Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Circle Us

 
 Dexter: Season 5 Episode 7
 
 
 
Ok παίζει μπάλα σε μεγάλη κατηγορία αλλά αυτό το επεισόδιο ήταν τόσο γεμάτο και τόσο γαμάτο που μου έδωσε ελπίδες για πολύ μεγάλα πράγματα. Το μόνο ελάττωμα που βρίσκω στη σειρά είναι πως έχει πολλά μέτωπα ανοιχτά, τρέχει παράλληλα πολλές ιστορίες και στο τέλος μένει μόνο η καλή του τύχη για να γλιτώσει τον Dexter. Όλο το σκηνικό με τον βλάκα τον Quinn το βρίσκω κάπως αχρείαστο. Anyway αφού ακόμη δεν το έχει πάρει χαμπάρι ο Dexter δεν είναι κακό. Κι αυτός πήγε να σταματήσει, γιατί τον πλήρωσε τον άλλο; Στα διάλα. Ο οποίος άλλος έκανε την ανακάλυψη που μέχρι τώρα νομίζω ότι μόνο βολεύει τον Dexter. Θα τα ρίξει όλα σε μια παράλληλη σχέση, για το φόνο της Ρίτα δεν μπορεί κανείς να του προσάψει κάτι...κύριος!
 
Λαγκουέρτα καλή μου. Πάρε μια πέτρα, δεστη στο λαιμό σου και πάνε πέσε στη θάλασσα! Άκου "εγώ δεν έκανα λάθος" που σκοτώθηκαν ένα τσούρμο άνθρωποι από τη βλακεία σου... Ωραίες οι εξελίξεις στην υπόθεση με τα δυο αδέρφια "θα΄θελα να΄μαι ο Ντάνι Τρέχο"! Για να τελειώσω με τους γύρω γύρω χαρακτήρες να πω πως η νταντά είναι creepy μέχρι αηδίας! Πάμε τώρα στο καλό...
 
Dexter-Lumin. Έχουμε δει τον Dexter να αλληλεπιδρά με κάποιον που ξέρει. Ο Μιγκέλ όπως και τώρα η Lumin, ήθελε να γίνουν partners in crime. Η διαφορά είναι πως τα κίνητρά τους είναι διαφορετικά. Ο Μιγκέλ ήταν τέρας όπως κι ο Ντέξτερ και ήθελε να το κάνει να φαίνεται...όμορφο. Η Lumin δεν είναι τέρας. Γίνεται σιγά σιγά αλλά έχει όλη την ανθρωπιά που χρειάζεται ο Ντέξτερ. Θέλει να διδαχτεί, έχει μέχρι ένα σημείο υπομονή και δεν υποτιμά τον Ντέξτερ. Γι΄αυτό κι εδώ η σχέση μπορεί να λειτουργήσει. Στην περίπτωση του Μιγκέλ ο Ντέξτερ δεν είχε να κερδίσει κάτι, μόνο βάρος του ήταν και αναγκαίο κακό αφού είχε αντιληφθεί για τι ψυχωτικό πρόκειται. Τώρα ο Ντέξτερ χρειάζεται τη Lumin περισσότερο απ΄ότι εκείνη αυτόν. Το ιδιότυπο αυτό ζευγάρι θέλει ακόμη χρόνο. Ο Dexter της υπενθυμίζει όσο μπορεί τι είναι ώστε να το συνειδητοποιήσει κι εκείνη πλήρως.
 
Τώρα που θα οδηγήσει αυτή η σχέση δεν μπορούμε να το προβλέψουμε. Πως θα συνεχίσουν αφού βγάλουν από τη μέση τους βασανιστές της Lumin; Και κυρίως πως θα ξανακοιμηθεί το τέρας που έχει αρχίσει να κάνει κουμάντο μέσα της; Γιατί δεν το βλέπω να σταματάει έτσι απλά. Έχει κι αυτή ένστικτα και ξέρεις πως είναι αυτά άπαξ και ξυπνήσουν. "Δεν έχουμε σχέση, είμαστε murder buddies"!!! Πραγματικά πάντως υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές πιθανές εξελίξεις που δεν ξέρω τι να περιμένω και αυτό μου αρέσει ιδιαίτερα. Το πιο καλό πράγμα του επεισοδίου όμως(πέρα από τη δράση και την αγωνία) ήταν το ότι πλέον φαίνεται η εξέλιξη του Dexter. Δεν είναι πια το ίδιο κουμπωμένος τόσο απέναντι στη Lumin όσο και στη Mary Poppins. Μπράβο Ντεξτεράκο!

3 σχόλια:

  1. Ένα μετριότατο επεισόδιο σε μια χάλια-αδιάφορη σεζόν. Δεν φτάνει ούτε στο μικρό δαχτυλάκι της 4ης ή της 1ης (ούτε καν της 2ης). Μέχρι τώρα είναι χειρότερη κι απ΄την 3η...!!! Άκου "παίζει μπάλα σε μεγάλη κατηγορία"!!! xD :)) :p "Το πιο καλό πράγμα του επεισοδίου όμως(πέρα από τη δράση και την αγωνία)"...!!! WTF;!;!; Ποια δράση και ποια αγωνία;!;!; Το αντι24 είναι...!!! xD :)) :p Επειδή προφανώς δεν γνωρίζεις αυτές τις έννοιες... καλό είναι να μην τις χρησιμοποιείς. Β)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε bauer24,ελικρινά,ποιος ο λόγος που βλέπεις ακόμα Dexter; Παράτα το μωρέ και ασ΄το σε αυτούς που τους αρέσει... Φιλικά πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ανώνυμους δεν μιλάω... Αν χρησιμοποιούσες το nickname σου θα σου απαντούσα (απλά για να "ξέρω" με ποιον μιλάω). Β)

    ΥΓ: Ελπίζω μόνο να μην σε ενοχλεί η αντίθετη άποψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή