Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

The Social Network

                                                                          
Νομίζω πως ακόμη δεν έχω πολλά να πω γι΄αυτή την ταινία. Σίγουρα μου άρεσε πάρα πολύ αλλά δεν έχει κάτσει ακόμη μέσα μου και θα χρειαστεί κι επαναληπτική προβολή. Πάντως μιλάμε για μία από τις ταινίες της χρονιάς. Το facebook είναι ένα φαινόμενο εν εξελίξη. Αιφνιδίασε, φούσκωσε και τώρα σιγά σιγά ξεφουσκώνει αλλά είναι ακόμη νωρίς για να καταπιαστούμε μ΄αυτό. Ακόμη και για κοινωνική έρευνα θεωρώ πως δεν υφίσταται η κατάλληλη απόσταση. Οπότε μια ταινία γι΄αυτό δεν θα μπορούσε να είναι παρά μια ιστορική παρακολούθηση της γέννησής του. Έχοντας αυτό σαν βάση η ταινία περιορίζεται, δεν θα μπορούσε να είναι αριστούργημα όπως και να το δεις.


Ο Fincher όμως είναι σπουδαίος δημιουργός. Έχοντας στα χέρια του νέα πρόσωπα σαν τους Eisenberg και Garfield, έναν εκφραστή της ποπ κουλτούρας σαν τον Timberlake(ή περίπου) και ένα φρέσκο σενάριο, δηλαδή ότι ακριβώς είναι και το facebook έβγαλε από αυτή την ιστορία το καλύτερο δυνατό. Η ιστορία του ιδρυτή είναι ενδιαφέρουσα από μόνη της. Και μια απλή κινηματογράφηση θα αρκούσε. Όμως ο Fincher έχει στο μυαλό κάτι μεγαλύτερο. Από την αρχή της ταινίας ο θεατής πιάνεται απροετοίμαστος. Ένας καταιγιστικός διάλογος που δυσκολεύεσαι να παρακολουθήσεις, ένας άνθρωπος που πυροβολάει με λέξεις και μια συνειρμική σκέψη που είναι ικανή να κάψει κύτταρα του εγκεφάλου σου!


Η ταινία συνεχίζει με καταιγιστικούς ρυθμούς. Εκπληκτική η σκηνή της συνάντησης του Zuckerberg με τον Sean Parker, ιδρυτή του Napster στην οποία παρεμπιπτόντως ο Timberlake είναι πολύ καλός. Οι πληροφορίες πάνε κι έρχονται με ιλιγγιώδεις ταχύτητες και αυτό είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του φιλμ. Πως αλλιώς να παρουσιάσεις μια ταχύτατα εξελισσόμενη ιδέα; Άλλωστε αυτό δεν είναι το facebook; Ένας σωρός (άχρηστες κατά κύριο λόγο) πληροφορίες που ανταλλάσσονται συνέχεια και σε εξωφρενικούς ρυθμούς! Όπως και κάθε άλλη καινούρια ιντερνετική εφαρμογή. Το παν είναι η ταχύτητα και η εντυπωσιακή είσοδος στην αγορά.



'Έτσι λοιπόν και το Social Network ανοίγει εντυπωσιακά, συνεχίζει γρήγορα, δυνατά και σβήνει μόνο του, χωρίς ουσιαστικά να ολοκληρώνεται. Μπορεί λοιπόν να μην είναι αριστούργημα, να μην είναι ενδιαφέρον για όλα τα κοινά ή να μην είναι η καλύτερη ταινία του Fincher αλλά ο ίδιος κατάφερε να πιάσει απόλυτα τον παλμό του facebook ως εφεύρεση και γι΄αυτό και μόνο το βρήκα μεγάλη ταινία!


35 σχόλια:

  1. συμφωνώ ότι είναι πολύ νωρίς να καταπιαστούμε με το fb. ίσως αυτό να ισχύει και για την ταινία όμως.
    εμένα με άρεσε! απλά περίμενα το κάτι παραπάνω.
    άλλωστε ο Fincher είναι μεγάλος δημιουργός και το κάνει μια πολύ καλή ταινία είναι εύκολο.

    πάντως και η δεύτερη ταινία από τις big3 δεν με ικανοποίησε! ελπίζω ο Aronofsky(που είναι και ένα σκαλί πάνω από τους άλλους 2) να τα καταφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. α και ερμηνευτικά ο Timberlake είναι μακράν ο καλύτερος! αυτό δεν περίμενα ότι θα το πω κάποτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμένα με ικανοποίησαν και οι δύο ως τώρα(ο Nolan λίγο παραπάνω) αλλά πραγματικά σπουδαία πράγματα δεν είδαμε όντως. Ο Darren είναι δυο σκαλιά πάνω από τους άλλους δύο μαζί :Ρ Δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ, οπότε περιμένω με αγωνία.

    Με Μπάστερδους και Shutter Island την προηγούμενη σαιζόν πάντως λογικό είναι να μας φαίνονται λίγα τούτα τα δύο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλά λεγε ταινία και θα πλακώσουν οι φιντερίτσες με τις νολανίτσες. πάντως δεν μπορώ να πω ότι διαφωνώ ιδιαιτερα:p

    εγώ παίρνω μπάστερδους και κορδέλα...το άλλο δεν το έχω δει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εννοείται και Κορδέλα! Απλά αναφέρθηκα σε κατεξοχήν Αμερικάνικες ταινίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά, Annie, διαφωνώ σχεδόν σε όλα! :)) Είναι σαφώς καλύτερο από το βαρετό Zodiac.
    Το είδα κι εγώ εχθές και το λάτρεψα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαχα σε όλα διαφωνείς; Νομίζω έχουν πολλά κοινά τα κείμενά μας! Εσύ είσαι πιο ενθουσιώδης, εγώ θαυμάζοντας καιρό τον Zuckerberg δεν περίμενα την ταινία για να τον συμπαθήσω. Και στις δυο μας άρεσε η εκπληκτική, δυνατή, γρήγορη, εισαγωγική σκηνή όπως και το αργό, ήσυχο, φινάλε! Πραγματικά δυσκολεύομαι να βρω διαφωνία :)

    Το Zodiac πάντως είναι αριστούργημα αυτό δεν το συζητάω κυρίως γιατί δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην αρέσει σε κάποιον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατί είναι υπερβολικά μεγάλο σε διάρκεια και όσο περνάει η ώρα κουράζει και κάνει κοιλιά (9/10). Β)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ίσα ίσα που ξεδιπλώνονται και αναπτύσσονται τόσο οι χαρακτήρες που μόνο κοιλιά δεν το λες! Αν κρατούσε λιγότερο δεν θα ήταν το αριστούργημα που είναι. Εσύ το Social Network ακόμη να το δεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στο τελευταίο μισάωρο με κούρασε πάρα πολύ. Απλά έπαψα να ενδιαφέρομαι... Σίγουρα είναι εξαιρετική ταινία, αλλά όσο κι αν δεν θέλω να το πω για ταινία του Fincher... δυστυχώς είναι υπερτιμημένη από πολλούς (και υποτιμημένη από κάποιους άλλους). Ότι και να λέτε εσύ και ο Άλδος, το απόλυτο αριστούργημα του Fincher είναι το Fight Club. Η μοναδική ταινία που έπιασε τόσο πολύ το πνεύμα της εποχής της (προφανώς μόνο ο Fincher μπορεί να δημιουργήσει τέτοιες ταινίες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ το Fight Club το αγαπάω πιο πολύ από οτιδήποτε του Fincher(κι εδώ ξαναέπιασε το κλίμα της εποχής). Αλλά αυτό που κατάφερε στο Zodiac ήταν υπέροχο. Δεν κουράστηκα στιγμή και τέτοια εμβάθυνση στους χαρακτήρες δυστυχώς σπάνια βλέπουμε. Καλώς ή κακώς εδώ ήταν πιο επιφανειακό όλο αυτό και ίσως ευθύνεται και το ότι αναφέρεται σε υπαρκτά πρόσωπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Διαφωνώ σε δύο βασικά σημεία:
    1) "σβήνει μόνο του, χωρίς ουσιαστικά να ολοκληρώνεται." Δεν "σβήνει", απλά ο Φίντσερ ρίχνει λίγο τους ρυθμούς γιατί το απαιτεί το σενάριο. Η τελευταία σκηνή είναι τέλεια! Μια χαρά ολοκληρώνεται!

    2)"ή να μην είναι η καλύτερη ταινία του Fincher" Σκηνοθετικά, είναι ό,τι καλύτερο έχει κάνει. Έξοχο.

    Γι αυτό είπα "σχεδόν" σε όλα. :p B)

    Το Zodiac είναι μια υπερεκτιμημένη ταινιούλα που χρειαζόταν περισσότερο φωτισμό και λιγότερη πάρλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Διαφωνώ σε δύο βασικά σημεία:
    1) "σβήνει μόνο του, χωρίς ουσιαστικά να ολοκληρώνεται." Δεν "σβήνει", απλά ο Φίντσερ ρίχνει λίγο τους ρυθμούς γιατί το απαιτεί το σενάριο. Η τελευταία σκηνή είναι τέλεια! Μια χαρά ολοκληρώνεται!

    2)"ή να μην είναι η καλύτερη ταινία του Fincher" Σκηνοθετικά, είναι ό,τι καλύτερο έχει κάνει. Έξοχο.

    Γι αυτό είπα "σχεδόν" σε όλα. :p B)

    Το Zodiac είναι μια υπερεκτιμημένη ταινιούλα που χρειαζόταν περισσότερο φωτισμό και λιγότερη πάρλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 1) Δεν ολοκληρώνεται σαν ιστορία. Έχει μέλλον ο Mark όπως και το ίδιο το Facebook. Δεν το λέω για κακό. Ξεκινάει δυνατά όπως μπήκε δυνατά στις ζωές μας το facebook, είναι καταιγιστικό και σιφά σιγά ξεφουσκώνει. Έτσι και στο φιλμ οι ρυθμοί πέφτουν και έχουμε δύο αριστουργηματικές σκηνές, την πρώτη και την τελευταία με ρυθμούς και feeling εκ διαμέτρου αντίθετα!

    Φωτισμό χρειαζόταν το Zodiac; Και που θα εξυπηρετούσε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 1) Αν το εννοείς έτσι, τότε συμφωνώ.

    "Και που θα εξυπηρετούσε;" ΘΑ ΒΛΈΠΑΜΕ! :P Σοβαρά, ο David Fincher έχει κάποιο θέμα με το φως στην συγκεκριμένη ταινία. Η σκηνοθεσία στο Zodiac μου θύμισε τον Κώδικα Da Vinci (κι εκείνο έτσι σκοτεινό ήταν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μια χαρά φαινόταν καλέ! Στο σινεμά το είδες ή σε DVD; Αν το είδες σε DVD ίσως φταίνε οι ρυθμίσεις της οθόνης σου ή ο δικός σου φωτισμός.

    Πάντως όφειλε να είναι σκοτεινό. Μια πεσιμιστική ταινία είναι μου μιλάει για ανθρώπους μόνους και εμμονές, το περισσότερο φως θα ήταν παράταιρο. Το Da Vinci Code ήθελαν να φαίνεται μυστικιστικό, άσχετα αν έκαναν μια μπούρδα τελικά(πάντως κι εκεί υπήρχε λόγος για το σκοτεινό του πράγματος).

    Σκηνοθετικά επέτρεψε μου να πω ότι δεν είχαν επαφή. Η προσωποκεντρική σκηνοθεσία του Fincher είναι σχεδόν ντροπή να μπαίνει στην ίδια πρόταση με τη διεκπεραιωτική του Κώδικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. “Η προσωποκεντρική σκηνοθεσία του Fincher είναι σχεδόν ντροπή να μπαίνει στην ίδια πρόταση με τη διεκπεραιωτική του Κώδικα”.
    Ακριβώς αυτό. Αν είναι δυνατόν να συγκρίνουμε την ακαδημαϊκότατη και επίπεδη σκηνοθεσία του Χάουαρντ με αυτήν του Φίντσερ στο “Zodiac”.

    Και σε καμία περίπτωση δεν είναι μια “υπερεκτιμημένη ταινιούλα που χρειαζόταν περισσότερο φωτισμό και λιγότερη πάρλα”. Ο φωτισμός της ταινίας ήταν αυτός που έπρεπε, δηλαδή σκοτεινός εξυπηρετώντας έτσι άψογα το story της ταινίας. Τώρα όσοι βαρέθηκαν δικαίωμά τους, αλλά όχι να λέμε ότι κι ότι για να την απαξιώσουμε.

    Παρακάτω είναι ένα σχόλιο που είχα κάνει στον bauer όπου εκφράζω την γνώμη μου για το “Zodiac”:
    “Το “Zodiac” είναι σχεδόν αριστούργημα ή ακόμα και σκέτο αριστούργημα που δεν είναι άλλη μια ταινία για serial killers Ο Φίντσερ δεν κινήθηκε σε συμβατικούς και εύκολους αφηγηματικούς ρυθμούς όπως γίνεται στα περισσότερα κοινότυπα ταινιάκια αυτού του είδους αλλά επέλεξε έναν πιο δύσκολο και πιο απαιτητικό τρόπο αφήγησης όπου οι ρυθμοί της από την αρχή μέχρι και το τέλος της ήταν στιβαροί και σταθεροί όπου αναπτύσσονταν βήμα προς βήμα και κατέγραφε με χειρουργική ακρίβεια όλο αυτό το απίστευτο χρονικό της υπόθεσης, με τους δυο πρωταγωνιστές της ταινίας να καταστρέφουν ουσιαστικά την ζωή τους λόγω της εμμονής τους να ανακαλύψουν την ταυτότητα του περιβόητου serial killer Zodiac. Κι εκεί έγκειται η αξία αυτής της ταινίας, δηλαδή στους αριστοτεχνικούς αφηγηματικούς της ρυθμούς. Για να μην μιλήσω για σκηνοθεσία, σενάριο, ηθοποιούς, φωτογραφία, ανασύσταση εποχής κτλ όπου όλα είναι εξαιρετικά.”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μισό λεπτό, δεν λέω πως ΟΛΌΚΛΗΡΗ η σκηνοθεσία του Zodiac ήταν ίδια με την αντίστοιχη του Κώδικα Da Vinci. Αναφέρομαι στον φωτισμό ΚΑΙ ΜΌΝΟ. Μην τα ισοπεδώσουμε όλα...
    Την είχα δει στον κινηματογράφο την ταινία -το Zodiac- και βαρέθηκα την ζωή μου. Εντάξει, καλό το σενάριο, ωραίο το καδράρισμα σε πολλά πλάνα, αλλά βαρέθηκα! Και προτιμώ 1.000 φορές να πω την αλήθεια, -ότι δλδ βαρέθηκα- παρά να λέω "ναι, μάλλον εγώ φταίω, η ταινία ήταν αριστούργημα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. πραγματικά ρε with δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνετε να σε άρεσε το αυτό και όχι το zodiac! είναι πχ σαν με λέει κάποιος ότι λατρεύει το moon...αλλα βρίσκει έκτρωμα την οδύσσεια.

    για το zodiac βαριέμαι να ξανά λέμε τα ίδια. απλά να πω ότι είναι η τελειότερα φτιαγμένη ταινία από την εποχή του barry lyndon. αψεγάδιαστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Aldo, μάλλον εγώ φταίω, η ταινία ήταν αριστούργημα. :p

    Χωρίς πλάκα, μια χαρά γίνεται. Στην τέχνη εξάλλου δεν υπάρχει "καλό" και "κακό", αλλά "μου αρέσει" και "δεν μου αρέσει". Εμένα το Zodiac ΔΕΝ με άγγιξε όπως το Social Network, ΔΕΝ μου έδειξε κάτι καινούριο, ΔΕΝ είμαι αναγκασμένη να λέω ότι είναι αριστούργημα (αν διαβάσει ο Kubrick από τον Άλλο Κόσμο αυτό που έγραψες για το Barry Lyndon θα έρθει να σε στοιχειώσει) και στην τελική μπορεί να είμαι και εντελώς αναίσθητη που δεν "έπιασα το συναίσθημα" της ταινίας. Ο Φίντσερ έφτιαξε την ταινία, εγώ την είδα, δεν μου άρεσε, σε άλλους άρεσε, τέλος.

    ΥΓ: Όποιος νομίζει πως το Space Odyssey είναι κακή ταινία, να πάει να γυρίσει καλύτερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πάντως είναι γεγονός πως είναι λίγο "δύσκολη" ταινία το Zodiac. Δεν είναι για όλες τις ώρες κι εννοείται θέλει και δεύτερη προβολή το λιγότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ps: αυτό φαντάζομαι ισχύει και στο zodiac:)


    ""αν διαβάσει ο Kubrick από τον Άλλο Κόσμο αυτό που έγραψες για το Barry Lyndon θα έρθει να σε στοιχειώσει""

    πίστεψε με ο μεγαλύτερος θαυμαστής του zodiac...θα ήταν ο ίδιος ο stan!

    δεν είπε κανεις ότι είσαι αναγκασμένη! απλά προσπαθώ να καταλάβω και δεν μπορώ με τίποτα.


    α και κάτι άλλο. annie για ποιον ακριβώς λόγο θαυμάζεις τον Zuckerberg?? ούτε έξυπνο ούτε και πρωτότυπο ήταν αυτό που έκανε. απλά ήταν τυχερός που έπεσα πάνω στην εποχή της αποθέωσης των social networks. επίσης το μεγαλύτερο μερίδιο στην επιτυχία...το χει ο άνθρωπος που πέρασε όλο αυτό στα ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Annie, το Zodiac θα το ξαναέβλεπα μόνο αν με πλήρωναν. Β)
    Για να επανέλθουμε στο θέμα της ανάρτησης, το Social Network πιστεύω ότι αξίζει πραγματικά Oscar σκηνοθεσίας και σεναρίου. Και είναι μία ταινία που σίγουρα θα ξαναδώ πολλές φορές.
    Έχει και φως... :p B)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @Aldo :)) Σου το λέω και να μου το θυμηθείς: Αν η πρώτη ταινία που θα κάνω δεν θα είναι καλύτερη από το Zodiac, θα ασχοληθώ με το θέατρο.

    Δεν μπορώ να καταλάβω τί δεν μπορείς να καταλάβεις... Δεν μου άρεσε! Ντεν άρεσε εμένα ταινία, πώς το λένε!
    Το Social Network είναι σαφώς ΠΟΛΎ ανώτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @Aldo Σοβαρά σου το λέω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Oscar σκηνοθεσίας και σεναρίου; Φιλενάδα ακόμη δεν είδαμε το Black Swan, ας μη βιαζόμαστε(πίσω έχει ο Darren την ουρά)! Αλλά εννοείται πως αξίζει υποψηφιότητα(την οποία κι έχει ήδη καπαρώσει σύμφωνα με την κοινή λογική).

    Επίσης άλλο πράγμα το δεν σου άρεσε και άλλο το είναι ταινιούλα. Ξέρεις πόσοι βαρέθηκαν με την Οδύσσεια; Πάρα πολλοί. Σέβομαι το ότι δεν τους αρέσει αλλά δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι είναι βαρετή ταινιούλα(άλλα τα μεγέθη βέβαια μη τρελαθούμε, αλλά και πάλι το Zodiac το έχω ήδη δει περισσότερες φορές από την Οδύσσεια)

    Aldo τον θαυμάζω γιατί έκανε πριν από μένα αυτό που θα ήθελα να κάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το Black Swan; :)) Μακάρι να πάρει κάτι, αλλά δεν το νομίζω. Ο Nolan θα τα σαρώσει όλα, κακά τα ψέματα. Έτσι το βλέπω να καταλήγει. Ο Fincher θα μου πεις δεν πήρε Oscar με το Fight Club, θα πάρει με το Social Network; Ποτέ μην λες ποτέ βέβαια...

    Από την παρέα μου σε κανέναν δεν άρεσε. 6 άτομα, όλοι βαρεθήκαμε. Εντάξει, η Oδύσσεια είναι sci-fi, σχεδόν 3ωρο, με λιγοστούς διαλόγους. Λογικό να βαρεθούν μερικοί. Το Zodiac ήταν πολύ βαρετό για το genre του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δεν πρόλαβα να το δώ ακόμα πιστεύω όμως ακριβώς οτι θα δώ όσα λές στην κριτική σου!Μου έχει λείψει ένας παλιός classic Φιντσερ(Δωμάτιο Πανικού-Zodiac-Fight Club)όμως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ο Fincher έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες από τον νόλαν! ο αρονόφσκι δεν πρόκειται να πάρει κάτι!εδώ δεν χει πάρει o λυντς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. "ο Fincher έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες από τον νόλαν!" Μακάρι Aldo, το αξίζει!

    "ο αρονόφσκι δεν πρόκειται να πάρει κάτι!εδώ δεν χει πάρει o λυντς!"
    Εδώ συμφωνώ 100%! O Lynch είναι ο άρχοντας του mindfuck και μαλακία είναι που δεν το το έχουν δώσει ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. “Και προτιμώ 1.000 φορές να πω την αλήθεια, -ότι δλδ βαρέθηκα- παρά να λέω "ναι, μάλλον εγώ φταίω, η ταινία ήταν αριστούργημα".”
    Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα το ότι δεν σου άρεσε η ταινία ή το ότι την βρήκες βαρετή. Ίσα ίσα, είμαι μαζί σου. Αλλά όταν λες εκφράσεις του τύπου “υπερεκτιμημένη ταινιούλα που χρειαζόταν περισσότερο φωτισμό και λιγότερη πάρλα” ένιωσα ότι σνόμπαρες, απαξίωνες και κορόιδευες μια ταινία που αγαπώ πολύ και για αυτό ένιωσα την ανάγκη να την υπερασπιστώ. Αυτό είναι όλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Aronofski και Lynch είναι δύσκολοι δημιουργοί. Τα Όσκαρ βγαίνουν με ψηφοφορία και αυτός που το σηκώνει αρέσει στην πλειοψηφία. Κανείς από τους δύο δεν είναι δημιουργός που αρέσει στην πλειοψηφία. Για άλλους είναι θεοί για άλλους υπερβολικοί δηθενατζήδες. Το άμοιρο το Fountain κάποιοι το έθαψαν και κάποιοι από εμάς το βρήκαμε αριστούργημα. Για να βρει κοινή αποδοχή έπρεπε να κάνει κάτι mainstream σαν τον παλαιστή αλλά κι εκεί οι περισσότεροι στάθηκαν στον Ρουρκ.

    Αλλά αυτό το προσωπικό του στυλ, η αγάπη του όχι για την τέχνη αλλά για τα δημιουργήματα, το πόσο συναίσθημα φόρτωσε σε μια ταινία δυσνόητη σαν το Fountain για μένα είναι δείγματα μεγάλου δημιουργού!

    Ναι ο Fincher έχει πολλά καντάρια ταλέντο και κάθε υπεροπτικό βλέμμα καλά κάνει και το έχει. Ο Νόλαν κάνει πιο "δικά" του πράγματα. Ανακατεύεται πιο πολύ. Και οι δύο έχουν υπογραφή, τα έργα τους ξεχωρίζουν αλλά όλες τους οι ταινίες μαζί δεν με κάνουν να νιώσω ότι ένιωσα σε μια μόνο σκηνή του Fountain!

    Ίσως είναι καλύτεροι, ίσως έχουν μεγαλύτερη αποδοχή, έχουν κάνει αριστουργήματα αλλά σε πολύ προσωπικό επίπεδο δεν μου έχουν προσφέρει κάτι, δεν με έχουν κάνει καλύτερο άνθρωπο, δεν με έκαναν χειρότερο. Όταν όμως είδα το Pi έτρεμα και το Fountain είναι από τα συγκλονιστικά πράγματα που έχω ζήσει(γιατί το έζησα, δεν το είδα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ""Fountain είναι από τα συγκλονιστικά πράγματα που έχω ζήσει(γιατί το έζησα, δεν το είδα).""

    αυτό! απλά εκεί που λέει fountain...βάλτε requiem:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή