Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Πλάνα αρχείου: This reminds me of a joke...

                                                                          
Μεγάλη αδυναμία έχω στον συγκεκριμένο σκηνοθέτη, κυρίως γιατί είναι κολλητός του καλού μου! Έχει κάνει αρκετά πράγματα που γουστάρω τρελά και είναι και φοβερός τύπος. Βέβαια είναι πιο ιδανικός για καλοκαιράκι αλλά δεν βαριέσαι θυμήθηκα το Κάποτε στο Μεξικό σήμερα και είπα να βρω αυτή την ανάρτηση!


Το El Mariachi το είδα σχετικά αργά(τελευταίο από τα τρία). Να πω την αλήθεια δεν με τρέλανε... Ίσως λόγω της ποιότητας της παραγωγής που φώναζε"Δώσε κάτι καλέ κύρια να πληρώσω τους κομπάρσους". Καλή η τέχνη δεν λέω, αλλά όταν πρόκειται για πιστολίδι, εφέ και δράση θέλω μια κάποια ποιότητα! Οι ηθοποιοί μου φάνηκαν καλοί και γενικά το πνεύμα του Rodriguez είχε αρχίσει από τότε να φαίνεται. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν κάποιες "Ταραντινικές" σκηνές! Δεδομένου ότι βγήκε την ίδια χρονιά με το Reservoir Dogs δεν μπορώ παρά να συμπεράνω πως αυτοί οι δύο κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος και το ότι αργότερα θα γνωρίζονταν είναι τουλάχιστον καρμικό!


Το Desperado είναι το κορυφαίο κατά τη γνώμη μου! Εξαιρετικοί ρυθμοί, δράση, η Salma Hayek(άξια μούσα του Rodriguez) και ο Antonio Banderas είναι κάτι παραπάνω από καυτοί και κάπου ανάμεσα ένας υπέροχος Quentin Tarantino να λέει ένα ανέκδοτο με τον μοναδικό του τρόπο λίγο πριν τον καθαρίσουν.

Παρεμπιπτόντως ξέρω ότι γουστάρει να σκοτώνονται οι χαρακτήρες που υποδύεται αλλά καλό θα ήταν να σταματήσει να γίνεται αυτό!!! Η μουσική εξαιρετική και η διασκέδαση είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη!


Την τριλογία συμπληρώνει το Once Upon a Time in Mexico! Στο υπάρχον(με κάποιες διαφοροποιήσεις) καστ προστίθεται ο Johnny Depp, ο Mickey Rourke,η Eva Mendes και ο Enrique Iglesias(!) και η ταινία γίνεται αυτόματα must see!!! Ο Johnny Θεός όπως πάντα... Η δράση, ο ρυθμός το χιούμορ κινούνται κι εδώ σε ικανοποιητικά επίπεδα (ειδικά το χιούμορ!) όμως το σενάριο είναι λίγο ότι να' ναι! Σαν ταινία δεν παίρνει στα σοβαρά τον εαυτό της αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να καλύψει το προσχηματικό σενάριο!


Πάντως με όλη την τριλογία διασκέδασα πολύ! Για μένα ο Rodriguez είναι περίεργη υπόθεση! Δεν τον θεωρώ ταλεντάρα αλλά αναμφισβήτητα έχει καλές στιγμές! Η κορυφαία του είναι το Sin City και μετά το From Dusk Till Dawn! Ίσως να μην είναι τυχαίο το ότι σε αυτές δεν έχει γράψει το σενάριο ο ίδιος...

17 σχόλια:

  1. Το ανέκδοτο του Ταραντίνο είναι η πιο γαμάτη σκηνή, πραγματικά. Το 'χει ο τύπος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα είναι η τελειότητα η ίδια το μωρό μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το El Mariachi είναι το πιο cult!
    περισσότερο με αρέσει το μεξικό επειδή το έχω και πιο πρόσφατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eγω θεωρω ταλενταρα τον Ροντριγκεζ!Ακομα κ το faculty μου αρεσε,ο τυπος τα κανει ολα,μεχρι κ τη μουσικη για τις ταινιες του γραφει!
    αλλα ας περιοριστω στο θεμα της αναρτησης κ την συγκεκριμενη τριλογια
    συμφωνω λοιπον με την αξιολογηση σου annie
    το πρωτο ετσι κ ετσι κ η ελλειψη χρηματων που θα το απογειωναν,εμφανης
    το δευτερο ειναι κ το καλυτερο
    ενω το τριτο οπως λες must see αν κ λιγο προχειροφτιαγμενο,ολοι αυτοι οι σταρς που επαιζαν,τελικα το επισκιασαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ με τον celin ότι ο Rodriguez έχει πλούσιο ταλέντο και ότι είναι ένας άνθρωπος που τα κάνει όλα.
    Το “El Mariachi” δεν το έχω δει όπου θα ‘θελα κάποια στιγμή όμως να το δω.

    Για το “Desperado” συμφωνώ μαζί σου ότι είναι η καλύτερη της τριλογίας (εμπιστεύομαι την κρίση σου για το El Mariachi) όπως για τα σχόλιά σου για την ταινία. Δεν ενθουσιάστηκα τόσο πολύ όπως εσύ όπου βέβαια είχες κι ένα λόγο παραπάνω!!

    3: Καλή

    Το “Once Upon a Time in Mexico” δεν μου άρεσε όπου για μένα το μόνο που αξίζει είναι οι δεύτεροι ρόλοι τους όπως εξάλλου ανέφερες κι εσύ καθώς και για ορισμένες σινεφίλ αναφορές του, αν θυμάμαι καλά. Συμφωνώ για την σειρά προτίμησης “Sin City” και “From Dusk Till Dawn”

    1,5: Μετριότατη (+)

    0: Κακή / 1: Μετριότατη / 2: Απλώς ενδιαφέρον / 3: Καλή / 4: Πολύ καλή / 5: Αριστούργημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. To El Mariachi είναι cult indeed. Και το Desperado ουσιαστικά ριμέικ του. Οι μουσικές του Rodriguez είναι εκπληκτικές. Η προσωπική μου άποψη είναι πως όταν τα κάνει όλα κάπου χάνει. Το σενάριο δεν το έχει τόσο και δεν είναι τυχαίο ότι τόσο σε Sin City όσο και σε From Dusk Till Dawn είχε δίπλα του πολύ ταλαντούχους δημιουργούς. Συνεργάζεται εκπληκτικά με τους ανθρώπους του και αυτό είναι πολύ πολύ καλό! Όμως τον αγαπάω πάρα πολύ. Τον συμπαθεί ο Άντρας, τέλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1. "Το Desperado είναι το κορυφαίο κατά τη γνώμη μου!"

    Από την τριλογία εννοείς προφανώς... και θα συμφωνήσω.

    2. "Η κορυφαία του είναι το Sin City και μετά το From Dusk Till Dawn!"

    Πρώτο το Planet Terror και μετά αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. To Planet Terror θα ήθελε πααααρα πολύ να είναι καλύτερο του From Dusk Till Dawn! Είναι κι αυτό εξαιρετικό βέβαια!

    Για V και Fringe δεν έχεις να πεις τίποτα ή δεν μπαίνεις επειδή έχει και Lost?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παιδιά εμένα, να πω την αμαρτία μου, δεν μου πολυάρεσε το "Planet Terror". Το "Death Proof" ήταν φυσικά καλύτερο :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το Planet Terror ήταν πολύ καλύτερο. Το intro είναι απλά κορυφαίο, καλοσκηνοθετημένο, κάτι που σίγουρα δεν περίμενα από τον Ροντρίγκεζ.

    http://www.youtube.com/watch?v=3-Xh0iafCCY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Το "Death Proof" ήταν φυσικά καλύτερο"

    Δεν υπάρχει σύγκριση... Από τη μία απενοχοποιημένο fun, ενδιαφέρουσα σκηνοθεσία και μέτριο σενάριο και από την άλλη τεχνική τελειότητα, σκηνοθετική βιρτουζιτέ, σκηνές άρτιες για σεμινάριο, σενάριο με εξαιρετικούς διαλόγους και όλα αυτά δοσμένα με χαβαλέ... Στα σημεία νικάει ο καλός μου ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 1. "To Planet Terror θα ήθελε πααααρα πολύ να είναι καλύτερο του From Dusk Till Dawn! Είναι κι αυτό εξαιρετικό βέβαια!"

    Είναι, όπως είναι και απ΄το Death Proof και συ τραγούδα όσο θες... Βέβαια είσαι ΤΟΣΟ κολλημένη με τον Tarantino που δεν υπήρχε περίπτωση να δεις κάτι άλλο ως καλύτερο... Β)

    2. "Δεν υπάρχει σύγκριση..." μπλα μπλα μπλα... "...Στα σημεία νικάει ο καλός μου ;)"

    Βλ. 1... ;)

    3. "Για V και Fringe δεν έχεις να πεις τίποτα ή δεν μπαίνεις επειδή έχει και Lost?"

    Εσύ για Top 25 Screen Legends, 40 Great Actor & Director Collaborations, The 51 Greatest Youtube Movie Videos, You Don't Know Jack και για Hobo With a Shotgun δεν είχες να πεις τίποτα; 2 από αυτές τις αναρτήσεις έχουν και τον Tarantino μέσα... :/ :p Β) Δεν θέλω να μου απαντήσεις φυσικά, για πλάκα το είπα... Για να σου απαντήσω και λίγο πιο σοβαρά όμως (λες και θα πρέπει να δίνουμε εξηγήσεις-Μου αρέσει που μου το είχες πει εσύ πρώτη αυτό! :p)... ο μοναδικός λόγος που δεν έγραψα τίποτα είναι ο εξής:

    Το V μόνο έχω δει, αλλά δεν λέω τίποτα γιατί με αυτά που γράφεις... αναγκαστικά θα αναφερόμουν στο 24 πάλι και θα βαριόσουν (και δεν το θέλω φυσικά :p)... Το Fringe το είδα μισό χθες το βράδυ, νύσταζα πολύ για να δω και το υπόλοιπο και δεν ξέρω αν θα καταφέρω να το δω σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βρε ανόητε επειδή δεν είχα με ποιον να πω για τις σειρές σε ρώτησα. Για άλλες αναρτήσεις ποτέ δεν λέω :Ρ

    Τρέχα τώρα να δεις Fringe(άκου είδε V και όχι Fringe...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. η βασική τους διαφορα είναι ότι ο Rodriguez κάνει φόρο τιμής στη ποπ κουλτούρα των grindhouse...ενώ ο q δημιουργεί δικια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 1. Φτηνές δουQλουγίες... :p

    2. "άκου είδε V και όχι Fringe..."

    Τα καλά τα αφήνω πάντα τελευταία ρε (εκτός κι αν πρόκειται για Υπεργαμάτα που τα βλέπω πρώτα-πρώτα :p)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή