Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

I'm in lesbians with you

                                                                        
Ήμουν σίγουρη ότι θα μου αρέσει τρελά αλλά ο κύριος Wright ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες μου. Ο Scott Pilgrim είναι μια πραγματικά υπέροχη ταινία. Δεν θα γράψω πολλά. Όσο λιγότερα ξέρετε τόσο καλύτερα. Εξάλλου πρόκειται για το πιο random πράγμα που έχω δει εδώ και καιρό, οπότε μου είναι δύσκολο να κάνω δομημένες σκέψεις. "Ότι να΄ναι". Δεν υπάρχει άλλη έκφραση που να συνοψίζει τόσο καλά αυτή την ταινία. Εκπληκτικοί τίτλοι αρχής, ποπ αναφορές, γρήγοροι ρυθμοί, πολύ δυνατή μουσική και συμπαθητικά μουτράκια. Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ τον Cera τον συμπαθώ. Δεν έχω διαβάσει το κόμικ αλλά σεναριακά το βρήκα πολύ πολύ δυνατό! Ωραίοι διάλογοι, αστείο σε αρκετά σημεία και πολύ φρέσκο. Όσο για τον σκηνοθέτη...ε έτσι κι αλλιώς ήταν εγγύηση!


Ο Wright παραδίδει μαθήματα μοντέρνου σινεμά. Ο τύπος έχει ξεπεράσει κάθε όριο και έχει φτιάξει ένα απίθανο roller coaster. Κόμικ αισθητική, ονειρικές σεκάνς να πετιούνται στο άκυρο, σουρεαλιστικές πινελιές. Δίνει την αίσθηση ότι είναι ικανός για τα πάντα. Αυτό που έχει πετύχει εδώ είναι εκπληκτικό. Δημιουργεί ένα ολόκληρο σύμπαν, μέσα σε αυτό τοποθετεί τον Scott Pilgrim, το συγκρότημά του, τις κοπέλες του και τους περίφημους εφτά πρώην και αυτοί με τη σειρά τους διαμορφώνουν αυτό το σύμπαν, το οποίο διαστέλλεται συνεχώς. Πραγματικά όλα μοιάζουν να μη σταματούν πουθενά. Οι χαρακτήρες εξελίσσονται συνεχώς, το περιβάλλον αλλάζει, τίποτα δε μένει στατικό! Και το υπέροχο είναι πως στο τέλος αυτό που σου μένει περισσότερο δεν είναι η σκηνοθετική τρέλα του Wright αλλά ο ερωτοχτυπημένος Scott να εξομολογείται "I'm in lesbians with you"...


21 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία επιλογή. Πρόκειται για μια από τις καλύτερες ταινίες που είδα φέτος. Μια διαφορετική ταινία, με μια πλοκή την οποία απλά δεν μπορείς να αντιληφθείς. Σου κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο από την αρχή μέχρι το τέλος. Πολύ ενδιαφέροντες χαρακτήρες, πολύ καλές ερμηνείες και πολύ καλή μουσική. Αξίζει σίγουρα να τη δείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Μια διαφορετική ταινία" αυτό ακριβώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι κι έτσι. Πάντως η ταινία όντως είναι "ότι να 'ναι" αλλά με την καλή έννοια και αυτό οφείλεται στην ευφάνταστη σκηνοθεσία του ταλαντούχου Wright. Βέβαια όταν το έβλεπα ήμουν λιγάκι κουρασμένος αλλά και πάλι δεν μπορώ να πω ότι είναι του γούστου μου, τέτοιου είδους ταινίες.

    2: Απλώς ενδιαφέρον

    0: Κακή / 1: Μετριότατη / 2: Απλώς ενδιαφέρον / 3: Καλή / 4: Πολύ καλή / 5: Αριστούργημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι για όλους. Είναι ιδιαίτερη ταινία. Πάντως τη βρήκα...αγαπησιάρικη και είναι από τις λίγες φορές που θα χαρακτηρίσω έτσι ταινία που μου αρέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε γμτ ήθελα να το δω αλλά το κατέβασαν στισ 2 βδομάδες just - μάλλον πήγε χάλια εισπρακτικά! :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα ναι δεν είχε κοινό στην Ελλάδα :( Πάντως υπάρχει...out there

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα βάλω και εγώ τα σχόλια μου, που είχα γράψει πριν λίγες μέρες στο twitter ‎(στο twitlonger για να ακριβολογώ)
    "Για Scott Pilgrim vs. the World(2010) είχα διαβάσει πολλά &τελικά είναι όλα αυτά & ακόμα περισσότερο!Το φετινό (500)Days of Summer(2009)
    Συμβαίνουν τόσα πολλά(& καλά στην ταινία...)που ένας υπερπαρατηριτικός άνθρωπος ,σαν εμένα, φτάνει στα όρια του.
    Σίγουρα μία ταινία που μιλάει για την εποχή της που αυτό ,αυτόματα, την κάνει να είναι μπροστά από την εποχή της!
    Αν υπήρχε όσκαρ διαλόγων,θα ήταν δικό του...

    Υ.Γ. Θα ήθελα το τέλος λίγο κάτι πιο έξυπνο,ναι ξέρω υπάρχει το "go to her" αλλά εκεί που φεύγουν μαζί πείτε 2 έξυπνα πράγματα και κλείσε μετά!

    Υ.Γ.2 Επιτέλους κατάλαβα τι είναι αυτό το "I'm in lesbians with you" και ΝΑΙ δηλώνω και εγώ λεσβία/ος με την ταινία

    Υ.Γ.3 Σήμερα βγαίνει το "Somewhere" της Κόπολα.Βάλτε τα δίπλα δίπλα και έχω μία απο τις πιο αργές(και βαρετές) ταινίες εver, με την σίγουρα πιο γρήγορη ταινία απο καταβολής κινηματογράφου

    Υ.Γ.4 Αγαπητέ σκηνοθέτη(Edgar Wright θαρρώ) την ειλικρινή μου συγνώμη που δεν πήγα να δω την ταινία στο σινεμά και την είδα κατεβασμένη HD στην 40άρα.Φταίνε οι @cineparmenos & @mitsaso, ο μεν πρώτος γιατί όταν τον ρώτησα μου είπε απλά καλή(τι καλή?ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΑ)ο δε δεύτερος,δεν αξιώθηκε ποτέ να μου πει αν/και πόσο του άρεσε.
    Θα επανορθώσω στο μέλλον...

    Υ.Γ.5 Πότε κυκλοφορεί το blu ray είπαμε?

    Υ.Γ.6 Το κλείσιμο της ταινίας με το continue και το κλείσιμο του πλάνου στο ανάποδο μέτρημα στο 1, να με κάνει να ελπίζω σε συνέχεια/ες?Ρίξτε κανά ευρο στο μηχάνημα(η το αντίστοιχο Καναδέζικο money) βρεεεε!
    Χάθηκε αυτή η Ramona να είχε 50-60 πρώην?Μέχρι και σειρά το έβλεπα να γινόταν.

    Υ.Γ.7 Ramona Flowers Ι΄Μ IN LOVE WITH YOUR HAIR!Μην μου δίνετε σημασία,έχω ένα βίτσιο με τα περίεργα βαμμένα μαλλιά.

    Υ.Γ.8 Και ναι πλέον μπορώ να το πω άφοβα!Ύστερα από τόσους και τόσους καταπληκτικούς ρόλους, ο Michael Cera is MY HERO

    10/10

    Να προσθέσω και κάτι που ξέχασα,αυτές οι λέξεις που εμφανίζονταν δηλώνοντας του ήχους, μου έφερε στο νου εκείνα τα παλιά BATMAN που γινόταν το αντίστοιχο με τα χτυπήματα!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δείτε και αυτό 10 must-watch movies that influenced Scott Pilgrim
    http://io9.com/5685723/10-must+watch-movies-that-influenced-scott-pilgrim

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Το φετινό (500)Days of Summer(2009)"

    Αυτό και κάτι παραπάνω!

    Το Somewhere δηλαδή δεν σου άρεσε; Γαμώτο όλο άσχημα ακούω κι έχω στεναχωρηθεί. Ακόμη δεν κατάφερα να το δω.

    "Και ναι πλέον μπορώ να το πω άφοβα!Ύστερα από τόσους και τόσους καταπληκτικούς ρόλους, ο Michael Cera is MY HERO"

    Έλα να γινόμαστε πολλοί!

    Είναι τόσο κρίμα αυτή η ταινία να δυσκολεύεται τόσο να βρει κοινό στη χώρα μας. Κι εγώ δεν το είδα στο σινεμά γιατί όταν είχα χρόνο είχε σταματήσει να προβάλλεται. Μια βδομάδα έπαιξε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επίσης εσένα με αυτό το ποστ σε έχω πιάσει πιστεύω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Είναι τόσο κρίμα αυτή η ταινία να δυσκολεύεται τόσο να βρει κοινό στη χώρα μας"

    Ενώ στο εξωτερικό έσκισε ξέρω γω...!!! :/ :/ :/ Μιλάμε για εισπρακτική αποτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά ναι γιατί γαμάει τρομερά ως ταινία απλά εδώ έπαιξε ελάχιστα :( Δεν ξέρεις πόσο χαλάστηκα που δεν την είδα στο σινεμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ 1.Annie_Hall Έπαιξε μόνο 2 βδομάδες(βασικά ήταν να μην βγει καθόλου στην Ελλάδα και να βγει κατευθείαν σε dvd).Νομίζω θα επανορθώσει/ω με τις πωλήσεις σε dvd και blu ray
    2.To (500)Days of Summer(2009) είναι μία άλλη λατρεμένη ταινία που δυστυχώς και αυτήν την είχα δει κατεβασμένη HD.Όλα τα καλά κατεβασμένα και όλα τα σκουπίδια(σαν το "Somewhere", κάνει την χάρη στον ευατό σου και μην χαλάσεις τα χρήματα σου) στον κινηματογράφο!!!
    3.Εννοείτε ότι έγραψα σε αυτό http://royal-with-cheese.blogspot.com/2010/08/as-though-looking-throusth-dusty-window.html άλλωστε είναι γνωστό(σε αυτούς που με ξέρουν) ότι δεν αφήνω τίποτα να πέσει κάτω και ότι η μεγαλύτερη μου φοβία είναι να σβηστεί ένα μου σχόλιο(συνήθως απο βλακεία δικιά μου ή του browser) πριν πατήσω δημοσίευση(γιαυτό και πάντα πριν Ctrl+A & Ctrl+c)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Την αγαπάω τη Σοφία ρε συ. Μη λες την ταινία της σκουπίδι. Πονάω :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. annie μην τους ακούς είναι κακοί άνθρωποι! θα σε αρέσει το somewhere:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το είδες ή έτσι τα λες επειδή το είπε ο Άντρας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. η ταινία τις χρονιας! άμα πω ότι είναι το pulp fiction της εποχής μας...θα με πεις υπερβολικό?:) σκέψου το λίγο και αν θες δες το ξανά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θα καταλάβω γιατί το λες αλλά θα σε πω υπερβολικό μάλλον! Πάντως είναι αλήθεια πως όσο το σκέφτομαι τόσο πιο πολύ μου αρέσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. δεν έχει σκέφτομαι εδώ! βάζεις και το βλέπεις. ξανά και ξανά και ξανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή