Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

There's no place I can be Since I found Serenity...

                                                                                
Γράφω και σβήνω εδώ και μέρες. Προσπαθώ να βάλω σε μια σειρά τις σκέψεις μου γι΄αυτή τη σειρά και δυσκολεύομαι τόσο πολύ. Το σίγουρο είναι πως όλες οι σκέψεις μου είναι καλές και ευχάριστες! Θα ήθελα να ξεκινήσω από την ιστορία αλλά δεν υπάρχει ακριβώς ιστορία. Τα επεισόδια σαν στόρι μοιάζουν αυτοτελή αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου. Anyway, ας πούμε ότι είναι ένα western στο διάστημα! Και ναι είναι όσο cool ακούγεται και λίγο παραπάνω. Και έχει τόσο φαν όσο υπόσχεται και ταυτόχρονα έχει τόσο εκπληκτικούς χαρακτήρες και νοιάζεται γι΄αυτούς και δεν εξυπηρετούν καμία ιστορία. Κάθε μικρή όμως ιστορία εξυπηρετεί τους χαρακτήρες, βρίσκεται εκεί για να τους αφήσει να ξετυλιχθούν.


Μία ομάδα ανυπότακτων γυρνάνε στις πιο σκοτεινές γωνιές του διαστήματος και αναλαμβάνουν όχι ακριβώς νόμιμες δουλειές. Τα τελευταία μέλη στην παρέα είναι ένας γιατρός και η περίεργη αδελφή του. Εξαιτίας αυτών τον δύο, η ομάδα θα βρεθεί κυνηγημένη όσο ποτέ. Κι όμως όσο εύκολο κι αν είναι δεν θα τους εγκαταλείψουν. Όχι γιατί είναι ψυχοπονιάρηδες ή ηθικοί. Απλά γιατί γουστάρουν να πηγαίνουν κόντρα στη Συμμαχία! Και πάλι γράφω ασύντακτες βλακείες που μόνο ο Aldo θα καταλάβει... Οπότε θα γράψω δυο λόγια για τους ανθρώπους αυτούς που μου κράτησαν συντροφιά και θα φύγω!


Jayne Cobb: Ο μόνος που δεν συμπάθησα. Εγωιστής, από την αρχή που βρέθηκε στο Firefly, ήταν γιατί τον βόλευε. Θέλει να παίρνει όσο το δυνατόν περισσότερα. Θα εγκαταλείψει τους συντρόφους του, θα προδώσει για το χρήμα, θα κάνει την κότα για να μείνει ζωντανός. Αλλά αν του δώσεις ένα μεγάλο όπλο δεν θα αστοχήσει. Για την ακρίβεια θα ξεσκίσει τα πάντα. Δεν τον αγάπησα αλλά βγάζω το καπέλο στο ότι δεν την είδε ξαφνικά καλός και ηθικός. Ναι είχε τις στιγμές του, βασανίστηκε από τύψεις αλλά νιώθω πως ο φόβος του να μην ανακαλύψουν τις μαλακίες του και τον πετάξουν στο κενό ήταν μεγαλύτερος. Δύσκολος χαρακτήρας αλλά badass και κυνικός!


Inara Serra: Αυτή δεν είναι μέλος της συμμορίας. Νοικιάζει τη μία άτρακτο και η δουλειά της είναι κάτι σαν συνοδός πολυτελείας. Στο σύμπαν του Firefly αυτή η δουλειά εμπνέει σεβασμό και η θέση της θα τους βοηθήσει πολλές φορές κάνοντάς την αναπόσπαστο κομμάτι και τελικά μέλος του πληρώματος. Και μόνο που περιφέρει την υπέροχη ύπαρξή της μέσα στο Serenity είναι αρκετό. Και την αγαπάω γιατί έβγαλε μια υπέροχη πλευρά του Μαλ. Για όσα ειπώθηκαν και όσα δεν πρόλαβαν να ειπωθούν. Γιατί είναι έξυπνη και πανέμορφη και ευγενική και μέσα σε αυτό το πανηγύρι είναι πολλές φορές η φωνή της λογικής.


Dr. Simon Tam & River Tam: Ένας άντρας αφοσιωμένος στην αδερφή του. Της έσωσε τη ζωή και τώρα παλεύει να σώσει την ψυχική της ισορροπία. Δεν υπάρχει πιο καλός, πιο γλυκός άνθρωπος από τον Simon. Αλλά είναι και πολύ τυχερός. Γιατί έχει μια αδερφή σαν την River.  Η διορατική River με τον πειραγμένο μυαλό είναι όμως ότι πιο αληθινό έχει να επιδείξει ο κόσμος. Η λογική προσωποποιημένη ακόμη κι όταν μοιάζει να είναι χαμένη αλλού. Γιατί τελικά μόνο αυτή μπορεί να δει ότι κάποια πράγματα "It's just an object. It doesn't mean what you think. ".


Zoë Washburne & Hoban 'Wash' Washburne: Υπέροχο ζευγάρι! Αυτός έξυπνος, αστείος, χαλαρός, με απαίσια πουκάμισα και εκείνη δεξί χέρι του καπετάνιου στη μάχη, άσσος στο σημάδι και badass μέχρι αηδίας! Και ταιριάζουν τόσο πολύ που σου φαίνεται αδιανόητο να μην τους δεις σαν ένα. Επικοί καυγάδες, πανέμορφες στιγμές. Συνεννοούνται με τα μάτια, συμπληρώνει ο ένας τη φράση του άλλου και αγαπιούνται τόσο πολύ που δεν χρειάζεται να το λένε συνέχεια!


Kaylee Frye: Χοχοχο πόσο πολύ την αγαπάω δεν μπορώ να σου περιγράψω. My favorite, μετά τον Μαλ προφανώς! Έξυπνη, γλυκιά, αστεία. Την πετυχαίνουμε πάνω που ωριμάζει, που αρχίζει να παίρνει κάποια πράγματα στα σοβαρά. Όταν βρίσκει χρόνο να παίξει, να ενθουσιαστεί, να ερωτευτεί μας προσφέρει εκπληκτικές ξέγνοιαστες στιγμές. Το πιο ευγενικό χαμόγελο στο Serenity!

Captain Malcolm 'Mal' Reynolds: Ότι και να πω είναι λίγο γι΄αυτόν τον άντρα! Πλέον με σιγουριά μπορώ να τον ανακηρύξω ως τον πιο γαμάτο, cool, αστείο, ερωτεύσιμο άντρα που έχω δει στην τηλεόραση. Έτοιμος να πουλήσει τσαμπουκά ακόμη κι αν δεν τον παίρνει, μπλέκει συνέχεια, υπερεκτιμά τις δυνάμεις του και μπαίνει πάντα πρώτος στη μάχη. Αλλά το κάνει με στυλ! Το κάνει με φασαρία και δεν υπάρχει περίπτωση να τον ξεχάσεις. Επιπόλαιος μεν αλλά πάντα εκεί, για το σκάφος και το πλήρωμά του... Ψάχνω λέξεις να τον περιγράψω αλλά μοιάζουν λίγες. Εκτός ίσως από "cool". O Malcolm Reynolds είναι cool!


Το ότι κόπηκε με θύμωσε όπως και πολύ κόσμο. Από την άλλη συνέβαλε κάπως στην καλτ φύση της και ίσως να της έκανε καλό στο τέλος. Έχει φανατικό κοινό και ολόκληρο στρατό να εκτοξεύουμε κατάρες προς τα "σαΐνια" που την έκοψαν! Τίποτα άλλο δεν έχω να γράψω για την αδικοχαμένη αυτή σειρά(που πάει σετάκι με την πιο γαμιστερή τηλεοπτική ταινία!). Απλά να τη δεις. Όχι όμως για ένα ωραίο στόρι, ούτε για μεγάλα νοήματα, ούτε καν για το pure fan. Δες τη αν θέλεις να αγαπήσεις 8 χαρακτήρες σαν να ήταν φίλοι σου, δικοί σου άνθρωποι!


Στα θετικά:
+ Οι χαρακτήρες
+ Οι τρομεροί διάλογοι
+ Ο Mal
+ Το χαμόγελο που έχεις στα χείλη σου όταν τη παρακολουθείς
+ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Στα αρνητικά:
- Το ότι παίχτηκε όπως να΄ναι και κόπηκε άδοξα. Να μου πάτε στα διάλα. Τίποτα καλό δεν σας εύχομαι!
    
Edit: Το πιο ξεκαρδιστικό επεισόδιο είναι το Jaynestone και το τραγουδάκι για τον Jayne είναι πέρα από κάθε φαντασία... Aldo, αφιερωμένο ρε :)

 
                                                   

7 σχόλια:

  1. σε αγαπάω ρε! thanks:)

    τι να πει τώρα κανεις για αυτή τη σειρά?? είναι απίστευτο πως καταφέρνει να πει τόσα πολλά....μέσα από μικρές στιγμές.
    γιατι πολυ απλα...μια απλή συζήτηση για καθημερινές μαλακίες....μπορεί να έχει πολύ περισσότερο ενδιαφέρον από πολιτικές συνωμοσίες και μυστήρια με αρκούδες και εξωγήινους.

    η σκηνη που σηκώνει το κλαδάκι η river ... είναι ίσως η αγαπημένη μου ever!
    και το Objects in Space είναι σίγουρα ότι καλύτερο έχω δει στην τηλεόραση! και άμα βάλουμε και τον κινηματογράφο...πάλι παραμένει πολύ ψηλά.

    Jayne Cobb: και μονο το να παρουσιάσεις έναν τέτοιο χαρακτήρα...σε μια σειρά για το fox...θέλει μεγάλα αρχιδια!
    είναι κωλόπαιδο με μεχρι τέλους! γιατί πολύ απλά αυτός είναι. ούτε για την ψυχή της μάνας του το κάνει...ούτε και επειδή τον βασάνιζε ο πατέρας του μικρό..

    Inara Serra:η απόλυτη ΓΥΝΑΙΚΑ στην ιστορία τις τηλεόρασης! αιώνες μπροστά από την δεύτερη.
    νομίζω ότι μια τέτοια γυναικα θα μπορούσα και να την παντρευτώ. μέχρι και εκκλησια θα πήγαινα φορώντας γραβάτα και κοστούμι:) την αγαπώ!

    Dr. Simon Tam & River Tam: ο γιατρός είναι ο πρώτος χαρακτήρα που συμπάθησα πολύ. και ας έμοιαζε στον έφρον μικρός:)
    η river είναι μακράν ο αγαπημένος μου και πιο τραγικός χαρακτήρας.

    Kaylee Frye: το πιο γλυκό μουτράκι που έχω δει. την έβλεπες και σε έφτιαχνε την μέρα.

    Zoë Washburne & Hoban 'Wash' Washburne: από τα ελάχιστα ζευγάρια που ότι και να κάναν δεν με χαλουσε.
    θα μπορούσα να δω επεισόδια ολόκληρα για τους τσακωμούς και τις ζήλιες τους.

    Captain Malcolm 'Mal' Reynolds: ο ορισμός του cool. η εισαγωγή του trash. το σύμβολο του φιλελευθερισμού.
    ok νομίζω ότι έπρεπε να τον βάλω πρώτο στους χαρακτήρες:)

    ξέχασες τον σημαντικότερο χαρακτήρα όμως...την ίδια τη serenity!

    νομίζω ότι την αγαπώ αυτή τη σειρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "η σκηνη που σηκώνει το κλαδάκι η river ... είναι ίσως η αγαπημένη μου ever!
    και το Objects in Space είναι σίγουρα ότι καλύτερο έχω δει στην τηλεόραση! και άμα βάλουμε και τον κινηματογράφο...πάλι παραμένει πολύ ψηλά."

    Και για μένα είναι από τα ωραιότερα πράγματα που έχω δει. Ξέρεις τι; Αυτή τη σειρά δεν τη θεωρώ την καλύτερη που έχω δει, ούτε είναι η αγαπημένη μου αλλά σίγουρα είναι ότι πιο όμορφο έχει δείξει η τηλεόραση.

    "και μονο το να παρουσιάσεις έναν τέτοιο χαρακτήρα...σε μια σειρά για το fox...θέλει μεγάλα αρχιδια!"

    ΝΑΙ!

    "η απόλυτη ΓΥΝΑΙΚΑ στην ιστορία τις τηλεόρασης! αιώνες μπροστά από την δεύτερη.
    νομίζω ότι μια τέτοια γυναικα θα μπορούσα και να την παντρευτώ. μέχρι και εκκλησια θα πήγαινα φορώντας γραβάτα και κοστούμι:) την αγαπώ!"

    Χαχαχαχαχα να΄σαι καλά γέλασα πάρα πολύ! Συμφωνώ ότι είναι από τις πιο ερωτεύσιμες γυναικείες τηλεοπτικές παρουσίες αλλά ποτέ δεν ενθουσιάστηκα τρομερά. Άσε που για τον Μαλ όλες λίγες μου φαίνονται!

    "ξέχασες τον σημαντικότερο χαρακτήρα όμως...την ίδια τη serenity!"

    Σιγά...δεν είναι και Galactica :P

    Κι εγώ την αγαπάω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγώ πλέον δύσκολα μπορώ να διαλέξω ΜΙΑ σειρά. άμα όμως κάποιος μου ζητήσει ντε και καλά να διαλέξω μονο μια...τότε σίγουρα θα διαλέξω αυτό! έτσι για το γαμάτο.

    πάντως άμα πάρουμε μονο τις πρώτες σεζόν...νομίζω ότι ειναι μακράν η καλύτερη.

    λογικό με φαίνεται να έχω ενθουσιαστή περισσότερο από σένα:) και όπως το πες...ερωτεύσιμη! γιατί ιδιαιτερα όμορφη δεν την θεωρώ.
    καλός μαλάκας είναι και ο mal που πήγε και πήδηξε την άλλη!
    και μη γελάς με τον ερωτα μου!

    νομίζω ότι προτιμώ τη serenity.
    πάντως άμα δεν υπήρχε firefly...ίσως να μην βλέπαμε ποτε bsg.

    άσχετο. υπάρχει λόγο που χρησιμοποιείς το αγαπάω και όχι το αγαπώ? μια φίλη μου κάποτε με είχε πει ότι έχουν διαφορετική έννοια και ακόμα προσπαθώ να το καταλάβω:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "πάντως άμα δεν υπήρχε firefly...ίσως να μην βλέπαμε ποτε bsg."

    Indeed!

    "υπάρχει λόγο που χρησιμοποιείς το αγαπάω και όχι το αγαπώ? μια φίλη μου κάποτε με είχε πει ότι έχουν διαφορετική έννοια και ακόμα προσπαθώ να το καταλάβω:)"

    Χαχαχ! Απλά συνημμένο δεν μου αρέσει. Γενικά το αγαπώ μου φαίνεται λιγότερο δυνατό από το αγαπάω(αγαπώ=μου αρέσει κ΄αγαπάω=αγαπάω) αλλά να σου πω την αλήθεια δεν το χρησιμοποιώ γιατί δεν μου αρέσει όπως ακούγεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. όσο ζεις μαθαίνεις τελικά:)

    πριν για τον jayne ξέχασα να πω ότι μας χάρισε και ένα από τα πιο αστεία επεισόδια ever. όταν άκουσα το τραγούδι κόντεψα να λιποθυμήσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόλις είδα τα δύο πρώτα επεισόδια και μπορώ να πω ότι όντως ΓΑ-ΜΑ-ΕΙ. Φοβήθηκα μήπως ήταν υπερβολικά αμερικανιά και οι χαρακτήρες οι κλασικοί υπερβολικά τέλειοι και γαμάτοι όπως σε όλες τις σειρές, που είναι και ο λόγος που μου την σπάνε μετά από 2 επεισόδια, αλλά ευτυχώς διαψεύστηκα.
    Απορώ πως το έκοψαν εκτός από μυθικές και έξυπνες ατάκες και γαμάτους φυσιολογικούς πάνω απ'όλα διαλόγους όλοι οι χαρακτήρες έχουν έναν αυτοσαρκασμό μία τάση για ανοησία (με την καλή έννοια) που σπάνια βρίσκεις και πόσο μάλλον σε σειρά.
    Η φάτσα του mal βέβαια μόνο με χαλούσε επειδή φέρνει λίγο σε φλούφλης και πετάγετε συνεχώς στις σκηνές λες και κρυφακούει αλλά πλέον τον συμπάθησα. Α, και στο πρώτο επεισόδιο στο 17.59 φαίνεται ένα χέρι που τραβάει το τζίπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ χαίρομαι! Πραγματικά αξίζει πολύ η σειρά...

    Ελπίζω να τα βλέπεις με τη σωστή σειρά και όχι με αυτή που παίχτηκαν. Εδώ έχει σωστό Episode Guide.

    Πάντως μη λες πως σε όλες τις σειρές είναι υπερβολικά τέλειοι και γαμάτοι οι χαρακτήρες. Αδικία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή