Κυριακή 4 Απριλίου 2010

What’s the buzz, tell me what’s happening...

Μήπως να μπω στο κλίμα των ημερών; Η ιστορία του Χριστού έχει αποτυπωθεί τόσες φορές στον κινηματογράφο. Άλλοτε σαν μία πολύ όμορφη, συγκινητική ιστορία με μορφή μίνι σειράς(Jesus of Nazareth), άλλοτε σαν βαρετή σπλατεριά(The Passion of the Christ), άλλοτε σαν υπέροχη και ταυτόχρονα προκλητική για κάποιους ταινία(The Last Temptation of Christ) και κάποια στιγμή σαν ροκ όπερα τρομερής σύλληψης για την οποία και θα προσπαθήσω να γράψω!


Η ιστορία εκτυλίσσεται σε εναλλακτικό χωροχρόνο όπου διάφορες εποχές μπερδεύονται, εξ ολοκλήρου γραμμένη με τραγούδια με ένα ψυχεδελικό τρόπο. Ο Ιησούς είναι πραγματικός superstar, λίγο χαμένος από το δρόμο, λίγο ψωνισμένος αλλά πραγματικά ανθρώπινος!

Τα πλήθη που τον ακολουθούν, όπως και οι απόστολοι στην κοσμάρα τους. Ζουν μια πλάνη, άλλα τους λέει, άλλα καταλαβαίνουν! Τον αποθεώνουν σαν ροκ σταρ χωρίς να δίνουν πολύ σημασία στο γιατί. Εξαιρέσεις υπάρχουν. Από τη μία η Μαγδαληνή με την υπέροχη φωνή να είναι δίπλα του σταθερά και συνέχεια...


Από την άλλη είναι ο Ιούδας σε μία από τις πιο πιστευτές εκδοχές του. Ειλικρινής, με όραμα, κίνητρα... Πολύ ωραία ερμηνεία και τρομερή φωνή. Οι στίχοι των τραγουδιών του είναι εξαιρετικοί, αληθινοί και δίνουν μια τρομερή διάσταση στον χαρακτήρα!


Τρομερό το τραγουδάκι του Ηρώδη:


Prove to me you're not a fool, walk across my swimming pool...

Μορφές και οι Φαρισαίοι με τον Καϊάφα! Τι απίθανα καπέλα :)


Fools! You have no perception
The stakes we are gambling
Are frighteningly high
We must crush him completely
So like John before him
This Jesus must die

12 σχόλια:

  1. Καλά, Annie, μέσα στο μυαλό μου είσαι...Το τραγούδι του Ηρώδη μου αρέσει απίστευτα - μου θυμίζει τα κοστούμια από τους "Μύθους του Κάντερμπερι" του Παζολίνι-, αλλά το τοπ performance της ταινίας είναι αυτό του Σίμωνα του Ζηλωτή. Λύνομαι στα γέλια όποτε το βλέπω-ακούω.
    Η φωνή του Πιλάτου δεν σου άρεσε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πω πω ναι ο Σίμωνας! Σαν γαϊδούρι είναι ο τύπος με αυτά τα δόντια :)

    Ναι μου άρεσε και η φωνή του Πιλάτου. Όλα μου αρέσουν σε αυτό το έργο εκτός από την ερμηνεία του Jesus.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ξέχασες την ταινία του παζολίνι για τον jesus...που είναι και μακράν η καλύτερη.
    αυτό δεν πρέπει να το έχω δει.

    annie πες μου ότι έκατσες και το γραψες στις 6 και κάτι που λέει εκεί πέρα?:p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι την ξέχασα αυτή δίκιο έχεις! Να τρέξεις να το δεις, για μιούζικαλ ειδικά πολύ μπροστά...

    Ναι στις 6 και το έγραψα... Γύρισα εκείνη την ώρα, ανοιχτός ήταν ο υπολογιστής δεν έκανα και πολύ ώρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσο άσχημο μιούζικαλ!!Μεγάλη απογοήτευση πέρυσι που το είδα!Τα τραγούδια αδιάφορα και βαρετά,πολύ ανώτερος ο Μπράιαν των Μόντι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όχι ρε και απαίσιο! Μερικά τραγούδια είναι φοβερά... Θεωρώ ότι θα χάνει σε σχέση με την παράσταση(που δεν έχω δει) αλλά και πάλι είναι εξαιρετικό. Για Μπράιαν θα συμφωνήσω ότι είναι ανώτερο πάντως αλλά είναι και άλλου είδους ταινίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ Annie δεν την έχω δει την ταινία. Κάθε φορά που την έβαζε η τηλεόραση όλο έλεγα να τη δώ αλλά στο τέλος δε την έβλεπα. Αλλά σίγουρα όποτε μου δοθεί η ευκαιρία θα την δω γιατί συν τοις άλλης μου αρέσουν πολύ τα μιούζικαλ. Κορυφαίο το “Jesus of Nazareth”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το Jesus of Nazareth καλό είναι αλλά πλέον θυμίζει αντιβίωση! Στάνταρ μέρες και ώρα κάθε χρόνο... Δεν το αντέχω πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Annie συμφωνώ απόλυτα. Καλή παραγωγή, αλλά έλεος πια, κάθε χρόνο τα ίδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ούτε κι αυτό το έχω δει και δεν πρόκειται... Ξέρεις πως δεν τα μπορώ καθόλου τα musicals (μπλιαχ)... Πάντως με διαφορά η καλύτερη "πιστή" ταινία για τη ζωή του JC είναι η χιλιοπαιγμένη μίνι-σειρά Jesus of Nazareth. Προσωπικά δεν το βαρέθηκα καθόλου γιατί μπορεί τα κανάλια να το βάζουν κάθε χρόνο, αλλά έχω να το δω απ΄το γυμνάσιο (93-95)... Δε μας υποχρεώνει κανένας να το βλέπουμε κάθε χρόνο... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κι εγώ έχω χρόνια να το δω, περίπου όσο κι εσυ μόνο που επειδή δεν είμαι γριά πήγαινα δημοτικό τότε :Ρ Και πάλι το έχω δει τόσες φορές... Νομίζω πως ως παιδί μπορεί και να φοβόμουν ότι θα καώ στην κόλαση αν δεν το δω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ πάλι δεν το έχω δει "τόσες" φορές! Το πολύ 2...

    ΥΓ: Η γριά η κότα έχει το ζουμί όμως... :P :/ :/ :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή