Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

I'll Be There For You...

                                                                          
Μία ολόκληρη δεκαετία με γέλιο και συγκίνηση. Μια δεκαετία παρέα με την πιο απίθανη συντροφιά. Μία δεκαετία γεμάτη ατάκες που όχι μόνο μνημονεύουμε ακόμη αλλά πολλοί από μας ακόμη χρησιμοποιούμε! Αυτά είναι τα Φιλαράκια!

Αν μου ζητούσαν να αναφέρω κάποιες στιγμές σταθμούς στην τηλεόραση, αυτή η σειρά αναμφισβήτητα είναι μία από αυτές. Από τις λίγες σειρές που έκανε εκατομμύρια από εμάς να κλάψουμε στο φινάλε της. Όχι γιατί ήταν συγκινητικό ή συγκλονιστικό, αλλά γιατί έκλεινε μια πόρτα, ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας. Μετά τι;

Πέντε και ένας απίθανοι χαρακτήρες. Με τη σειρά που τους συμπαθώ:

Τζόι Τριμπιάνι!!! Μορφή. Νέος, ωραίος, χαζούλης, αγαπησιάρης! Όλοι θέλουμε έναν Τζόι για φίλο(χα εγώ έχω). Λατρεύει το φαΐ και το sex(όταν τον έβαλαν να διαλέξει ζήτησε girls on bread), είναι πάντα εκεί για τους φίλους του. Ηλιθιωδώς αθώος και γι΄αυτό όλοι τον αγαπάνε. Αγαπημένη στιγμή: Η Ρέιτσελ έχει μετακομίσει σπίτι του και από συνήθεια όταν τις πέφτουν μακαρόνια στο χαλί σκίζεται να τα μαζέψει και ζητάει άπειρα συγγνώμη. Ο Τζόι της λέει να χαλαρώσει γιατί εδώ είναι το σπίτι του Τζόι και δεν χωράνε υστερίες για την καθαριότητα και για να της το αποδείξει ρίχνει κάτω μια πιρουνιά ακόμη μακαρόνια. Η Ρέιτσελ χαίρεται και πετάει παιδιάστικα κι άλλα κάτω για να ακούσει ότι "here is Joey's, we don't waste food" πριν τον δει να τα μαζεύει και να τα βάζει πίσω στο πιάτο του!


Φίμπι Μπουφέ. Αλλόκοτη, αλαφροΐσκιωτη, μια παράξενη φιγούρα που όμως μέσα στην παράνοιά της έχει εκλάμψεις σοφίας, όταν χρειάζεται! Δίνει στην παρέα έναν ευχάριστο τόνο, τους κάνει να ξεχνάνε τα προβλήματά τους και φτιάχνει τα καλύτερα μπισκότα! Αγαπημένη στιγμή: Όταν πριν τον γάμο του με τη Μόνικα ο Τσάντλερ νομίζοντας ότι είναι έγκυος(η Μόνικα, όχι ο ίδιος) έχει πάθει κρίση πανικού και κρύβεται. Κάποια στιγμή τον βρίσκουν χαλαρό και έτοιμο για να παντρευτεί και τους δείχνει ότι αγόρασε ένα παιδικό ρουχαλάκι λέγοντας ότι δεν μπορεί να είναι τρομακτικό κάτι που χωράει εδώ μέσα. Και η θεά Phebe απαντάει "You obviously didn't see Chuckie 3".


Τσάντλερ Μπινγκ. Από το επώνυμό του καταλαβαίνεις ότι είναι ο γελοίος της παρέας. Με ένα χιούμορ περίεργο, άλλοτε πανέξυπνο, άλλοτε πανηλίθιο ακροβατεί ανάμεσα στο γελοίο και το αστείο! Δεν τον παίρνουν στα σοβαρά, αλλά όταν χρειάζεται σηκώνει το ανάστημά του και αγγίζει τις καρδιές μας! Αγαπημένη στιγμή: Do they know that we know that they know κ.λπ. και καταλήγει να φιλιέται με την Pheobe και τελικά να λέει ότι είναι ερωτευμένος με τη Μόνικα!


Μόνικα Γκέλερ. Μανιακή με την τάξη και την καθαριότητα, δεν θέλει να χάνει και είναι τόσο ανταγωνιστική που μετατρέπει το πιο διασκεδαστικό παιχνίδι σε βασανιστήριο. Χαλαρώνει σπάνια αλλά για κάποιο λόγο είναι απίστευτα συμπαθητική. Μαζί με τον Τσάντλερ είναι ίσως το πιο ταιριαστό ζευγάρι της τηλεόρασης. Δεν ξεχνάω το σκηνικό με τις μπότες(τόσο αληθινό που πόνεσα) αλλά όταν αρρώστησε ήταν απόλαυση:


Ρέιτσελ Γριν. Μανιακή με τη μόδα, κακομαθημένη, δεν έχει ιδέα από την πραγματική ζωή. Θα κατσικωθεί στην παρέα με το έτσι θέλω για να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της. Είναι η αρχή και το τέλος της ιστορίας τους. Γλυκιά, πεισματάρα και αξιολάτρευτη την λατρεύουν τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες! Αγαπημένη στιγμή: Όταν είχε αγοράσει εκείνο το ανεκδιήγητο γατί!


Και τέλος ο μισητός μου Ρος Γκέλερ. Σπαστικός, βλάκας, μίζερος. Πολλοί τον συμπαθούν περισσότερο από όλους αλλά εγώ ποτέ δεν τον συμπάθησα. Όμως έχει τις καλύτερες στιγμές, έχει βγάλει το περισσότερο γέλιο και οι τρεις μνημειώδεις στιγμές της σειράς του ανήκουν ολοκληρωτικά:
Pivot
Ounaghi
We were on a break!


Bonus(τον αναγνωρίζετε προφανώς):


Στα θετικά:
+ Ατέλειωτο γέλιο
+ Συγκίνηση
+ Απίστευτο δέσιμο με τους χαρακτήρες
+ Τα τρομερά guest(ξεχνιέται ο De Vito στρίπερ;)


Στα αρνητικά:
- Το "ελαφρύ" της υπόθεσης
- Το ότι τελείωσαν
- Ο Ρος
(Τίποτα δεν είναι πραγματικά αρνητικό, προφανώς!)


Δεν έχω να πω τίποτα άλλο γι΄αυτή τη σειρά, μόνο ότι όσες φορές και να τη δω δεν βαριέμαι.Γελάω απίστευτα ακόμη και σήμερα που ξέρω όλες τις ατάκες απ΄έξω. Σειρά φαινόμενο, που δεν την έχει πλησιάσει καμία άλλη κωμωδία και ας λένε ότι θέλουν οι ποιοτικοί. Αν η τηλεόραση δεν προσφέρει γέλιο δεν έχει λόγω ύπαρξης. Η δουλειά της είναι να σε χαλαρώνει και να σε ξεκουράζει και όσο κι αν καλές, βαριές σειρές είναι ευχάριστη έκπληξη χωρίς τις κωμωδίες δεν θα ήταν τόσο...άμεσο μέσο!

Σε όσους άρεσαν τα Φιλαράκια θα λατρέψετε το How I Met Your Mother, τα Φιλαράκια των 00's!

37 σχόλια:

  1. ε τώρα τι να πει κανεις...είναι τα φιλαράκια.

    εγώ το βλεπα από τότε που το έβαλε το star μέχρι πέρυσι.

    τη και αν έχω δει 3-4 φορες το κάθε επεισόδιο...παραμένει πάντα φρέσκο και ξεκαρδιστικό.

    συμφωνώ με τους 3 πρώτους...αλλα μετά πάει rachel...ρος και μόνικα.

    τώρα για τον joey τη να πρωτοθυμηθώ.
    πραγματικά δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάτι.
    περισσότερο με άρεσε όταν άρχισα να καψουρεύεται την rachel...έχει πολύ πλακα.
    α θυμήθηκα τώρα κάτι...με την λεσβία νταντά..το αγαπημένο του παραμύθι!

    ""girls on bread""

    από τις καλύτερες ατάκες της σειράς.

    αχ η Φίμπι! τη τρελή που είναι...αλλα για αυτό την αγαπώ.

    ο Τσάντλερ από την άλλη είναι εντελώς Τσάντλερ.
    τι ηλίθια αστεία που έκανε:p

    η μόνικα ήταν λίγο σπαστική...ώρες ώρες με τρέλαινε.
    όμως είχε και πολλές καλές στιγμές.

    η rachel είναι θεα...δεν σηκώνω κουβέντα για αυτό.
    όλες η στιγμές της είναι απίθανες.
    ειδικά αυτές με τον joey.

    όντως ήταν σπαστικός ο ros...αλλα οι κορυφαίες του στιγμές είναι απλά κορυφαίες.
    θυμάμαι όταν είδε τον Τσάντλερ να απαυτώνει την μόνικα...κολάσει.

    ρε annie...τη ήθελες και άνοιξες την πόρτα?:p
    μια χαρά είχε κλείσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν είχα δει τη σειρά, θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως αυτό το αφιέρωμα... Πάντως μπράβο, εξαιρετική δουλειά... :) ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο,πολύ ωραίο αφιέρωμα!Οι χαρακτήρες αυτής της σειράς είναι η αιτία της επιτυχίας,τόσο καλογραμμένοι και ξεχωριστοί που είναι!

    Τζοί-->Μέτριος ηθοποιός ο Λεμπλαν,αλλά κουτί ο ρόλος του.Μοναδικός χαρακτήρας,ξεκαρδιστικός,αλλά άθελά του.Κορυφαία ατάκα θα έλεγα μια παρεμφερή με αυτή που είπατε εσείς.Όταν ο Τσάντλερ τον είχε ρωτήσει:Στο ένα χέρι γυναίκα και στο άλλο ένας κουβάς μαρμελάδα.Κι απαντάει αυτός:ένωσε τα χέρια σου!!!:))

    Τσάντλερ-->Τελειώς λάθος ανάγνωση του χαρακτήρα! Δεν είναι γελοίος,αλλά χιουμορίστας και το γέλιο που προκαλεί δεν είναι όπως του Τζόι με το φέρσιμό του(σε στιλ Καραγκιόζη περίπου...) αλλά με τις ατάκες του. Είναι ο αγαπημένος μου χαρακτήρας και τα αστεία του ήταν τις πιο πολλές φορές πανέξυπνα και απαιτούσαν τρελή φαντασία για να τα σκεφτείς!

    Ο Ρος είναι πολύ καλός και επειδή θεωρητικά είναι πιο σοβαρός,έβγαζε πολύ γέλιο!

    Από τις γυναίκες, η Φοίβη πολύ αστεία,αλλά σχηματική και γραφική,υπερβολική. Αγαπημένη μου η Μόνικα,ο πιο ολοκληρωμένος και δυναμικός χαρακτήρας, ενώ η Ρέιτσελ σπαστικιά και χωρίς ιδιαίτερη γοητεία(για προσωπικότητα μιλάω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας ευχαριστώ, αν και πραγματικά δεν κουράστηκα καθόλου!

    Καλά Aldo, ο Τζόι δεν υπάρχει... Όταν έκρυβε τη Λάμψη στο ψυγείο είχε πολύ γέλιο! Ο Τσάντλερ ήταν πολύ συγκινητικός ανά φάσεις. Όταν είχαν πάει για την υιοθεσία, που είχε γίνει λάθος έριξα τέτοιο κλάμα(και τις 244563 φορές που το έχω δει)...

    Τη Μόνικα την αγαπάω. Έχουμε κι εμείς στην παρέα μια τέτοια... Επίσης είναι ιδεοψυχαναγκαστική και πάντα νιώθω συμπόνια για τέτοιους χαρακτήρες!

    "θυμάμαι όταν είδε τον Τσάντλερ να απαυτώνει την μόνικα...κολάσει."

    Get off my sister!!!

    Οι πόρτες για να ανοίγουν είναι :Ρ

    Jack τόσα χρόνια στην τηλεόραση δεν έχεις δει ποτέ;

    Fauntleroy οι κουβάδες τέλειοι! Όσο τον θυμάμαι τον Τζόι τόσο πιο πολύ τον συμπαθώ!

    Ο Τσάντλερ δεν έχει πάντα χιούμορ. Επειδή θέλει να είναι αστείος πολλές φορές λέει πολύ αποτυχημένα αστεία. Γελοίος είναι αλλά με την καλή έννοια!

    Ο Ρος έχει το πιο χαζό φέρσιμο. Με ενοχλεί πολλές φορές αλλά τα αστεία σκηνικά του είναι απίθανα! Από την άλλη η Ρέιτσελ είναι πολύ γλυκιά και όσο περνούσε ο καιρός έφτιαχνε σαν χαρακτήρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ολόκληρο επεισόδιο... ποτέ. Μετά τον Al μόνο Homer και Cartman... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ξέρεις ότι ο Al είναι πολλά επίπεδα κατώτερος ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Τη Μόνικα την αγαπάω. Έχουμε κι εμείς στην παρέα μια τέτοια..."
    Ti ennoeis??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ""ένωσε τα χέρια σου!!!:))""

    το είδα ξανά πρόσφατο αυτό το επεισόδιο.
    το βούλωσε αμέσως ο Τσάντλερ:p
    όταν είπα ότι έλεγε ηλίθια αστεία...με την καλή έννοια το εννοούσα.

    τα σκηνικά του ρος με την μαϊμού ήταν τα καλύτερα!
    τι γέλιο!!!

    θυμάμαι τα ποντικάκια της Φίμπι...θεα!
    πάντως τα κατοικίδια της σειρά έχουν γράψει ιστορία.

    τη να να πρωτοθυμηθείς για αυτή την σειρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ότι η κολλητή μου είναι ίδια εννοώ! Ότι όταν παίζουμε κάτι δεν τολμάμε να χάσουμε γιατί μπορεί να μας δείρει! Και μαγειρεύει τέλεια :) Σαν τη Μόνικα σου λέω, υστερική αλλά πολύ καλή. Τόση τρέλα με την καθαριότητα δεν έχει ευτυχώς, αλλά όταν έρχεται σπίτι μου, μου μαζεύει τα πιάτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άλλο του Ρος που θυμήθηκα ήταν με το δερμάτινο παντελόνι! Έπος...

    το κοτόπουλο και το παπί είναι τα καλύτερα ζώα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. σε συνδυασμό με τις μπότες του ted...είναι έπος:p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Xaxaxa ναι ρε, οι μπότες του Τεντ! Τι ύφος απίστευτο είχε όταν τις φόραγε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. prepei na eisai poly tyxeri gia na exeis mia fili pou sou mazeyei ta piata... emena ola mpourdelo mou ta kanoun axaxaxaxa :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Άστα αυτά και τράβα να απαντήσεις στο mail που σου έστειλα :Ρ Και μάθε να γράφεις με ελληνικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. esy asta auta kai trava na apantiseis sto mail pou sou esteila :P kai na ftiakseis kanones ama de thes na sou grafw greeklish :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. The good, the bad and the fabulous!
    ρε γαμώτο δεν μπορώ να βρω το video...δεν θυμάμαι και σε πιο επεισόδιο ήταν.

    α μια και το θυμήθηκα...τη επεισοδιαρα το Perfect Week!

    annie η φίλη σου καθαρίζει και αλλα σπίτια? στείλε την και από δω γιατί δεν μπορώ να περπατήσω:p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι κανόνες βρε βλάκα; Δεν ξέρεις οτι τα greeklish είναι σπαστικά; Αλλά που να το μάθεις, στο wow?

    Το Perfect Week είχε πολύ γέλιο, θα συμφωνήσω!

    Όχι δεν καθαρίζει, ούτε το δικό της, αλλά αν είναι κάπου και μαζεύονται μπροστά της πιάτα τα μαζεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. gemizei kai tis kanates me nero :P
    kai mi mou fwnazeis giati tha ta anevasw sto blog sou ta mail pou mou stelneis... If you know what i mean :P axaxaxaxaxaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Α ναι γεμίζει και τις κανάτες με νερό! Αυτό το μισώ να το κάνω...

    Ρε κοίτα το πληκτρολόγιο. Κάτω αριστερά έχει δυο κουμπάκια. επάνω γράφουν Alt και Shift. Πάτα τα, μη φοβάσαι :)

    Μη με απειλείς εμένα, ξέρεις ότι μπορώ να το κάνω κι εγώ και μάλιστα καλύτερα :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν καταλαβαινω τι εννοείς φανταστική Annie Hall με το φανταστικότερο blog όλων των εποχών...
    Δώσε μου τη σφιρίχτρα σου να κάνω λίγο φρρρρ...
    Οοοχι εκεί, εδώ υπογράψτε :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μπήκαν τα πράγματα στη θέση τους. Δεν μου αρέσει να τρομοκρατώ τον κόσμο, αφού είμαι πολύ καλή και γλυκειά αλλά με αναγκάζετε κακοί άνθρωποι! Εγώ τον μαφιόζο μέσα μου τον έχω κοιμισμένο αλλά με τις φωνές σας μου τον ξυπνάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γιατί πετάγεσαι παλικάρι μου; Δεν βλέπεις ότι έχουμε πολιτισμένο διάλογο; Κι έκοψε αυτή τα greeklish κι άρχισες εσύ; Τσκ τσκ τσκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. me tromakse o ksipnios mafiozos sou:p
    valton gia ipno giati fovame.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μην ανησυχείς με τρελούς από το Τενεσί δεν τα βάζει :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Όσες φορές και να δω επεισόδια δεν χορταίνω με τίποτα!!

    All time favourite το παιχνίδι γνώσεων με στοίχημα την ανταλλαγή διαμερισμάτων..

    Τάιλερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Xexe ναι όταν μπουκάρουν νικητές καβάλα στο σκύλο τέλειο! Πάντως δεν μπορούσα να τους συνηθίσω καθόλου σε ανάποδα διαμερίσματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τάιλερ,από το στόμα μου το πήρες!!!!!!Ειλικρινά,το κορυφαίο σκηνικό έβερ!!Μα κανείς να μην ξέρει τι δουλειά κάνει ο Τσάντλερ?!?!?!

    Η σκηνή με το σκύλο,Άννι,είναι πολύ κλασική,με τον Τσάντλερ να τρώει το σάντουιτς και να χαιρετά σαν Ρωμαίος Αυτοκράτορας!!

    Άλλο αγαπημένο που θυμήθηκα,είναι με τη γιαγιά του Τζοί, όπου αυτός γύρισε επιτόπου μια σκηνή απειλώντας μια...πάπια, για τη σειρά που νόμιζε ότι θα φαινόταν,και δεν φρόντισε να αλλάξει ...ούτε την μπλούζα!!!Απλά αμίμητο και ανεπανάληπτο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Είναι ανεξάντλητα... Το cheesecake ξεχνιέται; Με τον Τζόι να τους πιάνει στα πράσα και όταν κοιτάνε ντροπιασμένοι να βγάζει πιρούνι από την τσέπη και να ρωτάει "τι τρώμε;"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Λατρεύω τα Φιλαράκια, τα έχω δει συστηματικά και όχι στην τηλεόραση, αρκετές φορές το κάθε επεισόδιο! Μετά από την τελευταία σου πρόταση κατέβασα το How I Met Your Mother (και ενώ δεν βλέπω καθόλου σειρές) και λέω κάτσε να δεις τι παίζει. Αποτέλεσμα; Καθαρά και μόνο επειδή δεν είχα άλλο χρόνο: 10 επεισόδια σε ένα βράδυ. Αύριο η συνέχεια! Δεν ξεκαρδίζεσαι όπως στα αγαπημένα μας Φιλαράκια αλλά είναι κουλ, έχει την πλάκα του σε ωραίο timing, ωραίους χαρακτήρες. Thanks, babes!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Είναι πιο της γενιάς μας αλλά Φιλαράκια δεν είναι. Τίποτα ποτέ δεν θα είναι Φιλαράκια... Άντε καλή συνέχεια και να μας φτάσεις γρήγορα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τον καημενούλη τον Ross τον πήρες με πολύ κακό μάτι...

    Το σπουδαίο με το "Friends" εἰναι ότι δημιούργησαν σχολή. Το HIMYM και το Bing-Bang είναι ίσως οι καλλίτεροι "διάδοχοι".

    ΥΓ: Αγαπημένος σου ο Joey? Μη μου πεις ότι βλέπεις/σου αρέσει και το σήριαλ Joey!

    (Ναι, αγαπημένος μου είναι ο Τσάντλερ..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ο Ross είναι παράλογος, κτητικός και εκνευριστικός!

    Συμφωνώ για τους διαδόχους απόλυτα!

    ΥΓ: Προσπάθησα να το δω αλλά δεν τα κατάφερα. Το έχω φυλαγμένο για τους δύσκολους καιρούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. εγώ πάλι διαφωνώ για τον bing bang.
    είναι 2 εντελώς διαφορετικά πράγματα...από που και αν το πάρεις.

    ps: ρε δες το...μια χαρά είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Βλέπω Sopranos τώρα και δεν έχω καιρό. Μετά έχω να δω κάτι άλλες σειρές ακόμη. Θα περιμένει αρκετά :Ρ Έτοιμο και το κορίτσι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. καλά δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο...αλλα έχει joey.
    το δα το κορίτσι μου:p

    ΑπάντησηΔιαγραφή