Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Los cronocrímenes

Φοβερή εβδομάδα για το Lost οπότε θυμήθηκα και τα ταξίδια στο χρόνο κι ας τα έχουν ξεχάσει αυτοί από καιρό... Τη Δευτέρα που μας πέρασε είδα κι εγώ επιτέλους το Los cronocrímenes (Time Crimes) που το είχα αμελήσει εδώ και χρόνια. Ένας τύπος ταξιδεύει λίγες ώρες πίσω στο χρόνο και βλέπει τον εαυτό του να μπλέκει σε μια παρανοϊκή ιστορία...


Η ταινία κρατάει μιάμιση ώρα. Η πρώτη μία είναι πέρα για πέρα και τρομακτικά προβλέψιμη. Θυμάμαι να είμαι σίγουρη για το τι παίζει από τη στιγμή που είδα το trailer. Θα μου πεις όταν μιλάμε για time travel είναι αρκετά εύκολη η πρόβλεψη αλλά με χάλασε λίγο. Ευτυχώς το τελευταίο μισάωρο ήταν ανατρεπτικό κάπως και ιδιαίτερα αγωνιώδες και ενδιαφέρον.


Βέβαια με το τόσο μα τόσο κλισέ σενάριο χάνει αρκετά η ταινία! Από εκεί και πέρα όμως έχει ενδιαφέρον. Κολλάς κι ας ξέρεις τι θα γίνει στην επόμενη σκηνή. Η b-movie αισθητική, πάντα καλοδεχούμενη, προσθέτει τα μέγιστα. Ο Vigalondo είναι ταλαντούχος δημιουργός και μακάρι στο μέλλον να μας απασχολήσει ξανά. Τα πλάνα στους εσωτερικούς χώρους υπερέχουν σε σχέση με αυτά των εξωτερικών, προσθέτοντας στην αγωνία και την ένταση της ταινίας!


Σε γενικέςγραμμές πάντως πέρασα καλά. Κυρίως γιατί δεν βαρέθηκα, το οποίο θεωρώ μεγάλο κατόρθωμα αυτό τον καιρό! Μου άρεσε πάρα πολύ(πάρα πολύ όμως) ο ρυθμός που είχε σαν ταινία. Ούτε καταιγιστικός, ούτε αργός του θανατά. Cool και ήρεμα ξεδιπλώνει την ιστορία και αυτό είναι πολύ όμορφο! Πάντως δεν τρελάθηκα κιόλας...

16 σχόλια:

  1. Δεν το έχω δει και δεν με έπεισες για να το δω... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι δεν σε πείθει αλλά μόλις το δεις ψιλοκολλάς. Περίεργη αίσθηση μου άφησε γενικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν δεν έχεις δει 24 κολλάς με πολλές μετριότητες προφανώς... :P

    ΥΓ: Μάντεψε ποιος είμαι... Β) :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όχι απλά βαρετός, στο τέλος θα γίνω τελείως W... Β)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. να τη πάλι μπροστά μου αυτή η περίεργη ταινία!
    φαίνεται ενδιαφέρουσα πάντως. και ας έχει αυτό ροζ μαντίλι στο κεφάλι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aldo δοκίμασε να τη δεις καλά πιστεύω θα περάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι, δεν ήταν καθόλου κακό. Αξίζει την ευκαιρία σας και με το παραπάνω, αν μη τι άλλο για τον υποσχόμενο Βιγαλόνδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εντάξει παραδεξου σχολίασες απλά και μόνο για να γράψεις τον άνθρωπο Βιγαλόνδο!

    Βρε λες και τον από πάνω να τον λέω Άλδο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα ταινία που όμως έχει αρκετές σεναριακές αδυναμίες. Η ταινία χάνεται στην δαιδαλώδη πλοκή της και δεν με έπεισε στο σύνολό της. Επίσης δεν μου άρεσε το τέλος της όπου το βρήκα λιγάκι άκυρο, πρόχειρο και ατελές.
    Annie συμφωνώ μαζί σου ότι η ταινία έχει μια κάποια b-movie αισθητική όπως και ότι τα πλάνα στους εσωτερικούς χώρους υπερέχουν σε σχέση με αυτά των εξωτερικών. Όχι ότι και τα εξωτερικά πάνε πίσω καθώς και αυτά είναι ατμοσφαιρικά.
    Σίγουρα πάντως όποιος θέλει να δει κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα αξίζει να τη δει. Εμένα πάντως μου άρεσε καλύτερα το “Primer” που είναι παρόμοιας θεματικής. Το έχει δει κανένας;

    2,5: Απλώς ενδιαφέρον (+)

    0: Κακή / 1: Μετριότατη / 2: Απλώς ενδιαφέρον / 3: Καλή / 4: Πολύ καλή / 5: Αριστούργημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνώ με τον Πάνο, η ταινία αξίζει να την δει κάποιος. Εγώ που δεν βλέπω καθόλου σειρές την βρήκα πολύ καλοφτιαγμένη και έξυπνη να μη σου πω. Και για όσους δεν πρόλαβαν να διαβάσουν στο imdb τα σχόλια, υπάρχει και ένας τέταρτος Héctor, κρυμμένος. Γεγονός που και κατά λάθος να συμβαίνει, σίγουρα προσθέτει στην ταινία.

    Αργύρη, το έχω δει το φυσικομαθηματικό Primer αλλά δεν νομίζω ότι είναι καλύτερο από αυτό, ή για να το θέσω καλύτερα, δεν πιστεύω ότι το Los cronocrímenes είναι χειρότερο από το Primer.

    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χαχαχα, βρε λες; Ναι λοιπόν, ήταν μια χυδαία επίδειξη γνώσεων :Ρ
    Μήπως ξέρω λέξη Ισπανικά; Υποθέτω έτσι θα λέγεται. ΟΚ, πάμε για ένα καλύτερο σχόλιο την επόμενη φορά, θα paste-άρω ολόκληρο το κείμενό μου.
    (αυτή τη φορά το σχόλιο όπως καταλαβαίνεις ήταν απλά για να προωθήσω το μπλογκ μου, παρεμπιπτόντως http://2i3.blogspot.com χοχοχο)

    Θα συμφωνήσω 100% με τον Αργύρη για το πάρα πολύ καλό και απαιτητικό Primer.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αργύρη μαζί σου για το Primer κι εγώ. Το Time Crimes τελικά δεν είναι ταινιάρα αλλά είναι και αξιοπρεπέστατη και ευχάριστη και το σημαντικότερο παίζει με το χρόνο και δεν κάνει λάθη!

    Chris αυτό για τον τέταρτο Hector δεν το ήξερα! thanks για το trivia!

    Πάνε μπορείς να βάζεις κατευθείαν λινκ και να μη μας αναγκάζεις να κάνουμε copy-paste γιατί αν βαριόμαστε κανείς μας δεν θα μπει στο blog σου όσο κι αν διαφημίζεσαι :Ρ

    Απλό είναι: (a href="εδώ βάζεις το url του blog")εδώ γράφεις τη λέξη ή φράση που θα γίνει link (/a)

    Τις παρενθέσεις τις αντικαθιστάς με <>!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ενστάσομαι{το παραδέχομαι...δεν ξέρω άμα υπάρχει αυτή η λέξη}!!! δεν είμαι gay μεξικανος για να με φωνάζεις Άλδο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ενίσταμαι θέλεις να πεις :Ρ Εντάξει δεν θα σε λέω έτσι αλλά είναι λίγο αστείο. Μερικές φορές το γράφω εκ παραδρομής και το διορθώνω(για να δεις πόσο καλή είμαι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ok κοντά έπεσα...που πάει να πει ότι το ήξερα κατά βάθος:p
    άντε αφού είναι αστείο μπορεί να σου ξεφεύγει μερικές φορες:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή