρομερους Κορεατες κ τον Χανεκε,ας τα σχολιασω απο αυριο γιατι θα μας πιασουν χαραματα με οσα θελω να γραψω!]
    χαιρετω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Η "Οικογενειακή Γιορτη" είναι σχεδόν αριστούργημα και είναι ο ορισμός του Δόγματος 95.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Nα πω την αλήθεια με το Δόγμα δεν τα πάω και πολύ καλά... Μάλλον η Οικογενειακή Γιορτή δεν θα μου αρέσει :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. ΠΡΟΣ ΑΛΔΟ:

    1."celin εντάξει από τον kubrick ίσως να μην είναι...αλλα από τον κόπολα σίγουρα είναι!"

    Μόνο σίγουρα καλύτερος δεν είναι ο Woody!!! Το μόνο που είναι σίγουρα είναι το 100 φορές χειρότερος. :)

    2. "σαν το χαζό παιδάκι τις γειτονιάς είμαι λοιπόν:p"

    Ε όχι και "σαν"!!! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Αργυρη συμφωνω,ηταν ο ορισμος του Δογματος 95

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. " Μάλλον η Οικογενειακή Γιορτή δεν θα μου αρέσει :( "
    Τους "Ηλίθιους" τους έχεις δει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ω ναι! Στο fastforward το περισσότερο :/ Το είχα δει και μικρή βέβαια αλλά μου είχε κάνει να βαρεθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Αλήθεια υπάρχει κανένας που να του άρεσαν “ Οι ηλίθιοι ”. Εμένα πάντως μου άρεσαν αρκετά αλλά σίγουρα θα καταλάβω κι αυτούς που δεν τους άρεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Α τελικά δεν ήμουν πολύ μικρή. Τρίτη λυκείου πρέπει να ήμουν όταν το είδα αλλά δεν το θυμάμαι καθόλου καλά. Είναι που το έχω δει μόνο μια φορά αλλά αν μου άρεσε σίγουρα θα το είχα δει και δεύτερη ή περισσότερες(όπως το Dogville πχ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Αργύρη συμφωνώ απόλυτα. Κι εμένα μου άρεσαν. Ήταν η δεύτερη ταινία του Τρίερ που είδα (η πρώτη ήταν το "Dogville").
    Ρε Annie, πώς κατάφερες να το δεις δεύτερη φορά; Εγώ μία το είδα. Πολύ καλό, αλλά για μία φορά μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. A πολύ άνετα. Όλες τις ταινίες που μου αρέσουν τις ξαναβλέπω. Το Dogville τρεις φορές το έχω δει νομίζω. Βέβαια δεν είναι για όλες τις ώρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. "Το Dogville τρεις φορές το έχω δει νομίζω."
    Μπράβο αντοχή... Εγώ δεν θα άντεχα να το ξαναδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Δεν είναι κάτι φάσεις που θέλεις μαυρίλα στη ζωή σου; Είναι ιδανικό για τότε ακριβώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. "Δεν είναι κάτι φάσεις που θέλεις μαυρίλα στη ζωή σου;"

    Όλη η ζωή μου μαυρίλα είναι...Εδώ δεν ξέρω πώς να την ξεφορτωθώ, να βάλω κι άλλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Been there done that :)

    Pythons εντατικά για να βλέπεις τη φωτεινή πλευρά της ζωής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. "Pythons εντατικά"
    Ακριβώς... Pythons και Ρόμπερτ! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Χαχαχα λύσσαξες με τον Ρόμπερτ! Θυμάμαι τοείχα πάθει με τον Depp παλιότερα :) Τουλάχιστον είναι καλός ηθοποιός, φαντάζεσαι να είχε πάθει κάτι αντίστοιχο με κανέναν Κίλμερ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. "Χαχαχα λύσσαξες με τον Ρόμπερτ!"
    Ναι..Τόσο, που έφτασα να κάνω και σχετική ανάρτηση!

    "φαντάζεσαι να είχε πάθει κάτι αντίστοιχο με κανέναν Κίλμερ;"
    Αυτό θα ήταν ανωμαλία... :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Ολα του Τριερ μου αρεσαν,επομενως κ οι ΗΛΙΘΙΟΙ
    Αλλα ισως να μου αρεσαν λιγοτερο απο ολες τις υπολοιπες του,ακομα κ το ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ που ως το πρωτολειο του δημιουργημα,ηταν κ το πιο πειραματικο,μου αρεσε περισσοτερο
    Κ εγω παντως ανετα δεχομαι οτι σε καποιους μπορει να μην αρεσε,κ δε θα μπω σε αντιπαραθεση να το υπερασπιστω[εν αντιθεσει με το τελευταιο ανοσιουργημα του!!]


    Υ.Γ η μαυριλα αντιμετωπιζεται κ με ομοιοπαθητικη,δηλαδη με περισσοτερη μαυριλα!Συνισταται ακροαση των THE CURE κ αναγνωση απαισιοδοξων,μαυροχιουμορικων βιβλιων[πχ ΜΙΣΕΛ ΟΥΕΛΜΠΕΚ η ΤΣΑΚ ΠΑΛΑΝΙΚ]
    Καποιες φορες βεβαια βοηθα κ το εντελως αντιστροφο,πχ παρακολουθηση 5-6 επεισοδιων σερι απο τα FRIENDS,τα SCRUBS η ακομα κ των ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΝ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. the cure μαζί με την μαυρίλα είναι η καλύτερη συνταγή για αυτοκτονία:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Το Στοιχείο του Εγκλήματος άρεσε και σε μένα :)

    Γενικά ο Τρίερ δεν είναι από τους δημιουργούς που λέω 'μου αρέσει" ή δεν "μου αρέσει". Ο Τρίερ ευνοεί πάντως τις αντιπαραθέσεις αλλά μάλλον είμαστε υπερβολικά πολιτισμένοι ή όχι τόσο παθιασμένοι υπέρ ή κατά του...

    ΥΓ: Συμφωνώ απόλυτα και με τις δύο συνταγές :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Από την πρώτη περίφημη τριλογία του το "Το στοιχείο του εγκλήματος" και το "Europa" τα βρήκα αρκετά ενδιαφέρον αλλά το "Epidemic" μου άρεσε περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Με ανθρωπους που δε γνωριζω ειμαι παντα πολυ πολιτισμενος!με τους δικους μου-που με ξερουν κ δε με παρεξηγουν-γινομαι κ αγροικος!
    χαιρομαι annie που συμφωνεις με τα "αντικαταθλιπτικα" μου!
    Αργυρη,να σου πω την αμαρτια μου,δεν εχω δει ουτε το ενα ουτε το αλλο,μονο το ΣΤΟΙΧΕΙΟ εχω δει απο τη τριλογια
    Πρεπει να επανορθωσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Το AIR AMERICA καλύτερο από το ΖΟΔΙΑΚ ρε Γουίθ;; :/ :Ρ

    Ο Σελίν, καλώς όρισε κιόλας, έχει αρκετό δίκιο σε όσα λέει για τον Γούντι, ιδιαίτερα για το WHATEVER WORKS το οποίο αν και με διασκέδασε πολύ έχει μια καλυμμένα τρομερά συντηρητική νοοτροπία (η ηλιθιότητα της νέας γενιάς για να φτάσει την ευφυία της παλιότερης απλά την κοπιάρει παπαγαλίζοντάς την-θυμηθείτε τις σκηνές με τη μικρή να αραδιάζει στη μητέρα της χωρίς να καταλαβαίνει και η ίδια απόλυτα όρους που της έμαθε ο Μπόρις) και το alter ego τάχα ιδιοφυία του Άλεν εξοργιστικά ναρκισσιστικό εύρημα.

    Το συγκεκριμένο φιλμ, τον ΧΑΡΙ, έχω δυστυχώς να τον χρόνια... Αλλά τη φάση με τον θολό Γουίλιαμς δεν την ξεχνάω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. "Το AIR AMERICA καλύτερο από το ΖΟΔΙΑΚ ρε Γουίθ;; :/ :Ρ"

    Στο Air America ήταν πιο ωραίος ο Rob.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. "Μπλνιααααα :Ρ"

    Εξυπνάδες... :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Και αν δεν καταλάβαινα ποιος είσαι αυτό το "μπλινιααααα" είναι τόσο χαρακτηριστικό! Welcome back :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή