Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Everything Is Illumenated

 
 Dexter: Season 5 Episode 6
 
 
Masuka θεέ πάρε την ΠΑΕ!!! Τι χαζό παιδί... Αυτή η αναπαράσταση ήταν όλου του κόσμου τα respect. Εύγε Ντεξτεράκο πάλι στο τσακ τη γλίτωσες. Τραβηγμένο μέχρι αηδίας το σκηνικό όμως λίγο μας αφορά. Αυτό που έχει σημασία είναι πως το ένστικτο του κυνηγού επέστρεψε. Άρχισε πάλι να σκέφτεται γρήγορα, να ανεβαίνει η αδρεναλίνη, ξανάγινε αρπακτικό! Όταν τον έψαχνε με το Luminol, όταν κυνήγαγε τον βλάκα με τις ζελατίνες, τη στιγμή που έσπασε το λαιμό του άλλου. Αυτός είναι Dexter από το παρελθόν, χωρίς Ρίτες, παιδιά και ευθύνες! Μου είχε λείψει αν και δυστυχώς πλέον μόνο για ανάγκες επιβίωσης θα ξυπνάει ο Dark Passenger. Χαλάλι λοιπόν της άφρυδης που με τις μαλακίες της μας χάρισε τον παλιό καλό Dexter.
 
Η οποία άφρυδη και καθόλου συμπαθής Lumin(καλύτερη ερμηνευτικά στις ήρεμες σκηνές) είναι αναγκαίο κακό. Αφού με τις χαζομάρες τις βοηθάει τον Dexter να εξελιχθεί σαν χαρακτήρας δεν θα γκρινιάξω. Ο οποίος χαρακτήρας μετά τη γέννηση του Χάρισον σκάλωσε. Σαν να μην ήξερε προς τα που να πάει. Με το θάνατο της Ρίτα κούμπωσε τελείως. Χρειάζεται μια ώθηση. Προς το καλύτερο ή το χειρότερο δεν ξέρω αλλά είναι ωραίο που βρήκε κάποιον με τον οποίο μπορεί να είναι ο εαυτός του. Και μια εκκολαπτόμενη δολοφόνος είναι ιδανικό πρόσωπο. Να που ο Ντέξτερ γίνεται και λίγο Χάρι.
 
Οι πρώτες λέξεις του μικρούλη μας ήταν κλασσική Ντεξτερική τσαχπινιά. Έξυπνο, αυθόρμητο, αστείο. Επίσης τι μωρό τέλειο είναι αυτό; Αντιδράει απίστευτα, που στο καλό το βρήκαν; Τώρα που έχει κι άλλο μωρό να προσέχει και που αυτό δεν μπορεί να το αφήσει στη νταντά, να δούμε πως θα ξεμπλέξει. Εντωμεταξύ το ζώο ο Κουίν ακόμη ψάχνει. Δεν φτάνει που του πηδάει την αδερφή! Εν τω μεταξύ δεν του κόβει να τον παρακολουθήσει; Ένα βράδυ να το πάρει από πίσω και θα τα ανακαλύψει όλα. Μετά βέβαια δεν γλιτώνει το τραπέζωμα! Την κακομοίρα την Ντεμπ σκέφτομαι που πάλι χωρίς γκόμενο θα μείνει. Ας τα φτιάξει με την τατουατζού να χαρεί και ο Μασουκάκος :)
                       
Το καλύτερο επεισόδιο της σαιζόν! Και σίγουρα από τα καλύτερα της σειράς. Προχώρησαν οι χαρακτήρες και κυρίως δεν τέλειωσε απότομα αλλά με μια υπέροχη σκηνή. Δύο πρόσωπα αντίθετα. Η Lumin από άνθρωπος σιγά σιγά γίνεται τέρας, ο Dexter από τέρας άνθρωπος. Του δίνει από το φως της και του παίρνει από το σκοτάδι του. Και δε νομίζω ότι είναι δίκαιη ανταλλαγή για τη Lumin. Αυτή η σαιζόν είναι μεγάλη για τον Dexter. Ξεκολλάει, πατάει στη Lumin και τώρα πρέπει να φύγει μπροστά. Φέτος παίζουν πολύ έξυπνα με τους συμβολισμούς και μέχρι τώρα είναι η δεύτερη καλύτερη σαιζόν :)

4 σχόλια:

  1. καλα ποιος Πουαρό και Σέρλοκ...μιλαμε για την καλυτερη επεξηγηση σκηνης εγκληματος με διαφορα!!! δεν περιμενα οτι θα γελαγα τοσο με επεισοδιο Dexter ποτε...και μαλιστα η φοβερη αυτη παρασταση του Μασουκα ακολουθησε το πιο ενδιαφερον και αγωνιωδες σκηνικο της σαιζον εως τωρα...ελπιζω να συνεχισει ετσι, γιατι το προηγουμενο δεν ελεγε πολλα, αν εξαιρεσεις το "πρωτο αιμα" του Χαρισον και το λεοπαρ εσωρουχο του Μασουκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. άρε masuka...άρε masuka! πραγματικά κεντάει φέτος.
    εντάξει τραβηγμένο αλλα γαμάτο. εκεί που έσπασε το κεφάλι του αλλου...τι βλέμμα!

    η Lumin είναι βαρετή! δεν την αντέχω.

    γιασμίν. μονο γιασμίν. κάτω τα χερια από την τατουατζού!!!

    εμενα το προηγούμενο με άρεσε περισσότερο. πάντως ναι η σεζόν γαμάει! μάλλον πάμε για φινάλε με αποκάλυψη.

    ""μέχρι τώρα είναι η δεύτερη καλύτερη σαιζόν :)""

    έλα ρε... σου αρέσει περισσότερο από την τέταρτη??:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτή τη φορά έδωσες ρέστα με τις υπερ-υπερβολάρες σου Annie...!!! xD xD xD :)) :)) :p

    ΥΓ: Μάπα σεζόν, μάπα επεισόδιο. Β)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμένα το προηγούμενο μου άρεσε λιγότερο φέτος αλλά ήταν πολύ σημαντικό και απαραίτητο για τον Dexter. Αυτό πάλι ξέσκισε.

    Μου αρέσει που σαν σειρά δεν λειτουργεί μόνο για το θεατή αλλά λαμβάνει υπόψη και τις ανάγκες του χαρακτήρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή