Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

You used to be much more..."muchier." You've lost your muchness.

                                                                                  
Την ταινία την περίμενα υπερβολικά πολύ. Μετά τις πρώτες κριτικές ψιλοαπογοητεύτηκα και πήγα με μικρές προσδοκίες. Όμως τελικά η Αλίκη του Tim Burton είναι μια υπέροχη, παραμυθένια ταινία...

Ένας καινούριος κόσμος στον οποίο βυθίζεσαι με τον μοναδικό τρόπο του Burton. Σουρεαλιστικά, παράξενα πλάσματα, νέες λέξεις, κόσμοι μυστήριοι, όλα δεμένα όμορφα μεταξύ τους και το ένα αναπόσπαστο μέρος του άλλου. Είναι ίσως λίγο πιο παιδικό απ΄ότι περίμενα αλλά κι αυτό μου άρεσε!


Εντάξει είμαι προκατειλημμένη βαθιά γιατί με τον Βurton έχω κόλλημα και ότι κάνει μου αρέσει αλλά δεν έπαιζε να το κάνει κανείς καλύτερα! Ξέρει να διηγείται παραμύθια με εικόνες καλύτερα από τον καθένα, είχε μια πολύ δυνατή και στα μέτρα του ιστορία και ένα εξαιρετικό καστ! Βάλε και το 3D που σε κάνει μέρος της Underland και είσαι έτοιμος για μια υπέροχη εμπειρία... Α και μουσική από τον Elfman φυσικά πάλι :)



Ο Johnny εξαιρετικός. Τον έχουμε δει και καλύτερο αλλά όπως και στον Ψαλιδοχέρη, έτσι κι εδώ θύμιζε κάτι από βουβό κινηματογράφο που σε συνδυασμό με την τραγικότητα του ρόλου του και το μακιγιάζ έδειχνε υπέροχο! Η Helena, μοναδική φυσιογνωμία απλά και εύκολα έκλεβε την παράσταση σε κάθε σκηνή! Ευχάριστη έκπληξη η Αλίκη, με υπέροχο μουτράκι ήταν απόλυτα ταιριαστή...


Για τις εικόνες της Underland δεν θα πω τίποτα. Δεν περιγράφονται άλλωστε(ούτε με χίλιες λέξεις). Άπειρα Τιμπαρτονικές, πολύ ζωντανές και μια δυο με άφησαν με το στόμα ανοιχτό! Μπορεί να μην είναι η απόλυτη ταινιάρα, δεν είναι καν η καλύτερη του Burton είναι όμως ακριβώς αυτό που περίμενα όταν άκουσα πρώτη φορά ότι θα σκηνοθετήσει την Αλίκη. Και αυτό μου αρκεί...

47 σχόλια:

  1. Ααααχ δεν είσαι ψευτοκουλτουριάρα!!! :P Εγώ να δούμε πότε θα το δω και άραγε όταν το δω θα μου αρέσει τόσο ή θα είμαι και γω άλλος ένας ψευτοκουλτουριάρης;!;!; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. με την ντίσνεϊ από πάνω του σίγουρα δεν θα μπορούσε να κάνει την καλύτερη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί ρε όσοι δεν τους άρεσε είναι ψευτοκουλτουριάρηδες; Αδερφέ μου εσύ στο κεφάλι σου έχει περισσότερα στερεότυπα κι από μένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Annie αν κάποιος γουστάρει ΜΟΝΟ Bergman, Tarkovsky, Godard, Truffaut, Antonioni κλπ-κλπ... ΓΙΑ ΜΕΝΑ είναι ψευτοκουλτουριάρης... Και στην τελική αν δεν καταλαβαίνεις τον αυτοσαρκασμό μου, καλύτερα να μην απαντάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @bauer
    Αν κάποιος γουστάρει ΜΟΝΟ Bergman, Tarkovsky κτλ, είναι πεθαμένος, όπως και οι συγκεκριμένοι σκηνοθέτες. Δόξα τω Θεώ το σινεμά έχει προχωρήσει. Και έχει αποενοχοποιηθεί αρκετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αδερφέ μου μην έχεις στερεότυπα στο κεφάλι σου... :P ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα υπάρχει σινεφίλ που του αρέσειμόνο bergman kai tarkowski?Ti είναι αυτά που λέτε?Αυτό δεν σημαίνει οτι θα βλέπουμε και την Κληρονόμο και θα λέμε πόσο απενοχοποιημένοι ήμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Jack αυτό που λες δεν υπάρχει ;)

    Τα πάντα είναι καλό να βλέπεις. Και από το χειρότερο κάτι θα πάρεις(θα έχει έστω χαβαλέ). Μόνη εξαίρεση στον κανόνα η Ονειροπαγίδα... Αυτό για κανέναν λόγο δεν πρέπει να το βλέπει κανένας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ρε μανία με την ονειροπαγίδα:p
    με βάζεις σε πειρασμό να την δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το υποθετικό "αν" το καταλαβαίνετε;!;!; Εννοούσα αυτούς που γουστάρουν ΜΟΝΟ τους παλιούς-κλασικούς "κουλτουριάρηδες" σκηνοθέτες... Κι όμως υπάρχουν και τέτοιοι θεατές. Δικαίωμά τους, δεν λέω... αλλά ΓΙΑ ΜΕΝΑ είναι ψευτοκουλτουριάρηδες.

    ΥΓ: Annie υπάρχουν και πολύ χειρότερες ταινίες απ΄την Ονειροπαγίδα. Μερικά απλά παραδείγματα: Τα "αριστουργηματικά" 8 1/2, Stalker και Alphaville... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Aldo γιατί να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου; Να τη δεις μια φορά που θα έχεις κάνει κάτι πολύ κακό για να σε τιμωρήσεις!

    Jack καλέ μου εδώ δεν θα λες κακά πράγματα για το Alphaville! Ευχαριστώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ωραία το βάζω τώρα:p
    πάντως δεν πιστεύω ότι τόσο κακό...σίγουρα θα έχω δει και χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγόρι μου τι να σου πω... Ρε όταν σου λένε κάτι να ακούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν έχεις δει! Μην τον ακούς... ΒΓΑΛΤΟ ΟΣΟ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΚΟΥΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. καλά ok πλακα έκανα. έχω να δω τόσα.
    θα το όμως σίγουρα κάποια στιγμή.

    α κατέβασα και 4-5 του πολάνσκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έχει δει πολύ χειρότερα λέμε!!! :S :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. το ξέρω ρε. όταν θυμηθώ τον τίτλο θα σας δώσω link για κάτι ερασιτεχνικά grindhouse σκέτη κόλαση:p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "α κατέβασα και 4-5 του πολάνσκι."

    Έκανες πολύ καλά :) Χαίρομαι για σένα!

    "ερασιτεχνικά grindhouse σκέτη κόλαση:p"

    Αυτά έχουν τουλάχιστον το χαβαλέ τους! Κι εγώ έχω ζομποταινία που ξεκινάει με δέντρα ζόμπι, αλλά πέρασα τέλεια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Aχ βρε δεν θυμάμαι :( Το είχα νοικιάσει με μια φίλη μου στην τύχη εντελώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Με μια βδομάδα διαφορά βγήκαν οι καινούργιες ταινίες 2 σύγχρονων παραμυθάδων: Πίτερ Τζάκσον και Τιμ Μπάρτον. Λαϊκή κατακραυγή για τον πρώτο, μούδιασμένη υποδοχή για τον δεύτερο.

    Μπορεί να υπάρχουν περιορισμένα *****SPOILERS****** όχι τίποτε τρομερό.

    Πάω να δω πρώτα τα Παραδεισένια Οστά - από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς για μένα.

    Αρκετά προβλήματα: λιγάκι στην συνοχή, οι χαρακτήρες των Βάιζ - Ιμπεριόλι απλοί θαμώνες, η Σάραντον λίγο πολύ καρικατούρα, ο Γούολμπεργκ δεν έλεγε και πολλά. Τα CGI τα βαρέθηκα από κάποια στιγμή και μετά, την μικρή Ινδιάνα φίλη της Σίρσα ήθελα να την κοπανήσω. Το χειρότερο από όλα ήταν το φανερό πρόβλημα ρυθμού όταν η ιστορία ταλαντευόταν ανάμεσα στους 2 κόσμους.

    Πάμε και στα θετικά: "You're the Salmon girl, right?"- ο Στάνλεϋ Τούτσι ΘΕΟΣ (δίκαια στα Όσκαρ - τολμώ να πω ότι έπρεπε να το μοιραστεί με τον Βαλτζ...). Η Σίρσα Ρόναν πολύ καλή. Αποκάλυψη , για μένα τουλάχιστον, ήταν η Lindsey Salmon στον ρόλο της αδερφής της. Οι 3 πιο ενδιαφέροντες ήρωες της ταινίας, με διαφορά. Ένιωσα να νοιάζομαι για την τύχη τους και να τους συμπονώ στα πάθη και τα λάθη τους - μέχρι και τον Τούτσι. Εντάξει,δεν είναι η καλύτερη στιγμή του Τζάκσον. Μάλλον η χειρότερη είναι. Αλλά ακόμη και έτσι, παραδίδει μερικές από τις πιο εμπνευσμένες στιγμές της φιλμογραφίας του. Ξεχνιέται η σκηνή με τα πλοία σε μπουκάλια; Ή η αγωνία και η φωτογραφία από την στιγμή που ο Σούζι αρχίζει να περπατά πάνω στο καλαμποκο-χώραφο μέχρι την στιγμή που μπαίνει και τριγυρνάει στην τουαλέτα;; Για να μην προσθέσω και ****SPOILERS**** την πορεία του θησαυροφυλακίου μέχρι την χωματερή. ***SPOILERS*** Εν ολίγοις, ακόμη και τώρα που ο ρυθμός δεν είναι πάντα πετυχημένος, ο λυρισμός και η ποίηση στις εικόνες του Τζάκσον είναι ξανά και ξανά εκεί. Και με κάνει να αγαπήσω ακόμη και αυτήν την ταινία του. Και να του ξανα-απομείνω τον τίτλο του σπουδαιότερου παραμυθά του Χόλιγουντ τα τελευταία 30 χρόνια.

    Να μην δω λοιπόν και την Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων; Ο σουρρεαλισμός του Κάρολ στο γκοτθικό περιβάλλον του Τιμ Μπάρτον φαίνεται ακαταμάχητος συνδυασμός. Μόνο που δεν είναι ταινία του Μπάρτον. Αυτό που προέκυψε είναι κλασσική ταινία Ντίσνεϋ και μάλιστα από τις κακές. Βασικό πρόβλημα το σενάριο: όχι ιδιαίτερα παράλογο, όπως θα το οραματιζόταν ο ίσιος ο Κάρολ και πολύ απλοϊκό (ως ανύπαρκτο) στα νοήματα του. Καλοκουρδισμένη περιπετειούλα που κατάφερε να με κάνει βαρεθώ. Μα γίνεται ταίνία με πρωταγωνίστρια την Αλίκη να έχει PG??? Μοναδική πραγματικά εμπευσμένη στιμγή, όταν ***SPOILERS*** η Αλίκη επιστρέφει στον πραγματικό κόσμο και ο Τρελο-Καπέλας, συνεντριμμένος από την απώλεια (για άλλη μια φορά) της καλύτερης του φίλης/έρωτα του ( ; ) της κάνει την παράλογη πρόταση να μείνει για πάντα εκεί κάτω. Α μια και είπα για νοήματα ας μην σχολιάσω το απαράδεκτο ιμπεριαλιστικού υπονοούμενου φινάλε του. Τα ευκόλως νοοούμενα παραλείπονται. ***SPOILERS****
    Πάντως χαρακτηριστικό του ντεφορίσματος του Μπάρτον είναι και το αδιάφορο σάουντρακ δια χειρός του συνήθως τρομερού Ντάνι Ελφμαν.

    Άντε να πω και κανά καλο: αν δεν ήταν οι Ντεπ - Μπόναμ Κάρτερ, η ταινία δεν θα βλεπόταν. Η Χάθαγουει εκνευριστική, η Ρωσίδα αδιάφορη. Και τα CGI ο Μπάρτον τα αφμοίωσε στο έργο του πολύ καλύτερα από ότι ο Τζάκσον στο δικό του. Α, μου άρεσαν πολύ και τα διάφορα πλάσματα του κόσμου αυτού - να πάρω ένα για το σπίτι;;

    Δυστυχώς, έφτασε η ώρα και η στιγμή για τον Μπάρτον να παραδώσει μια πραγματικά μέτρια στιγμη. Κρίμα. Ας μην έμπλεκε με την επικίδυνη εταιρία πώλησης ονείρων. Τι νόμιζε, ότι θα ξαναέκανε Χριστουγεννιάτικο Εφιάλτη;; Τότε η Ντισνεϋ ρίσκαρε ακόμη (βλ. Πεντάμορφη και το Τέρας)


    Εν όλίγοις, στο ντέρμπυ παραμυθάδων Πίτερ Τζάκσον - Τιμ Μπάρτον σημειώσατε 1. Με 2 γκολ του Τούτσι και ένα της Σίρσα. Μείωσε στις καθυστερήσεις η Μπόναμ Κάρτερ με πέναλντι. :-P :-P :-P

    Ευχαριστώ βρε Άννι για τον χώρο, αν δεν σου αρέσει η έκταση, σβήστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΑ!!!!!!!!!!!!! Πωπω νιώθω άσχημα τώρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πάντως χαίρομαι που σου άρεσε Άννι. Λες εγώ να είμαι ο γερο-παράξενος; :-( :-/ Θα το ξαναδω λογικά το καλοκαίρι πάντως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. "την μικρή Ινδιάνα φίλη της Σίρσα ήθελα να την κοπανήσω."

    Σοφή κουβέντα είπες γέροντα...

    "Πάντως χαρακτηριστικό του ντεφορίσματος του Μπάρτον είναι και το αδιάφορο σάουντρακ δια χειρός του συνήθως τρομερού Ντάνι Ελφμαν."

    Εμένα μου άρεσε πολύ. Εκτός από τους τίτλους τέλους που αναρωτιόμασταν αν ήταν όντως Έλφμαν ή αν μας γέλασαν τ΄αυτιά μας!

    Για μένα η Χαθαγουέι ήταν το βασικό ελάττωμα! Καρικατούρα και κάπως ξύλινη! Πάντως πέρασα τόσο ωραία, δεν κατάλαβα πότε πέρασε η ώρα κι ενώ θα ήθελα να είναι πιο ενήλικο με πιο βαθιά μηνύματα, στο τέλος ευχαριστήθηκε το παιδί μέσα μου και μου ήταν υπεραρκετό!

    Το προτιμώ από του Τζάκσον πάντως. Εκεί ψιλοβαρέθηκα. Κάποιες στιγμές ήταν απίθανες ενώ άλλες απάλευτες!

    Δεν το παράκανες καθόλου! Χαρά μου να σε φιλοξενώ εδώ :) Πάντως μάλλον είσαι λίγο γεροπαράξενος :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ρε ναυπιγάκι όλα καλά...αλλα από που ως που παραμυθάς ο jackson?:p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @Αννι:

    "Εμένα μου άρεσε πολύ. Εκτός από τους τίτλους τέλους που αναρωτιόμασταν αν ήταν όντως Έλφμαν ή αν μας γέλασαν τ΄αυτιά μας!"

    Ρε τελείωσε η ταινία και δεν 2 λεπτά μετά δεν θυμομουν μετά μισό μουσικό θεματάκι από την ταινία - πράγμα ανήκουστο για ταινία της οποίας την μουσική έχει επιμεληθεί ο Ντάνι Ελφμαν!!!

    "Για μένα η Χαθαγουέι ήταν το βασικό ελάττωμα! Καρικατούρα και κάπως ξύλινη!"
    Συμφωνώ απόλυτα και λίγα λες. :-P

    "Πάντως πέρασα τόσο ωραία, δεν κατάλαβα πότε πέρασε η ώρα κι ενώ θα ήθελα να είναι πιο ενήλικο με πιο βαθιά μηνύματα, στο τέλος ευχαριστήθηκε το παιδί μέσα μου και μου ήταν υπεραρκετό!"
    Ταινία (ταινιάρα βασικά) με παρόμοιο θέμα είναι το where the wild things are του Τζόουνζ. Η ταινία αυτή έχει όλα όσα δεν είδα (ή ήθελα τεσπα να δω στην αλίκη) και δεν είδα. Η παράνοια ενός συγχυσμένου παιδικού/εφηβικού μυαλού αποτυπωμένη στο σελιλόιντ.

    "Δεν το παράκανες καθόλου! Χαρά μου να σε φιλοξενώ εδώ :) Πάντως μάλλον είσαι λίγο γεροπαράξενος :Ρ"
    :-) :-) :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ αλντάκι (κατά το μιγιαζάκι;;)

    Ε άμα δεν αναγνωρίζεις τον jackson σαν παραμυθά με ταινίες σαν το King Kong, LOTR, Heavenly Creatures και λίγο ξώφαλτσα το Lovely Bones, τότε:

    1. Δεν πας καλά!!!!
    2. Δεν πας καθόλου καλά!!!
    3. Δεν πας καθόλου μα καθόλου καλά!!!!!!
    4. Περιορίζεις στενά τα όρια του τι νοείται ως παραμύθι. Shame on you. Εγώ να φανταστείς θεωρώ ως "παραμυθα" (τα εισαγωγικά γιατί η καλύτερη ταινία του είναι χειρότερη από την χειρότερη του Τζάκσον) μέχρι και τον Τζέιμς Κάμερον. Προσπαθεί ο άνθρωπος αλλά έχει ένα εγγενές πρόβλημα σε πολυ-σύνθετα σενάρια. Και αυτό κοστίζει.

    Τέσπα the biggest στορυ-μέικερ of them all is Peter Jackson.

    "One Jackson to rule them all, one Jacson to find them.
    One Jackson to bring them all and in the darkness bind them.
    In the land of New Zealand where the Studios lie."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. μη με λες αλντάκι ρε:)

    δεν θεωρώ "παραμυθια" το king kong η το lotr...το άλλο δεν το έχω δει.

    σίγουρα δεν πάω καλά!

    το avatar ναι...είναι ένα κακό παραμύθι:p
    τώρα θεωρείς "παραμύθι" τον εξολοθρευτή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Χαχαχα τρομερό βρε Άννι!!! :-D

    Aldo,

    Ότι θέλω θα σε λέω!! :-P

    Είσαι βλαξ...και για τα 2.

    Το έχουμε καταλάβει αλλά δεν μας πειράζει! :-P

    Εδώ ο κόσμος θεωρεί παραμύθια τις περισσότερες ταινίες του Σπίλπμπεργκ, στους εξολοθρευτές θα κολλήσουμε; Συμφωνώ μαζί τους αλλά τον θεωρώ πολύ πολύ υπερτιμημένο (τον Σπίλμπεργκ - ο Κάμερον είναι απλώς πολύ υπερτιμημένος :-))
    Σοβαρά τώρα, με τον όρο παραμύθια δεν εννοούμε μόνο νεράιδες και κακούς δράκους.

    Υ.Γ. Και που να μπει εδώ μέσα ο Τζακ...Του θάβουμε ταυτόχρονα Τζάκσον-Κάμερον-Σπίλμπεργκ!!! :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. κατέβασε και δες όλο το επεισόδιο...είναι κορυφή!

    εντάξει αγάπη:P

    είσαι ρε

    και να σας πείραζε:)

    ούτε αυτός με αρέσει. αν και το στενές επαφές τρίτου τύπου είναι αριστούργημα!
    ο burton δεν έχει νεράιδες και δράκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Από τους τρεις Τζάκσον-Κάμερον-Σπίλμπεργκ μακράν προτιμώ τον Τζάκσον αν και δεν τρελάθηκα ποτέ με τους Άρχοντες. Είναι πολύ αξιόλογος σκηνοθέτης και έχει διαφορετικού τύπου όραμα από τους άλλους δύο!

    Ο Σπίλμπεργκ έκανε και μια Λίστα και είναι αναμφίβολα πολύ καλός. Όμως εκτός από το Jaws ποτέ δεν τρελάθηκα με ταινία του.

    Ο Κάμερον πάλι ότι και να κάνει μου προκαλεί νύστα εκτός ίσως από το Avatar που κι εκεί μόλις έφυγε ο ενθουσιασμός του τριδιάστατου βαρέθηκα! Δεν θέλω να μιλήσω για τον Τιτανικό...

    Καλά αν μπει ο Jack δεν μας σώζει τίποτα!!

    Για καλύτερο παραμυθά θα διάλεγα χαλαρά Burton. Και το θυμάμαι από παλιά, που πιτσιρίκι έβλεπα τις ταινίες του και πάντα ένιωθα σαν κάποιος να μου διαβάζει ιστορίες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πείτε ελεύθερα ότι ΜΑΛΑΚΙΕΣ γουστάρετε ρε... δεν ασχολούμαι!!! :S :S :S

    ΥΓ: Aldo είσαι ΒΛΑΞ... με περικεφαλαία κιόλας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Εεεε;!;!; Σε ποιον το λες;!;!; Όχι γιατί εγώ παραήμουν φρόνιμος... :o :? :# :$ :!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @bauer24

    "Πείτε ελεύθερα ότι ΜΑΛΑΚΙΕΣ γουστάρετε ρε... δεν ασχολούμαι!!! :S :S :S"

    Η άποψη μου για τα Παραδεισένια Οστά και γενικά για τον Τζάκσον θεωρίται μαλακία;;; :-S :-S :-S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ""Η άποψη μου για τα Παραδεισένια Οστά και γενικά για τον Τζάκσον θεωρίται μαλακία;;; :-S :-S :-S""

    nai agapi:p

    pantws re sy pos ginete na se aresi o jackson xoris na exis di tis 2 kaliteres tou??:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Να πας στα διάλα!!! :-P Τα έχει δει τα οστά;;;

    "pantws re sy pos ginete na se aresi o jackson xoris na exis di tis 2 kaliteres tou??:P"

    Ποιες εννοείς;; Το Frighteners και το άλλο που στην αφίσα έχει ένα τερατάκι να κάνει μεσοδάχτυλο;; Πάντως για το πρώτο δεν έχω ακούσει τα καλύτερα... :-/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Νομίζω αναφέρεται σε Bad Taste και Braindead ο Aldo :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. και πολύ καλά κανεις:P

    ναυπηγέ ευτυχώς{?}δεν το έχω δει:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ρε Ναυπηγέ, γενικά μιλούσα... μην παίρνεις ότι λέω προσωπικά!!! :P :) ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Μετα τα αριστουργηματικα Εντ Γουντ,Νεκρη Νυφη,Εντουαρτ ο Ψαλιδοχερης,Sweeney Todd κ.τ.λπ. ο Τιμ Μπαρτον γυριζει μια ταινια κατωτερη των προσδοκιων,αλλα κατα τα αλλα καλη.Πολυ καλος ο Τζονι Ντεπ,εξαιρετικη η Ελενα Μποναμ Καρτερ,αδιαφορη η κεντρικη ηρωιδα η Αλικη,εκνευριστικη αλλα πανεμορφη η Αν Χαθαγουει.Η ταινια ακολουθει το βιβλιο και το μυθο για λιγο.Μετα που εμφανιζονται κατι αρκουδες,λευκες βασιλισσες,τρομακτικα πτηνα....ξεφευγει απο τον κλασικο μυθο και γινεται μια τυπικη,γεματη εφε,χαζοταινια του Χολιγουντ.Ακομα απο τη μεση της ταινιας και μετα καταλαβαινεις αμεσως τι θα γινει(το καλο νικα το κακο).Το σωζει,ομως το χιουμορ,η υπεροχη σκοτεινη ατμοσφαιρα και η σκηνοθεσια του.
    Βαθμος:2,5(=Απλα ενδιαφερουσα)
    Απογοητευτικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Μωρέ πείτε ότι θέλετε! Εγώ θα φωνάζω υπέρ αυτής της ταινίας μέχρι το τέλος του κόσμου. Κουβαλάει μια παιδικότητα που τη λάτρεψα, μυρίζει Tim Burton και ας μην είναι τόσο σκοτεινή όσο μπορούσε. Για να μην πω για το τέλειο φόρεμα της Αλίκης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή