Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

I Love You Phillip Morris...

                                                                                  
Ο Steven Russell μετά από ατύχημα αναθεωρεί τη ζωή του και αποφασίζει να τα τινάξει όλα στον αέρα και να κάνει τη μεγάλη αποκάλυψη: είναι gay! Ένα μπράβο στο παλικάρι που έστω κι αργά το πήρε απόφαση και βγήκε από τη ντουλάπα. Μμμμ μήπως να το ξανασκεφτεί και να κλειστεί πάλι μέσα; Γιατί το να είσαι gay απαιτεί έξοδα, τα έξοδα απαιτούν έσοδα και όταν αυτά δεν υπάρχουν ένας είναι ο δρόμος: οι κομπίνες! Και αν και πανέξυπνες καταλήγει στη φυλακή όπου και γνωρίζει τον Phillip Morris.


Ένας έρωτας γεννιέται μέσα στη φυλακή, και όταν βγαίνουν έξω ο Steven θέλει να προσφέρει στον καλό του τα πάντα. Έτσι αρχίζει και πάλι τις κομπίνες. Πάντως να πω ότι ο Phillip Morris το αξίζει. Είναι πάνκαλος και τέλειος και με πολύ λαμπερά μαλλιά(για μια στιγμή μου ήρθε η εικόνα του Ivanschitz στη θέση του McGregor) και τον ήθελα για φίλο μου! Κάποια στιγμή τον πιάνουν πάλι, ο Phillip Morris τον εγκαταλείπει και ο καημένος ο Steven επιδίδεται σε μια σειρά από πανέξυπνες αποδράσεις κάνοντας ρόμπα το σύστημα και την πολιτεία του Texas. Αλλά τι πιο εύκολο. Ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης το είπε πρώτος και καλύτερος "το Τέξας είναι μια βλακεία". Ακούς; :Ρ


Οι δύο πρωταγωνιστές είναι πολύ καλοί με τον Ewan McGregor να μου αρέσει και να με πείθει περισσότερο. Τον Jim Carrey τον βρήκα ελαφρά creepy και φοβόμουν ότι όπου να΄ναι θα του σαλέψει και ο Phillip Morris θα βρεθεί στο φούρνο με πατάτες. Επίσης θέλω να γκρινιάξω για τον Ace Ventura που από μικρή χαράχτηκε στη μνήμη μου και ταυτίστηκε με το πρόσωπο του Carrey με αποτέλεσμα να γελάω μόνο που τον βλέπω(what has been seen cannot be unseen). Και δεν θα έλεγα ότι είχαν ιδιαίτερη χημεία οι δυο τους.


Δεν είναι ταινία που θα μου μείνει αλλά είναι γεγονός ότι περάσαμε πολύ καλά, γελάσαμε αρκετά, συγκινηθήκαμε λιγουλάκι και γενικά ήταν πολύ ευχάριστα. Έξυπνη σάτιρα, διακριτική, ωραίο χιούμορ, ενδιαφέρουσα σκηνοθεσία. Γενικά μόνο καλά έχω να πω για την ταινία και την προτείνω ανεπιφύλακτα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι σε δυο βδομάδες θα τη θυμάμαι, αλλά και πάλι ήταν πολύ διασκεδαστική!

16 σχόλια:

  1. καιρός ήταν! μια περιέργεια την έχω είναι η αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γρήγορος είσαι εσύ(κι εγώ δεν πάω πίσω όμως :Ρ)!

    Ναι καιρός ήταν. Αν βρεις ευκαιρία μη το χάσεις, νομίζω θα σου αρέσει αρκετά! Επίσης "υπάρχει εκεί έξω" σε περίπτωση που δεν σας το φέρουν αν και δεν νομίζω να γίνει αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. από κει έξω θα το δω:) δεν παίζει να το φέρουν!
    έχετε και το Pierrot le Fou σε επανέκδοση εσείς εκεί κάτω γαμώτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι έχουμε :) Και δεν θα το χάσω με τίποτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχω καιρό να δω κάτι καινούριο και πιστεύω πως αυτό θα ήταν καλή αφορμή. Ο Τζιμ πάντως κακώς παραμένει τόσο υποτιμημένος από κριτικούς και κοινό με παρωπίδες...

    Πάντως σε δυο σημεία της κριτικής σου γέλασα δυνατά ομολογώ!

    "για μια στιγμή που ήρθε η εικόνα του Ivanschitz στη θέση του McGregor"

    Αυτό και το σχόλιο με τον creepy Κάρεϊ αλλά για τη δεύτερη εικόνα που επέλεξες (σαν τον Τόμι Λι Τζόουνς αν έπαιζε τον Σιγκούρ)! Εσκεμμένα το έκανες τώρα, πες το :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "σαν τον Τόμι Λι Τζόουνς αν έπαιζε τον Σιγκούρ"

    Δεν το έκανα εσκεμμένα και νομίζω ότι πλέον θα έω εφιάλτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στην αρχή ήμουν επιφυλακτικός αλλά τώρα θέλω να την δω γιατί έχω διαβάσει σχετικά καλά λόγια.. Συμφωνώ με τον W. για τον Τζιμ Κάρεϊ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατί να είσαι επιφυλακτικός για μια ταινία που έχει να κάνει με κόλπα και αποδράσεις; Και που παίζει και ο McGregor?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το ειδα και μου φάνηκε κάπως μελό.. σε κάποια σημεία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε ένα σημείο για λίγη ώρα είναι λίγο παραπάνω μελό ρε συ. Κατά τα άλλα μια χαρά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είμαι γνωστός φαν του τζιμάρα...τον θεωρώ μεγάλο ηθοποιό και τον μόνο κωμικό που θα μπορούσε να συγκριθεί με τον αξεπέραστο Πίτερ Σέλλερς.

    Fauntleroy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κι εγώ τον βρίσκω πολύ καλό. Ο Σέλλερς βέβαια είναι απλά ο τέλειος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όχι και Sellers ο Carrey! Καλός είναι, αλλά όχι και τόσο.
    Ο Ewan με ξανθό μαλλί ==> xD xD :)) Σαν gay Ken είναι.

    Θέλω πολύ να το δω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τέλειος ο Ewan με οποιοδήποτε μαλλί! Να το δεις και γρήγορα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. a na po oti ine poli gamato! nomizo oti o ewan dini tin kaliteri erminia tis zois tou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη ερμηνεία του, γεγονός πάντως είναι πως είναι εξαιρετικός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή