Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Thirst

Περίμενα πολλά, είχα ακούσει περισσότερα και τελικά όσοι λέγαν τα καλύτερα δικαιώθηκαν! Ποιος άλλωστε πιο κατάλληλος από τον σκηνοθέτη της τριλογίας της εκδίκησης για κάτι σκοτεινό και μακάβριο, όπως μια βαμπιροιστορία; Πάτερ υπόκειται σε ιατρικό πείραμα με αποτέλεσμα να πεθάνει και να ξανάρθει στη ζωή ως βαμπίρ. Οι γύρω του το βλέπουν σαν θαύμα(το ότι αναστήθηκε και θεραπεύτηκε), εκείνος σαν κατάρα! Είχε μάθει να ζει με περιορισμούς, να κάνει θυσίες, να μην υποκύπτει σε πειρασμούς(χρησιμοποιείται η πιο φρικτή προσευχή που έχω συναντήσει για να το καταστήσει σαφές). Τώρα πρέπει να σκοτώσει για να μείνει "ζωντανός".


Γνωρίζει μια κοπέλα δυστυχισμένη, παγιδευμένη σε μια μίζερη ζωή και την ερωτεύεται. Απ΄τη μεριά της δεν είναι τόσο έρωτας, όσο πάθος. Εξ ορισμού λοιπόν ο ήρωας καταδικάζεται να πονάει ακόμη περισσότερο. Εκείνη είναι απαλλαγμένη από ηθικούς ενδοιασμούς, τον τραβάει στην αμαρτία και μια αέναη μάχη μεταξύ τους αρχίζει. Θα την κάνει βαμπίρ, ίσως γιατί πιστεύει πως της το χρωστάει, ίσως για να την τιμωρήσει, ίσως απλά γιατί δεν θέλει να είναι μόνος.


Ο Παρκ είναι αναμφισβήτητα εξαιρετικός σκηνοθέτης. Ακόμη και στο Cyborg που το μίσησα θανάσιμα δεν μπόρεσα να μην το παραδεχτώ ότι έκανε πολύ καλή δουλειά. Εδώ παραδίδει για άλλη μια φορά ένα οπτικά τέλειο θέαμα. Υπάρχουν στιγμές(όπως η πρώτη φορά που παίζουν αυτό το πράγμα που μοιάζει με συνδυασμό κορεάτικου σκραμπλ και κουμ καν ή όταν η κοπέλα υπνοβατεί ξυπόλυτη και της δίνει τα παπούτσια του) που οι κινήσεις της κάμερας ακολουθούσαν τη μουσική σε ένα παράξενο χορό!


Αρκετά gore στοιχεία και σκοτεινή, υποβλητική ατμόσφαιρα σε βάζουν στο κλίμα. Αποκορύφωμα το υπέροχο φινάλε που οπτικά είναι πανέμορφο. Γενικά τα πάντα σε αυτή την ταινία είναι τέλεια εκτός από το σενάριο που είναι κλισέ και βαρετό ανά στιγμές. Πρόκειται όμως  για τόσο όμορφο θέαμα που το μόνο που χρειάζεται για να το συγχωρέσεις είναι να σου αρέσει έστω και λίγο η θεματολογία...


ΥΓ1: Ο πρωταγωνιστής είναι ο weird από το The good, the bad and the weird! Μεταμόρφωση!
ΥΓ2: Waiting hurts
ΥΓ3: To Twilight και οι συνέχειές του μπορούν να επιστρέψουν στην τρύπα τους. Job is done here guys...

27 σχόλια:

  1. αυτό δυστυχώς δεν με βλέπω να το βλέπω σύντομα!
    τουλάχιστον από τι φαίνεται αξίζει...γιατί θυμάμαι ότι στις κάννες δεν ακούστηκαν και τα καλύτερα.

    αφού δεν έχεις δει το Twilight ρε:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tην έχω κατεβάσει εδώ και πολύυυυυυυ καιρό αλλά όλο νλέπω κάτι άλλο...πάντως έχω ακούσει επί τω πλείστων(έτσι δε γράφεται;)αρνητικά σχόλια,κυρίως για τη διάρκεια και τους αργούς ρυθμούς της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε δείτε το αμφότεροι σας λέω! Τι αργοί ρυθμοί και χαζομάρες... Ναι κι εγώ είχα ξενερώσει μετά τις Κάννες αλλά τελικά είναι πολύ καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Θα την κάνει βαμπίρ, ίσως γιατί πιστεύει πως της το χρωστάει, ίσως για να την τιμωρήσει, ίσως απλά γιατί δεν θέλει να είναι μόνος."
    Τέλειο.

    Συμπαθώ πολύ και τα δύο Twilight. Πολύ όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστώ :)

    Το Twilight δεν το έχω δει φυσικά! Απλά αρνούμαι να δω βαμπίρ που περπατάνε τη μέρα... Και εκνευρίζομαι γιατί όλο το μύθο τον έχω κάπως στο μυαλό μου και δεν μου αρέσει να μου το χαλάνε! Αφού κι εδώ όταν τον είδα να βγαίνει έξω μέρα εκνευρίστηκα. Μετά άρχισε να ξεροψήνεται όσο πέρναγε ο καιρός και ησύχασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πάνε θα σε βαρέσω:} σταματα να κανεις σαν τον aldo!
    πέρα από την πλακα...άντε το 1 να το καταλάβω...το 2 όμως???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί έκανε σαν εσένα; Πες μου ότι σου άρεσε και σένα να τρελαθώ εντελώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. επειδή είναι η δεύτερη φορα που πετάει ένα "μου άρεσε"" και δεν λέει τίποτα άλλο:)

    το 1 μπορεί να ήταν μέτρια ταινία...αλλα είχε μια αφέλεια...ωραία ατμόσφαιρα φωτογραφία και πολύ καλή χημεία ανάμεσα στους πρωταγωνιστές {όταν δεν μιλούσαν}
    άμα έβγαζαν και κάτι πολύ χαζές στιγμές θα ήταν πολύ καλο.
    το 2 αστο καλύτερα...λες και ήθελαν να γυρίσουν παρωδία!

    φυσικά όταν μιλάμε για πραγματική βαμπιροταινία... το μυαλό μου πάει αμέσως προς carpenter μεριά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ας σταματήσει εδώ η αναφορά σου σε αυτή την παιδική ταινία! Δες το Thirst, δες True Blood και μετά έλα να μου πεις για το Twilight...

    Κι επειδή το True Blood είναι πιο κοντά(βασισμένο σε σειρά βιβλίων, απευθύνεται σε παρόμοιο κοινό κ.λπ.) κάνε με αυτό μια σύγκριση... Ακόμη και το απάλευτο βλαχάκι η Σσσσσούκι δίπλα στην κοιμισμένη είναι τέλεια. Για τα βαμπίρ δεν αξίζει καν να γράψω κάτι. Το χάσμα είναι τεράστιο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εσύ ρώτησες.

    τουλάχιστον η κοιμισμένη έχει ωραίο χαμόγελο:}
    ερικ σαγαπαμε και τα σουτιέν στα κάγκελα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχεις δίκιο συγγνώμη!

    "ερικ σαγαπαμε και τα σουτιέν στα κάγκελα!"

    Ας κρατήσουμε τις εκδηλώσεις θαυμασμού γι΄αυτό πλάσμα σε κόσμιο επίπεδο! Πάνω απ΄όλα έχουμε μία ποιότητα... Την οποία θα ξεχάσουμε από τον Ιούνιο και μετά που θα ξαναρχίσει η σειρά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. δεκτή.

    ρε θα τα φτιάξει στο τέλος με τον άλλον και θα τρέχετε:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν πα να τα φτιάξει με όποιον θέλει; Υπερτέλειος θα είναι πάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι σύμπτωση κι αυτή. Την ταινία την είδα χθες.
    Annie θα διαφωνήσω μαζί σου. Η ταινία δεν μου άρεσε όπου το τελικό της αποτέλεσμα το βρήκα πολύ άνισο. Το σενάριό της ήταν αδύναμο ως και βαρετό θα έλεγα όπου έμπλεκε την θρησκεία με έναν τρόπο άστοχο. Τι να την κάνω την οπτική αισθητική της ταινίας όταν δεν με έπεισε η ίδια η ταινία; Και σου μιλάει ένα άτομο που του αρέσει η μυθολογία των βαμπίρ. Το “I'm a Cyborg” δεν το έχω δει λόγω των κακών κριτικών. Ελπίζω πάντως να επανέλθει δριμύτερος γιατί δύο απανωτές αποτυχίες είναι αρκετές πιστεύω, πάντα κατά τη γνώμη μου.
    Εμένα το “Twilight” δεν μου άρεσε καθόλου. Θα δω και το δεύτερο μέρος απλά και μόνο για να το κράξω ακόμα περισσότερο. Κάτι τέτοιες ταινίες καταστρέφουν αυτό το είδος.

    1,5: Μετριότατη (+)

    0: Κακή / 1: Μετριότατη / 2: Απλώς ενδιαφέρον / 3: Καλή / 4: Πολύ καλή / 5: Αριστούργημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Τι να την κάνω την οπτική αισθητική της ταινίας όταν δεν με έπεισε η ίδια η ταινία;"

    Mα το πρώτο πράγμα που πρέπει να ικανοποιεί μία ταινία είναι η αισθητική! Αν δεν ευχαριστεί το μάτι πως θα εμβαθύνεις στα υπόλοιπα;

    Και δεν νομίζω ότι η θρησκεία ενεπλάκη άστοχα. Ίσα ίσα που ο Παρκ είχε την ευκαιρία για ακόμη περισσότερους συμβολισμούς και η εσωτερική πάλη του πάτερ ήταν σε πολύ διαφορετικό επίπεδο από το να ήταν ένας τυχαίος που γινόταν βαμπίρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συμφωνώ απόλυτα με τον Αργύρη κι ας μην έχω δει την ταινία. Απ΄το γελοίο trailer φάνηκε πόσο μλκ θα ήταν... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εντάξει να το δεχτώ ότι μπορεί να μην ήταν άστοχες οι αναφορές στα της θρησκείας. Αλλά από την άλλη δεν πάει να πει ότι επειδή είχε την ευκαιρία για ακόμη περισσότερους συμβολισμούς ότι ήταν και ορθολογικοί. Εγώ νομίζω ότι μπερδεύτηκε μέσα στους πολλούς συμβολισμούς.
    Πάντως, γενικά συμφωνώ ότι η οπτική αισθητική μιας ταινίας παίζει σημαντικό ρόλο.
    Ευχαριστώ τον bauer24 για την τυφλή του εμπιστοσύνη. Θα του το ανταποδώσω κάποια άλλη στιγμή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Άσε μας ρε Jack.

    Ρε Αργύρη δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν θεωρείς ορθολογικούς τους συμβολισμούς. Προσπαθώ αλλά δεν... Α και μην ανταποδώσεις τίποτα στον Jack, είναι ύπουλος :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ρε θα σας αφήσω στ'αλήθεια καμιά μέρα... Άλλωστε σου έχω πει να κάνεις λίγο υπομονή... :P

    ΥΓ: Όχι θέλω παράδειγμα που να αποδεικνύει πως είμαι ύπουλος, αλλιώς απαιτώ να ανακαλέσεις και να ζητήσεις και συγγνώμη για την ανήθικη συκοφαντική δυσφήμισή σου... :S B)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΥΓ: Δεν ανακαλώ τίποτα :Ρ Ρε μη μασάς και η δυσφήμιση καλό κάνει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αμάν βρε παιδιά, ούτε ζευγάρι να ήσασταν!!!
    Δεν ξέρω ρε Annie. Απλά δεν μου έκατσαν καλά οι συμβολισμοί της ταινίας. Τι να κάνω;

    Υ.Γ.: Το Annie_Hall φαντάζομαι ότι είναι από την ομότιτλη ταινία του Γούντι Άλεν. Αν ναι, είναι η δεύτερη αγαπημένη μου μετά από το “Manhattan” όπου και το θεωρώ ως και το μοναδικό του αριστούργημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν μας έχεις μάθει ακόμη, αυτό είναι το χαλαρό μας κιόλας :)

    ΥΓ: Ναι από εκεί είναι. Εγώ προτιμώ το Annie Hall αλλά συμφωνώ ότι το Manhattan ίσως είναι καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΠΡΟΣ ΑΝΝΙΕ:

    Μα φυσικά και δεν μασάω!!! Άκου "μη μασάς"!!! ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΕΝΑΣ BAUER...

    ΠΡΟΣ ΑΡΓΥΡΗ:

    :)) :P

    Στην Annie αρέσουν μόνο οι κακομούτσουνοι (βλ. Tarantino), οπότε δεν θα είχα καμία πιθανότητα... :( :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αποτυχημένο κρύο αστείο προς Jack:Μόνο σούπες τρως; Το ξέρω ότι είναι πολύ κακό αλλά δεν μπόρεσα να κρατηθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ήταν τόσο κρύο που ήταν όντως αστείο...!!! :P :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ρε παιδιά κάτι άσχετο αλλά μπορείτε να μου πείτε τι σημαίνει αυτό το γ... το σύμβολο “ :P “ γιατί θα σκάσω. Από ότι καταλάβατε είμαι λίγο άσχετος από αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή