Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

In the Beginning

Dexter: Season 5 Episode 10



Τράβα ψόφα ηλίθιο ψυχάκι! Πήγε κι έβαλε κάμερες το ζώο... Κι αυτός ο Dexter δεν ψιλιάστηκε το φορτηγάκι; Πάντως οι δημιουργοί είναι δίκαιοι. Σου λέει οι σεναριακές ευκολίες ας μην εξυπηρετούν μόνο τον Dexter, ας πάρει κι ο τρελός με αξιοσημείωτη ευκολία τα σύνεργα παρακολούθησης. Χοχοχο πλησιάζει η ώρα σου μπάσταρδε... Η ιστορία προχωράει με μεγάλες ταχύτητες και αυτό πλέον το έχουμε μάθει. Τα αγαπάω πάντα πιο πολύ τα τελευταία επεισόδια τις εκάστοτε σαιζόν αν και πρέπει να γίνουν πολύ μεγάλα πράγματα για να μου αρέσουν περισσότερο από το πρώτο(αν και δεν το θεωρώ το καλύτερο της σαιζόν).

Μου άρεσε πολύ που από την αρχή του επεισοδίου βλέπουμε Dexter και Lumin σαν ζευγάρι. Ο Dexter να τις περνά στο λαιμό το μενταγιόν, εκείνη να ρωτάει αν φαίνεται ηλίθια με τα ρούχα που διάλεξε κι εκείνος να της λέει ότι είναι τέλεια και φυσικά η πρώτη τους φορά. Με τον Dexter να ψάχνει συνεχώς το βλέμμα της για επιβεβαίωση. Θέλει να ξέρει ότι μέσα της είναι καλά και το θέλει πραγματικά. Κι εννοείται αναφέρομαι στην πρώτη φορά της Lumin ως δολοφόνο γιατί και για τους δυο τους είναι πολύ σημαντικότερο αυτό. 

Πάντως αμφιβάλλω πως θα λειτουργήσει αυτή η σχέση στη συγκεκριμένη σειρά. "Μωρό μου θ΄αργήσω απόψε, έχω φόνο μετά τη δουλειά" "Πάλι ρε Dexter; Σήμερα ήταν η σειρά σου να μείνεις με το μικρό. Εγώ πότε θα σκοτώσω σαν άνθρωπος;". Για μαύρη κωμωδία καλοί θα ήταν. Αλλά το χρειάζεται προς το παρόν ο Dexter. Άλλος άνθρωπος. Επιτέλους το βλέμμα του ήταν καθαρό. Μπορούσες να δεις μέσα του. Εκπληκτικός ηθοποιός ο Hall. H Stiles συνεχίζει να μου τη δίνει έτσι που κάνει τη μούρη της.

Ωραία μορφή ο Jordan. Στη σκηνή με την Emily έδειξε επιτέλους ότι είναι προβληματική προσωπικότητα. Πάντως καλά να πάθει που πέρασε τον Dexter για χθεσινό... Και πολύ όμορφη η αντιπαράθεσή τους. Ήθελα μια κουτουλιά βέβαια όπως τότε με τον Ντόουκς αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Για να εξηγούμαι όμως το ιδανικό για μένα θα είναι στο επόμενο να γίνει χαμός και το τελευταίο να είναι ένα ήρεμο πενηντάλεπτο που θα θέτει τις βάσεις για την επόμενη σαιζόν. Αλλά κάτι μου λέει πως δεν θα μου κάνουν τη χάρη :(

9 σχόλια:

  1. Γαμώ είναι το ψυχάκι, ρε συ! Τον πάω με χίλια!

    Λες να τη φάει τη Λούμεν ο Τσέις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ κάτι τέτοιους χαρακτήρες τους απεχθάνομαι. Σιχαμένος και σπαστικός είναι!

    Κανονικά δεν πρέπει να φύγει φέτος η Lumin από τη σειρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγω παλι εχω καποιες ενστασεις για το επεισοδιο αυτο :
    α) τι σόι φθηνο κολπακι(για το σασπενς) ηταν αυτο με το αναμμενο φως στην αποθηκη οταν μπηκε στο σπιτι του "θυματος" η Deb? για ποιο λογο θα αφηνε ο Dex αναμμενο φως? (α, και την κυριως πορτα ανοικτη!)
    β) πολυ βολικο το ξενοικιαστο σπιτι διπλα...και ακομη πιο βολικο που δεν εψαξαν εκει ο Quinn και η Deb εφοσον βρηκαν και την πατημασια στον κηπο...
    Κατα τα αλλα η υποθεση εκτυλισσεται μια χαρα :)
    PS.κλασικη ντεξτερικη σκηνη η ληψη δειγματος DNA του Jordan απο τον Dex στο τμημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για το πρώτο συμφωνώ. Για να μπερδέψουν τους θεατές το έκαναν μάλλον από την ηλίθια ιδέα που τους έχει καρφωθεί ότι με το ζόρι πρέπει να έχει αγωνία...

    Το δεύτερο πάλι το βρήκα λογικό. Χωρίς ένταλμα δεν μπορούσαν να μπουν μέσα, έτσι δεν είναι; Και αν δεν ήταν το ξενοίκιαστο σπίτι ο Dex θα τον μετέφερε κάπου αλλού. Αφού την περιμένει την κίνηση του Jordan, δεν θα φερόταν τόσο ανόητα να μείνει εκεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. παντως με αλλα δυο επεισοδια μονο να μενουν πρεπει να φορτσαρει και ο Jordan λιγο γιατι μετα τον Τριαδα θες ενα κακο ανταξιο..οποτε δεν τη βλεπω καλα την Λουμεν

    αν του πεθανει κ αυτη η γυναικα του Dex, τι παραπανω να παθει..θα γινει (πιο) vigilante?!

    PS. για ποσες σαιζον το πανε,ξερεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πλάκα κάνουμε; Πως να φτάσει τον Trinity;

    Νομίζω κακό θα του κάνει αν πάθει κάτι η Lumin. Λογικά ο Dark Passenger θα πάρει τα ηνία...

    PS: Δεν ξέρω :( Κάπου διάβασα για δύο ακόμη αλλά γαμώτο δεν θυμάμαι που, ούτε αν ήταν επιβεβαιωμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πολύ με άρεσε. από τα καλύτερα της σειράς.
    σκηνές σαν αυτή που μιλάει με την ντεμπ για τον τιμωρό η τα δώρα στην lumin είναι από τις αγαπημένες μου.

    ο jordan γαμάει! κρίμα που δεν προλαβαίνουμε να τον δούμε περισσότερο.
    λογικά στο επόμενο μας χαιρετάει.

    το μονο που με χάλασε και το φοβόμουν από την αρχή...είναι ότι ίσως τα φορτώσουν όλα στην lumin και την γλιτώσει πάλι ο dex.


    ""ας πάρει κι ο τρελός με αξιοσημείωτη ευκολία τα σύνεργα παρακολούθησης""

    δεν ξέρω άμα σου διαφεύγει...αλλα εκτος από τρελός είναι και μπάτσος:) και με υπογραφει από τον quinn...λογικό μου φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφού μωρέ η Λαγκουέρτα τον ξαπόστειλε! Ούτε...γνήσιο της υπογραφής από το ΚΕΠ δεν είχε το χαρτί που έδωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άλλο ένα γελοίο επεισόδιο (πριν από λίγο το είδα)... Τα πιο γελοία σημεία του:

    1. Ο Ρούλης βλέπει τις φωτογραφίες των θυμάτων και πονάει (δεν θυμάμαι να έχω δει πιο γελοίο πονεμένο βλέμμα σε ηθοποιό)... Αχ μωρέ ο καημενούλης, "ΑΛΛΑΞΕ δεν ξέρω αν το καταλάβατε" (=τόσο ηλίθια το βροντοφωνάζουν οι σεναριογράφοι)

    2. Η Debra το τσακάλι που θυμήθηκε το δαχτυλίδι του μαλάκα από τις φωτογραφίες (ενώ είχαν περάσει μέρες - ίσως κι εβδομάδες από την δολοφονία του)... και κατάλαβε πως ήταν ένας από τους δράστες!!!

    3. Η debra πάλι που κατάλαβε ποιος σκοτώνει τους σαδιστές-βιαστές: "ΕΓΩ" (ΝΑ μια μούντζα που της έριξα)...!!! Πες κάποιος που έχει δει τι κάνουν και που τους μισεί άπειρα μωρή... τι "εγώ" και μλκς!!! Απαντήσεις του κώλου για να μένει μλκς ο ηλίθιος ο θεατής...

    4. Μία από τις χειρότερες, πιο φτηνές και χαζο-εκβιαστικές σκηνές ήταν που ο ηλίθιος-καθυστερημένος πρωταγωνιστής πήρε το dvd και πήγε και το έδωσε στη Λούμεν!!! Με ποια λογική βρε παπάρα Ρούλη πας και της δίνεις το dvd;!;!; Ούτε τόσο δα δεν τον κόβει; Γαμώ τους σεναριογράφους με τα φτηνά-εκβιαστικά τρικ τους... "Πως αλλιώς θα κάνουμε τη Λούμεν να κλάψει και να νιώσουν και οι ηλίθιοι τηλεθεατές το δράμα της;"... Αν ναι μωρέ... Μιλάμε για άπειρα φτηνή και ηλίθια σκηνή.

    5. Η σκηνή με τα γάντια και λίγο αργότερα η άλλη με τα ρούχα... Gavlose μιλάμε ο Ρούλης!!! Ειλικρινά παρακαλούσα να μην συνουσιαστούν (:p), αλλά είναι τόσο κλισεδιάρικη σειρά που δεν γινόταν διαφορετικά... Μου αρέσει που μας υποσχέθηκαν πως θα έχουν μια διαφορετική σχέση και πως δεν θα καταλήξουν στο κρεβάτι!!! (ναι, το διάβασα σε συνεντεύξεις) Άντε στοδιάλο ηλίθιοι σεναριογράφοι της πλάκας!!!

    Αυτά για το 10ο γελοίο επεισόδιο της γελοίας 5ης σεζόν! Άντε άλλα 2 για να τελειώσει το EPIC FAIL... ;)

    ΥΓ: Α... αν εξαιρέσουμε αυτές τις σκηνές... δεν ήταν και ΤΟΣΟ γελοίο επεισόδιο! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή