Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Vatos

             
The Walking Dead: Season 1 Episode 4
                     
                         
Απογοητεύτηκα. Φταίω βέβαια που δεν είχα τσεκάρει το κόμικ αλλά όλα μου φαίνονται λάθος. Ειδικά τα δύο τελευταία επεισόδια... Βαρετά εκτός από τα φινάλε. Αστείες για τα γούστα μου πρώτες σεκάνς. Αμήχανες δραματουργικές σκηνές. Γιατί ειλικρινά δεν θα με ενοχλήσει το δράμα ή να δω character-centric επεισόδια όμως να γίνει σωστά. Τρία λεπτά πάνω από την αδερφή της που πεθαίνει; Εκατό λεπτά να κάτσει αλλά όταν έχει προηγηθεί ένα ξέγνοιαστο πρωινό στη λίμνη, ξέρω ότι την άλλη μέρα έχει γενέθλια η μία και η άλλη της έχει ετοιμάσει δώρο ε μου τη σκοτώνεις για να συγκινηθώ; Δεν χτίζεις ατσούμπαλα μια σχέση σε είκοσι λεπτά για να συγκινήσεις όταν μία από τις αδερφές ψοφήσει.
     
Για να μην αρχίσω για τον πρωταγωνιστή. Σιγά ρε ήρωα θα πάθεις τίποτα από την αυτοθυσία... Δεν θέλω τέτοιους πρωταγωνιστές. Δεν τους έχω ανάγκη. Θέλω ανθρώπους να ταυτιστώ μαζί τους. Να μπορώ να βάλω τον εαυτό μου στη θέση του ή σε αυτή των ανθρώπων που επηρεάζουν. Ή να με ιντριγκάρουν και να μην ξέρω κάθε επόμενη κίνησή τους. Ο φιλαράκος του στο camp νομίζω έχει περισσότερα να δώσει σαν χαρακτήρας. Και σοβαρά τώρα βρήκαν καινούρια ομάδα που φυλάει τους παππούδες; Πιο γραφικό twist δεν έχω δει. Από σκληροτράχηλοι Λατίνοι έγιναν μητέρες Τερέζες. Σε πέντε λεπτά... Ίσως φταίει ότι η πρώτη σαιζόν θα είναι μόνο έξι επεισόδια. Αλλά είχες χρόνο για τις αδελφές Τατά στη βάρκα να παίζουν τις Μανταλένες... Τελικά το λάθος της σειρά είναι η λανθασμένη διαχείριση του χρόνου!
     
Α και κάτι άλλο. Τα ζόμπι; Που είναι τα ζόμπι; Μέχρι πριν το τέλος είχα δει στο τελευταίο Boardwalk Empire περισσότερο σπλάτερ από το Walking Dead. Έγινε χαμός στο τέλος βέβαια και το χάρηκα. Αυτή είναι η σειρά που θέλω να βλέπω. Κεφάλια να σκάνε, σπλάτς αίματα να πέφτουν στην κάμερα, φαν. Βάλε και ωραίους διαλόγους(που λείπουν τραγικά, όπως και το χιούμορ) και όταν αγαπήσω τους χαρακτήρας θα δακρύσω όταν τους κατασπαράζουν τα ζόμπι. Αλλά προς το παρόν εύχομαι να τους φάνε όλους. Εκτός από τον Γκλεν. Στον οποίο Γκλεν δεν εμβαθύνουν επί τούτου. Σε αφήνουν να βγάλεις μόνος σου συμπεράσματα και ω τι θαύμα λειτούργησε...
    
Φοβάμαι ότι τα δύο πρώτα πολύ πολύ καλά επεισόδια ήταν αυτό που μπορούν να δώσουν. Αλλά όταν στο πρώτο σκοτώνουν ένα ζομποπαιδάκι και το θεωρούν σκληρό(το σχόλιο το κάνω με αφορμή κάποια συνέντευξη που διάβασα και αναλύθηκε εκτενώς η σκηνή λες κι ήταν κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί) φοβάμαι ότι μέχρι εκεί ήταν. Μακάρι να κάνω λάθος γιατί τόσο στο προηγούμενο όσο και σ΄αυτό το φινάλε έχουν δείξει ωραία πράγματα και είναι σειρά που την πίστευα πολύ. Θα τελειώσω τη σαιζόν(δύο επεισόδια έμειναν άλλωστε) αλλά αν δεν γίνει κάτι άμεσα θα το σκεφτώ πολύ για να τη συνεχίσω. Και το λέω εγώ που λατρεύω τα ζόμπι!

16 σχόλια:

  1. εντάξει...υπερβάλλεις λίγο. τουλάχιστον εγώ βλέπω ακριβώς αυτό που περίμενα να δω. δηλαδή τρώμε χρόνο με διαφορα αλλα και πετάμε και μια σφαγή. άμα γινόταν χαμός συνεχεια...θα τους τελειωναν τα λεφτά στο 3 επεισόδιο.

    πάντως συμφωνώ για την πρώτη σκηνή. μπορεί το τοπίο να ήταν πανέμορφο αλλα οι διάλογοι ήταν άθλιοι και γενικά η σκηνή τελείως ξεκάρφωτη.

    γενικά τα αλλα δεν με ενόχλησαν και με άρεσε πολύ το επεισόδια. βεβαια εγώ έχω συμβιβαστεί με το γεγονός ότι βλέπω κάτι τηλεοπτικό.

    το φινάλε όμως...γάμησε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δίκιο έχεις για τα λεφτά αλλά όταν δεν έχε δράση μπορούσαν να κάνουν πιο καλή ανάπτυξη στους χαρακτήρες και να έχουν καλύτερους διαλόγους. Θυμάσαι που για το Firefly λέγαμε ότι απλά μπορούσαμε να τους παρακολουθούμε να μιλάνε; Ε εδώ θέλω να βγάλω τα μάτια μου με τα χέρια μου όταν το κάνουν!

    Το επεισόδιο μου άρεσε περισσότερο από το προηγούμενο αλλά δεν ανυπομονώ πια όπως μετά τα δύο πρώτα!

    Ναι το φινάλε γάμησε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τα ζομπια τα φερε ο μερλ - σαν το κοπαδι ο βοσκος- για εκδικηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εντάξει αυτά δεν γίνονται κάθε μέρα. από την μια είχαμε τον whedon που είναι ίσως ο καλύτερος δημιουργός που έχει περάσει από την tv και από την άλλη έχουμε τον darabont...που σκηνοθετικά μπορεί να το χει...αλλα από όλα τα αλλα δεν.

    τώρα φαντάζομαι σειρά zombie να έχει τους χαρακτήρες και τους διαλογους του firefly! νομίζω ότι αυτό θα ήταν μακράν το απόλυτο τηλεοπτικό δεκάρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "τα ζομπια τα φερε ο μερλ - σαν το κοπαδι ο βοσκος- για εκδικηση!"

    Προφανές είναι νομίζω. Με ποιον τρόπο τα έφερε είναι άλλο θέμα που φοβάμαι και να σκεφτώ πως το έλυσαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1. OTI NA'NAI ΠΑΛΙ!!! Τελικά είτε σου αρέσει μια σειρά, είτε όχι... πάλι θα υπερβάλλεις!!! Ο Ρούλης είναι 1000 φορές πιο βαρετός και πιο γελοίος απ΄το WD...!!!

    2. "Θέλω ανθρώπους να ταυτιστώ μαζί τους"

    Προφανώς ταυτίζεσαι μόνο με γελοίους μαλάκες σαν τον Ρούλη... :p

    3. "Α και κάτι άλλο. Τα ζόμπι; Που είναι τα ζόμπι;"

    Δεν σου φταίει κανένας αν δεν κατάλαβες απ΄το 1ο επεισόδιο τι σειρά είναι... Εγώ το είχα διευκρινίσει στην ανάρτησή μου βέβαια...

    4. "σκοτώνουν ένα ζομποπαιδάκι και το θεωρούν σκληρό"

    Καλά λες μωρέ... σιγά το σκληρό!!! Υπάρχουν πολύ πιο σκληρά πράγματα!!! :/ :/ :/ Έχεις δει σε πολλές σειρές και ταινίες κάτι τέτοιο;!;!; ΣΥΝΗΘΩΣ το αποφεύγουν...

    5. "μπορούσαν να κάνουν πιο καλή ανάπτυξη στους χαρακτήρες και να έχουν καλύτερους διαλόγους"

    Σαν αυτούς του Ρούλη π.χ...!!! :/ :/ :/

    ΥΓ: Γενικά πολύ καλό επεισόδιο (=όχι τέλειο) κι ευτυχώς οι κριτικές είναι θετικότατες: 4.7/5 και 9/10. Β)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 4. Μήπως ήθελες να πεις SFU; Γιατί BSG έχω δει (έδω και 1-2 μήνες είμαι στο 4x10)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όχι BSG ήθελα να πω. Και συγκεκριμένα the plan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εκτός σειράς δηλαδή (=τηλεταινία)... Και τι δείχνει δηλαδή; #me_to_tsigeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαχαιρώνουν στην ψύχρα ένα παιδί. Και στο miniseries νομίζω η six έσπασε το λαιμό ενός βρέφους(αν και αυτό δεν το δείχνει, μόνο το κρακ ακούς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στην τηλεόραση τα έδειξε πάντως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 1. Δεν νομίζω να είχε την τηλεθέαση του WD... 2. Έτσι όπως το έγραψες είναι λες και πρόκειται για κάτι συνηθισμένο, για κάτι που βαρεθήκαμε να βλέπουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όχι δεν είναι συνηθισμένο και είναι σοκαριστικό και μακάρι να είχαν τα κότσια πολλές σειρές να το κάνουν. Απλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ζομποπαιδάκι. Δεν σοκαρίστηκα. Γέλασα και χάρηκα με το σπλατς! Και το σχολίασα(μέχρι τότε το είχα δει σαν μια πολύ κανονική κι αναμενόμενη σκηνή) γιατί στη συνέντευξη το ανέφεραν λες κι ήταν τίποτα συγκλονιστικό. Δεν ήταν καν κανονικό παιδί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σε αυτό συμφωνώ... και γω δεν σοκαρίστηκα, αλλά τη βρήκα γαμάτη τη σκηνή (ειδικά για εναρκτήρια)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή