Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

They just fucked with the wrong Mexican...

                                                                                                          
Όχι απλά περίμενα αυτή την ταινία όσο λίγες, αλλά περίμενα και όλο το συνοδευτικό: σινεμά, νάτσος, χαβαλέ! Πήγα νωρίς νωρίς, βολεύτηκα, και περίμενα. Δεν με απογοήτευσε στο παραμικρό. Κυρίως γιατί ήμουν σίγουρη ότι θα αναδεικνύει στο έπακρο τον εντυπωσιακό Danny Trejo, θα έχει cool σκηνικά, καλτ μορφές(ναι Tom Savini καλέ μου, για σένα λέω), τον πολύ πολύ αγαπημένο μου Jeff Fahey(μου αρέσει πολύ αυτός ο άντρας) και πολύ πολύ σπλάτερ. Επίσης όπως περίμενα ήταν κάπως ξαναζεσταμένη σούπα και δεν ήταν τόσο γαμιστερό όσο το Planet Terror. Όμως μιλάμε για πολύ χαβαλέ και στο φινάλε, ποιος νοιάζεται;


Ο Machete βρίσκεται κυνηγημένος από τους πάντες και πρέπει να τα βγάλει πέρα μόνος του. Ή σχεδόν, καθώς η Jessica Alba και η Michelle Rodriguez στέκονται στο πλευρό του γοητευμένες από το ήθος του και γιατί είναι άγριο αγόρι που του αρέσει να παίζει με κοφτερά μαχαίρια. Long story short γίνεται της κακομοίρας, αίμα, κεφάλια, έντερα(oh yeah, για άλλη μια φορά εντεράκι έπαιξε το ρόλο σκοινιού) πετιούνται προς πάσα κατεύθυνση, έχουμε μια σταύρωση, τον Machete να μαθαίνει να στέλνει SMS, ωραίες γυναίκες με μεγάλα όπλα(όπου όλες σχεδόν περνάνε από την αγκαλιά του Trejo) και έναν κύριο De Niro σε κέφια...


Δεν ξέρω αν ο Robert(μου επιτρέπεις τον ενικό γλυκέ μου ε;) είχε στο μυαλό του να περάσει πολιτικά μηνύματα ή αν έβλεπε κάτι πιο βαθύ στην ταινία του αλλά ας μην το ψαχουλέψουμε. Προσωπικά ήταν και το τελευταίο που ζητούσα. Ακούγονται ωραίες ατάκες με τις καλύτερες ήδη γνωστές από το trailer, η μουσική είναι δυνατή με αποκορύφωμα το Ave Maria στην υπέροχη σκηνή της εκκλησίας και το Grindhouse βρωμάει από χιλιόμετρα. Σαν χθες μου φαινόταν τότε που το Machete ήταν απλά ένα μουφαδένιο trailer. Πόσο πολύ χάρηκα!


Ο Danny Trejo είναι γαμάτος. Δεν το περίμενα αλλά δεν ήταν απλά αξιοπρεπής. Το έχει ο άνθρωπος, έστω κι αν είναι ο μοναδικός ρόλος που μπορεί να παίξει. Από τις γυναίκες η Rodriguez αφήνει πολλά χιλιόμετρα πίσω την Alba. Για τους υπόλοιπους δεν χρειάζεται να πω κάτι. Ο De Niro παραμένει ηθοποιάρα, ο Fahey cool και ο Seagal ανέκφραστος! Η ταινία γενικά είναι κάτι που ήθελα να δω αλλά όχι να ξαναδώ. Νομίζω ότι το b-movie style που Robert και Quentin έφεραν στη μόδα με το αποτυχημένο(εισπρακτικά πάντα) Grindhouse πλέον το χορτάσαμε και στην τελική δεν είναι κάτι που πρέπει να γίνεται εσκεμμένα. Σίγουρα δεν θα γίνει όσο καλτ θα μπορούσε, σίγουρα δεν είναι η καλύτερη ταινία του Robert αλλά θα σου δώσω δύο πολύ σοβαρούς λόγους για να τη δεις: Ο Danny Trejo επιτέλους πρωταγωνιστεί και είναι τόσο cool και τόσο πολύ γαμάτος που δεν το πιστεύεις και ο De Niro ξαναοδηγεί ταξί!

      

17 σχόλια:

  1. Εμένα προσωπικά μου άρεσε πολύ περισσότερο από το "Planet Terror" και όσο κουλό κι αν φανεί αυτό είχε πιο ρεαλιστική βάση.

    Η Rodriguez εννοείται πως είναι Θεά!

    Ποια είναι η αγαπημένη σου του Robert; Εμένα το "El Mariachi".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξέρεις τι πιστεύω; Πως αν είχε κάνει πρώτα αυτό θα έλεγα ότι αυτό είναι καλύτερο. Κι εμένα πιο πολύ μου άρεσε το Machete απλά ήταν λιγάκι επανάληψη του Planet Terror.

    Αγαπημένες μου είναι το From Dusk Till Dawn και το Sin City. Το ότι σε καμιά από τις δύο δεν έχει γράψει το σενάριο δεν είναι καθόλου τυχαίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά εννοείται για "Sin City", απλά δεν το θεωρώ καθαρά δική του ταινία. Frank Miller rules!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "ναι Tom Savini καλέ μου, για σένα λέω"

    Nai to katalava!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν και δεν μου αρέσουν τέτοιου είδους ταινίες, αυτή μου ψιλοάρεσε, όπου δεν το περίμενα να σου πω την αλήθεια. Επιτέλους είδαμε τον Danny Trejo πρωταγωνιστή σε μια ταινία. Πιστεύω ότι του το χρωστούσαν. Το “Planet Terror” το βρήκα μετριότατο.

    2,5: Απλώς ενδιαφέρον (+)

    0: Κακή / 1: Μετριότατη / 2: Απλώς ενδιαφέρον / 3: Καλή / 4: Πολύ καλή / 5: Αριστούργημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "μου επιτρέπεις τον ενικό γλυκέ μου ε;"

    Why not Honey-Bunny?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Tom, ήμουν σίγουρη. Robert, σεμνά βρε μας βλέπει κι ο Quentin :P

    Αργύρη είναι αλήθεια πως απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ε όχι και θεα ο κίτσος ο νταλικέρης! την ταινία δυστυχώς δεν θα τι δω στο cinema. θα περιμένω λίγο ακόμα πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θεά δεν είναι αλλά έχει b-movie αέρα και μπορεί να υποστηρίξει τέτοιους ρόλους. Πολύ καλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ειναι και αυτο ταινια του τυπου "Death Proof" και "Planet Terror";Αν ναι τοτε ασε καλυτερα! :Ρ
    Παντως ο Trejo ειναι σκατοφατσα και του πανε πολυ αυτοι οι cult ρολοι.H Αlba ειναι θεα και χιλιες φορες καλυτερη απο την Rodriguez...!!
    Στο dvd θα το δω μου φαινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απο Rodriguez εχω δει τα εξης:

    Sin City (1,5/5)
    Εντυπωσιακη ατμοσφαιρα, ασπρομαυρο, ευρηματα και πολλες επιδρασεις απο το φιλμ νουαρ αλλα και υπερβολικη βια και φασιστικες τακτικες (:ρ) σε στιλιζαρισμενη (και εντελως ψευτικη / στημενη) cult μεταφορά των κoμικ του Φρανκ Μιλερ στο σινεμα απο τον ιδιο και τους Ροντριγκεζ, Ταραντινο.Στιλατο αλλα σκουπιδι.

    Το Planet Terror (2/5) στην αρχη ειχε την πλακα του και το χαβαλε του, αλλα μετα αρχισε να επαναλαμβανεται.

    Μετρια τα Once Upon a Time in Mexico (1/5) και Desperado (2,5/5)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ας ελπίσουμε να ξεχαστεί σύντομα...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για το σχόλιο του κυρίου από πάνω σου λες ε; :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλά, η Ροντρίγκεζ τρελή γκόμενα!Τι Άλμπα και σαχλαμάρες!!

    Πάντως, εμένα μου άρεσει περισσότερο από Πλάνετ Τέρρορ γιατί είχε και λίγα συνοδευτικά πολιτικής στο ζουμί του και δεν ήταν τόσο γραφικό!

    Faunt

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. σίγουρα έχει αέρα b-movie. αφού και τον χαρακτήρα του trejo να υποδυότανε....δεν θα με κανε εντύπωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απο τις πολυαναμενομενες ταινιες του 2010,συμφωνω 100% με τα σχολια σου annie,λογικο:P Για πολλα ρισπεκτ ο Ρομπερτ,του σπλατερ το καγκελο εγινε παλι.Στην παραγωγη εβαλε το χερακι του και ο κολλητος του :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή