Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Tell me what you don't like about yourself...?

                                                                   
Τελείωσε και αυτή η σειρά... Όπως και πολλοί άλλοι την ψιλοσνόμπαρα μέχρι που την έβαλε στο Star και τη βλέπαμε με κάτι συμφοιτήτριες. Πάθαμε κι έρωτα με τον Christian Troy, και αυτό ήταν! Την παράτησα σε κάποια φάση και μετά την ξαναθυμήθηκα. Δεν είναι ακριβώς σειρά κόλλημα, αλλά τις έχει τις στιγμές της.


Ερωτικά μπερδέματα, πλαστικές επεμβάσεις, χρήμα, δόξα, όλος ο σύγχρονος τρόπος ζωής στην υπερβολική του κάπως μορφή μέσα σε μία σειρά! Δύο πρωταγωνιστές διαφορετικοί αλλά στο τέλος ίδιοι μεταξύ τους. Και οι δύο σκέφτονται πρώτα για τον εαυτό τους και μετά για τους άλλους. Και οι δύο παθιάζονται με τις γυναίκες, με διαφορετικό τρόπο βέβαια. Ο ένας πέφτει με τα μούτρα και πληγώνεται, ο άλλος τις θέλει όλες και δημιουργεί μπερδέματα. Στα καλά βρίσκονται αντιμέτωποι, στα κακά ενωμένοι σαν γροθιά. Μια παράξενη φιλία που έχει περάσει τα πάντα και καταφέρνει να μένει δυνατή όσο αρρωστημένο κι αν είναι αυτό. Και είναι αυτοί οι χαρακτήρες που κάνουν το nip Tuck αυτό που είναι.


Ο Κρίστιαν είναι ωραίος, πλούσιος, επιτυχημένος. Το...πρόσωπο της επιχείρησης. Τρελαίνεται για τις γυναίκες αλλά είναι αρκετά μισογύνης. Δεν σκέφτεται σχεδόν ποτέ καθαρά στην κρίση και κάνει βεβιασμένες κινήσεις. Δύσκολα θα αναλάβει τις ευθύνες τους. Γιατί είναι όμως τόσο αξιολάτρευτος; Ίσως γιατί καταβάθος είναι καλό παιδί και η συμπεριφορά του οφείλεται εν μέρη και στην τραυματική του παιδική ηλικία. Σύνηθες θα μου πεις, κλισέ θα σου απαντήσω. Προσωπικά τον πάω για το υφάκι και το στυλ του. Παραδόξως ενώ μισώ αυτό το είδος άντρα σε αυτόν τον χαρακτήρα το λάτρεψα...


Από την άλλη ο Σον... Υποκριτής τεράστιος και κυρίως απέναντι στον εαυτό του. Δήθεν ηθικός, δήθεν σωστός και καλός, όμως τον εαυτούλη του τον βάζει ακόμη και πάνω από τα παιδιά του. Αυτοκαταστροφικός, μεθοδικός, έχει καταπιέσει πολύ τον εαυτό του και κάποια στιγμή ανοίγει την πόρτα χωρίς επιστροφή. Πίεση και ένταση χρόνων θα εξωτερικευτούν απότομα και ποιος μας σώζει...


Για τους υπόλοιπους χαρακτήρες κανείς δεν με εμπνέει να ασχοληθώ. Εκτός από την Κίμπερ. Το μόνο ειλικρινές άτομο εκεί μέσα. Πιο αληθινή από όλους αυτό το προκλητικό, πανέμορφο πλάσμα. Στοχεύει κάπου, κατακτά τον στόχο την. Mission Accomplished, πάμε παρακάτω. Ένα κορίτσι γεμάτο ανασφάλειες που διψάει για δόξα, αποδοχή και πλούτη. Ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι είναι κάτι άλλο. Και γι΄αυτό ακριβώς αγαπάω την Κίμπερ.


Το δυνατό σημείο του Nip Tuck είναι το ότι είναι προκλητικό. Ζητάει την προσοχή μας όπως οι πελάτισσες των γιατρών. Όμως αυτή η πρόκληση πολλές φορές βγαίνει μέσα από υπερβολές και αναληθοφάνειες. Αυτό δεν είναι πολύ ενοχλητικό, είναι όμως αστείο.


Στα θετικά:
+ Το κοινωνικό σχόλιο που βγαίνει αβίαστα
+ Η ευρηματική σε πολλές περιπτώσεις σκηνοθεσία
+ Η μουσική
+ Οι χαρακτήρες που μένουν πάντα πιστοί σε αυτό που πρεσβεύουν
+ Η ωμότητά του

Στα αρνητικά:
- Τα σαπουνοπερικά μπερδέματα(τίνος είναι βρε γυναίκα το παιδί και τέτοια
- Οι υπερβολές και οι αναληθοφάνειες
- Πολλά κακά επεισόδια και αρκετές μέτριες σαν σύνολο σαιζόν. Τη μια χρονιά είναι δυνατή κοινωνική σάτιρα και την επόμενη σαπουνόπερα με δόσεις τσόντας(ή το ανάποδο: τσόντα με δόσεις σαπουνόπερας)
- Το κακό φινάλε που δεν της άξιζε. 

21 σχόλια:

  1. προσπάθησα να το δω όταν το έβαλε το star...αλλα δεν άντεξα.
    πολύ σειρά του κώλου με φάνηκε:p

    πάντως έχει πολύ ωραία posters!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1. Εγώ προτού το βάλει το Star, δεν θυμάμαι αν είχα ξανακούσει για τη σειρά...

    2. Στις 2-3 τελευταίες σεζόν αντιπάθησα τον Christian γιατί κάπου με κούρασε αυτή η κωλοσυμπεριφορά του... Στο τέλος ήθελα να μείνει τελείως μόνος του, σε κάποιο σκοτεινό δωμάτιο ενός φτηνού ξενοδοχείου... με μοναδική παρέα ένα μπουκάλι ουίσκι και εκεί να τέλειωνε η σειρά.

    3. Ο Sean ήταν υποκριτής, αλλά όχι και τεράστιος και σε σχέση με τον Christian, ήταν άγιος άνθρωπος. Στο τέλος δεν έβαλε τον εαυτό του πάνω από τα παιδιά του!!! αφού τα άφησε (για μένα μλκ έκανε)...

    4. Αααααχχχ Kimber!!!

    5. Στα μόνα αρνητικά που συμφωνώ είναι τα σαπουνοπερικά μπερδέματα και το κακό φινάλε που δεν της άξιζε. Οι υπερβολές και οι "αναληθοφάνειες" δεν είναι αρνητικά για μένα, αντιθέτως... Άλλωστε δεν έμαθαν να πιλοτάρουν εξωγήινο διαστημόπλοιο μέσα σε λίγη ώρα!!! :P Πραγματικά κακά επεισόδια δεν είχε και τόσα πολλά, είχε αρκετά μετριότατα και μόνο η τελευταία σεζόν (7η) ήταν μετριότατη (και η 5η, αλλά σε μικρότερο βαθμό).

    ΥΓ: Ε όχι και bs(g) το Nip/Tuck ρε Aldo!!! :P Τέλος πάντων, εσύ δεν πιάνεσαι... εδώ δεν σου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το The Shield και το έκοψες απ΄την αρχή!!! :P Να δω όταν του δώσεις άλλη μία ευκαιρία και το δεις ολόκληρο τι θα λες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συγκεκριμένο κώλο εννοούσα:p

    ""Να δω όταν του δώσεις άλλη μία ευκαιρία και το δεις ολόκληρο τι θα λες""

    ότι είναι μπατσίστικη προπαγάνδα...σίγουρα θα αναφέρουν πολλές φορες την λέξει μπάτσος:p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ηταν αγαπημένη σειρά.Λιγο την ξεχείλωσαν έπρεπε να την είχαν λήξει πέρυσι και σίγουρα με διαφορετικό φινάλε.Καλές και κακές στιγμές δέν το κρύβω ότι λυπήθηκα που τελείωσε...Οταν σε μια σειρά εμφανίζεται η Vanessa Redgrave καταλαβαίνεις πως είναι κάτι που αξίζει να ασχοληθείς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "πολύ σειρά του κώλου με φάνηκε:p"

    Ναι αλλά τι κώλου...

    @Jack

    2. Απλά ο Κρίστιαν πάντα ήταν πιο ξεκάθαρος. Κωλόπαιδο αλλά ήξερες τι να περιμένεις!

    3. Ο Sean για μένα είναι ο χειρότερος. Σ΄ένα ψέμα ζούσε μια ζωή κι όταν αυτό κατέρρευσε δεν μπόρεσε να το διαχειριστεί!

    5. Έλα ρε κάποιες φορές έλεγες "δεν συμβαίνουν αυτά"... Τι δεν είχε κακά επεισόδια; Η πέμπτη(ή η τέταρτη δεν θυμάμαι) και η έβδομη είχε πάρα πολλά!

    Academy για μένα ποτέ δεν ήταν αγαπημένη σειρά αλλά πέρασα καλά.

    "ότι είναι μπατσίστικη προπαγάνδα...σίγουρα θα αναφέρουν πολλές φορες την λέξει μπάτσος:p"

    Δες το πρώτα και μετά κάνε σαν τον Jack. Εγώ σου δίνω το ελεύθερο :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ναι και μετά θα γίνουμε μια ωραία ατμόσφαιρα:p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΣ ALDO:

    Δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει πιο αντιμπατσίστικη προπαγάνδα (=καλό :P) από το The Shield και καλύτερα να αφήσεις τις χαζο-εξυπνάδες σου γιατί άντε... :P

    ΠΡΟΣ ΑΝΝΙΕ:

    2. Δεν τον δικαιολογεί αυτό!

    3. Ε και;!;!; Με τίποτα δεν ήταν χειρότερος!!! Ο Sean περισσότερο κακό έκανε στον εαυτό του. Ο Christian τραβούσε τους πάντες γύρω του, στον προσωπικό του βούρκο... Την άλλη την αυτοκτόνησε... Δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης για το ποιος ήταν ο χειρότερος.

    5. Αν διαβάσεις προσεχτικά... θα δεις ότι δεν έγραψα πως δεν είχε κακά επεισόδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 2. Καθόλου αλλά προτιμώ τους ειλικρινείς ανθρώπους ακόμη και αν είναι οι χειρότεροι!

    3. Ο Sean δεν είχε ποτέ πλήρη συνείδηση των πράξεών του και πάντα παραμύθιαζε τον εαυτό του. Αυτό το σιχαίνομαι σε ένα χαρακτήρα. Ότι έπαθε τα άξιζε και με το παραπάνω...

    5. Ναι εγώ λέω ότι είχε πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 2. Εντάξει, αν έρθει κάποιος κι αρχίσει να σου καυχιέται πως είναι βιαστής/παιδεραστής, εσύ να τον προτιμήσεις από έναν άλλο που θα λέει απλά χαζο-ψεματάκια... :/ :/ :/

    3. Τουλάχιστον αυτός το μεγαλύτερο κακό το έκανε στον εαυτό του και όχι στους άλλους... Έχει τεράστια διαφορά.

    5. Μπράβο!!! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 2. Απλά θα ξέρω τι είναι και θα τον αποφύγω(ή στη συγκεκριμένη περίπτωση θα των δώσω στους μπάτσους)

    5. Ευχαριστώ :) :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 2. Αλλά θα τον προτιμάς όμως απ΄τον μικροψεύτη;!;!;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πρέπει να προτιμάω κάποιον? Προτιμώ να ξέρω τι είναι ο άλλος από την αρχή πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εσύ έγραψες πως προτιμάς "τους ειλικρινείς ανθρώπους ακόμη και αν είναι οι χειρότεροι"...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ναι το ίδιο λέμε. Τους προτιμάω γιατί θα μπορούσα να τους αποφύγω, όχι γιατί είναι καλύτεροι ξέρω γω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ναι αλλά λίγο πιο πάνω έγραψες "Ο Sean για μένα είναι ο χειρότερος" ενώ ο Christian έχει καταστρέψει τους πάντες γύρω του... Ο Sean στον εαυτό του έκανε το μεγαλύτερο κακό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ναι καλά που έβλαψε μόνο τον εαυτό του! Τα παιδιά του τα είδες πως έγιναν; Τεράστιο μερίδιο της ευθύνης τον βαραίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρε Annie ΔΕΝ έγραψα αυτό!!! Τώρα τελευταία δεν προσέχεις τι λέω και πως το λέω... Άλλα γράφω, άλλα διαβάζεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κατάφερα να δω μέχρι το 4ο (ή μήπως το 3ο) επεισόδιο της πρώτης σεζόν -εκείνο τέλος πάντων με τον καθαριστή τουαλέτας που για να διαμαρτυρηθεί για το πνιγμένο ποντίκι, αρνείται να πληρωθεί. Δεν άντεξα περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μα να μη το θυμάμαι καθόλου αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Annie_Hall

    Το απώθησες.
    Το καταλαβαίνω. Ήταν ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσεις να συνεχίσεις να το βλέπεις :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ναι μπορεί να ήταν αυτό! Α ρε συ με το χάμστερ στο σπίτι λες; Κάτι μου θυμίζει αμυδρά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή